Skocz do zawartości

Lekkie i duże jerki- jakie???

TAURUS1989

Rekomendowane odpowiedzi

Są trzy wersje Buster jerków 15 cm. Wszystkie przetestowane i zabójczo skuteczne.

1. Shallow Cruiser 15 cm 57 gramów. Pływający. Ale nawet przy wolnym prowadzeniu nie wynurza się za bardzo. Killer na wodę 0,10-1,5 metra.

2. Shallow Runner 15 cm 65 gramów. Pływający ale raczej neutralny. Przy szybkim prowadzeniu można go poprowadzić tuż pod powierzchnią. Ale żywiołem dla nich jest woda 0,5- 2,5 metra

3. Buster jerk 15 cm 75 gramów. Tonący. Prawdziwy killer na Szwecję. Najbardziej skuteczny jerk moim zdaniem.

Dla mnie zakres jego pracy to woda 1,5- 5 metrów.

Teraz już wszystko wiesz. Małe kompendium wiedzy  ;) .

A BUSTER JERK II 120mm / 37g Sa rownie skuteczne? 

• 4 tygodnie później...

Panowie, co by nie tworzyć nowego tematu, postanowiłem zapytac tutaj. Szukam duzego, minimum 15, max. 18/19 cm jerkbaita, smukłego/podłużnego ktory odjezdza szeroko i łatwo na boki, cos jak Sweeper, ale przy tonięciu pięknie lusterkuje. Nie wiem czy najlepsza opcja bylby jerk z płaskimi bokami taki jak np. Buster Jerk ale ten posiada grzechotke ktorej nie chce. Czy ktoś z kolegów może cos polecić zarowno z hand made jak i firmowych wyrobow? Może Siek Glapa 16?

No wlasnie jego Wizard by chyba robił robote ale może ktoś ma jeszcze inny pomysł. Szukam jerka do powolniejszego łowienia na mało aktywne ryby. Szarpnięcie raz, dwa, odjazdy szerokie w lewo i prawo, pauza i opad z lusterkowaniem.

To się nie zastanawiaj, tylko uderzaj do Adasia (@spinnerman) tak jak powyżej Robert napisał.

Bierz Wizarda, tylko poproś o odpowiednie obciążenie (wolno tonący). Będziesz zadowolony.

A pracę ma dokładnie taką o jaką Ci chodzi i jest bez grzechotki.

http://jerkbait.pl/topic/22826-lb-hm-spinnerman/page-171#entry2205139

• Like 1

Kolego jak chcesz wobki duże a zarazem z dobrym odjazdem to zerknij na jerki Seby Mazura.  Mam Bandita z Stike pro ale on pracuje bardziej ospało niż agresywne odjazdy, tzn da sie mocno poproadzić ale i trzeba namachać sie :)

Edytowane przez Marcin1991