Skocz do zawartości
  • 0

Rolka kotwiczna / wyciągarka kotwicy do pontonu

Patryk1125

Pytanie

Witam mam pytanie do użytkowników pontonów jakich rolek kotwicznych używacie? W necie znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/rolka-kotwiczna-rolka-do-kotwicy-i13889896 60.html wydaje się dobrym rozwiązaniem bo można ją przykleić w dowolnym miejscu lub coś takiego: http://allegro.pl/kluza-rolka-kotwiczna-i1394364283.html w tym przypadku montaż chyba tylko wyłącznie do uchwytów. Jak myślicie, która będzie lepsza?

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Posiadam taką rolkę w pomponie od nowosci i jakoś mi ona słabo się sprawdza. Gdyby była na jakimś wysięgniku jak u kolegi "thug" wtedy było by lepiej. W sumie odklejać tego nie będę, ale muszę dokupić knage bo bez niej trudno linę uwiazać.

• 0

Fajne rozwiązanie. Jakiej wagi kotwicy używasz? Nie poddaje się pod jej obciążeniem?

Kotwica z 5kg gdzieś,na sucho nic się nie poddaje,zobacze jak z wody będzie szła...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez wgn@22

• 0

Ja uknułem takie coś :)

Montaż i demontaż po spuszczeniu powietrza i wyjęciu podłogi.

Po napompowaniu pontoniku konstrukcja trzyma się pięknie.

Dodatkowo po około 10 cm wchodzi pod kątem ostrym pod podłogę, która pięknie na tym leży i jednocześnie całkowicie unieruchamia windę. 

Podstawka zamontowana pod Scotty jak u kolegi wyżej :)

4e0a3252f2199.jpg

024a2d5c67745.jpgc7384fa3eb008.jpg

6cbd64be55996.jpg

Edytowane przez sol321
  • Like 1

• 0

Ja uknułem takie coś :)

Montaż i demontaż po spuszczeniu powietrza i wyjęciu podłogi.

Po napompowaniu pontoniku konstrukcja trzyma się pięknie.

Dodatkowo po około 10 cm wchodzi pod kątem ostrym pod podłogę, która pięknie na tym leży i jednocześnie całkowicie unieruchamia windę.

Podstawka zamontowana pod Scotty jak u kolegi wyżej :)

4e0a3252f2199.jpg

024a2d5c67745.jpgc7384fa3eb008.jpg

6cbd64be55996.jpg

Rolka spox,a powiedz jak ta trawka się sprawdza ?

• 0

A ja taką sobie zmontowałem.

fe4aaa9e113ea39d6ecd54b8ffb1dffd.jpg

Dla mnie rewelacja. Miałem inne plany ale chcę skopiować twoje rozwiązanie. Mam tylko pytania:

1 jak to się sprawuje po czasie?Nie ugina się jesteś zadowolony? Coś byś zmienił?

2 czy ten uchwyt wytrzymuje kotwice 9kg i dość mocny nurt? Na YT sporo filów z kajakami... :)

• 0

Jest gotowiec http://sale.strongerwinch.com/catalog/aksesurary/kreplenie-na-naduvnuyu-lodku/

Napisz do nich ze chcesz kupic to dadza Ci namiar do przedstawiciela w Polsce. Zaplacilem ca 150zl

Edit: znalazlem namiar do niego ‭570 019 272‬

Edytowane przez pmiszk1
  • Like 1

• 0

Jest gotowiec http://sale.strongerwinch.com/catalog/aksesurary/kreplenie-na-naduvnuyu-lodku/

Napisz do nich ze chcesz kupic to dadza Ci namiar do przedstawiciela w Polsce. Zaplacilem ca 150zl

Edit: znalazlem namiar do niego ‭570 019 272‬

Dzięki wielkie. Estetyczne, tak jak lubię.

• 0

A na to dajesz scotty albo elrktryczna winde i jest bajka

Ale dotarło do mnie z opóźnieniem, że będzie to wymagało usunięcia oryginalnej rączki transportowej z przodu i problem z transportem.

Jak będziesz miał wolną chwilę kiedyś, to pls zmierz szerokość (może wejdzie w środek rączki).

Edytowane przez fonix