Witam mam takie pytanie bo nie znalazłem na forum jeszcze takiej praktycznej wymiany informacji na temat konserwacji silników i okresowych serwisów , podejrzewam że wielu z nas sami sobie serwisujemy silniki ,wiec moje pytanie jest jakich oleju używacie do silnika ,chodzi mi o marki czy zalecane przez producenta np.quicksilver czy inne ?Jakich filtrów olejowych czy są to zamienniki ? Jakich smarów przekładniowych ? Czy stosujecie jakieś specjalne smary antykorozyjne np. do osi gdzie nachodzi śruba ,czy choć by nawet smarowanie układu skrętnego i jak to wszystko ma się do eksploatacji i zużycia silnika ,może jakieś przykre doświadczenia przed którymi warto by było przestrzec innych .
Pytanie
luksaj
Witam mam takie pytanie bo nie znalazłem na forum jeszcze takiej praktycznej wymiany informacji na temat konserwacji silników i okresowych serwisów , podejrzewam że wielu z nas sami sobie serwisujemy silniki ,wiec moje pytanie jest jakich oleju używacie do silnika ,chodzi mi o marki czy zalecane przez producenta np.quicksilver czy inne ?Jakich filtrów olejowych czy są to zamienniki ? Jakich smarów przekładniowych ? Czy stosujecie jakieś specjalne smary antykorozyjne np. do osi gdzie nachodzi śruba ,czy choć by nawet smarowanie układu skrętnego i jak to wszystko ma się do eksploatacji i zużycia silnika ,może jakieś przykre doświadczenia przed którymi warto by było przestrzec innych .
Top użytkownicy dla tego pytania
18
11
6
6
Popularne dni
6 Sie
7
1 Lut
7
19 Cze
7
1 Lis
6
Top użytkownicy dla tego pytania
gooral 18 odpowiedzi
busz231 11 odpowiedzi
newrom 6 odpowiedzi
nurek28 6 odpowiedzi
Popularne dni
6 Sie 2018
7 odpowiedzi
1 Lut 2020
7 odpowiedzi
19 Cze 2012
7 odpowiedzi
1 Lis 2011
6 odpowiedzi
Popularne posty
gooral
no a tak bedzie wywalana prosto pod silnik = 100% wody bedzie tamtedy wypierniczxac a nie jakies kontrolne siurki... myslalem tez by tam dac korek i tylko w razie czego otwierac.
newrom
A nie jest porównujesz czasem 2t z 4t ? Bo w czterosuwie masz olej w silniku którego nie ma w 2t. BTW skąd weźmiesz zalecane, 87 oktanowe paliwo do tego silnika ?
Intro
Napisz jak się spisuje.
Opublikowane grafiki
101 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi