Skocz do zawartości
  • 0

Rolka kotwiczna / wyciągarka kotwicy do pontonu

Patryk1125

Pytanie

Witam mam pytanie do użytkowników pontonów jakich rolek kotwicznych używacie? W necie znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/rolka-kotwiczna-rolka-do-kotwicy-i13889896 60.html wydaje się dobrym rozwiązaniem bo można ją przykleić w dowolnym miejscu lub coś takiego: http://allegro.pl/kluza-rolka-kotwiczna-i1394364283.html w tym przypadku montaż chyba tylko wyłącznie do uchwytów. Jak myślicie, która będzie lepsza?

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Wlodziu... Nikt Ci nie każe montować wciagarki elektrycznej. Ja poprostu lubię nacisnąć guzik i się zakotwiczyc . Niż szarpać się z lina . Męczyć. Jak byś popływal z wciągarka elektryczna to.moze byś zmienił zdanie.i tu nie ma znaczenia wielkość jednostki. Może być i stynka 2.5m niewątpliwe walory to: suche ręce. I zero ściągania liny. Platania. Bajzlu na pokładzie. Podciągać sobie naście razy kotwicę 11kg z 15m to żadna frajda... można wyrzezbic że sklejki cudo, co będzie się klinowac w raczce z przodu i spinac do podłogi linka.

Edytowane przez siarq

• 0

Sęk w tym, że jak się zrobi ciepło, to każdy chce mieć temat z bani i pływać :)

Chodzi mi o mróz który teraz jest . Ponton jest w garażu wolno stojącym i nie za bardzo uśmiecha odgarniać śnieg. Koło soboty już ma się ocieplać . Myślę że w przeciągu dwóch tygodni nie będziesz się wybierał na ryby ?

• 0

Wlodziu... Nikt Ci nie każe montować wciagarki elektrycznej. Ja poprostu lubię nacisnąć guzik i się zakotwiczyc . Niż szarpać się z lina . Męczyć. Jak byś popływal z wciągarka elektryczna to.moze byś zmienił zdanie.i tu nie ma znaczenia wielkość jednostki. Może być i stynka 2.5m niewątpliwe walory to: suche ręce. I zero ściągania liny. Platania. Bajzlu na pokładzie. Podciągać sobie naście razy kotwicę 11kg z 15m to żadna frajda... można wyrzezbic że sklejki cudo, co będzie się klinowac w raczce z przodu i spinac do podłogi linka.

Wyciąganie z 30 m przy minus 10 powietrza, do przyjemnych nie należy :-) A jest co zimę...

• 0

Siarq... Nie bierz tego do siebie . Chodzi mi oto aby winda nie była droższa od pontonu . Jeśli kogoś stać to niech kotwice ze złota zrobi nie moja broszka .

• 0

Za 800 zł już można, to chyba źle nie jest.

Za 800 to już można dobry sprzęt kupić do wędkowania  ;) , człowiek tyle lat wciągał obciążenia że wielu z nas ma to już we krwi . Fajnie by było zamontować taką wciągarkę  ale to wędkarstwo robi się trochę za drogie 

• 0

Za 800 to już można dobry sprzęt kupić do wędkowania ;) , człowiek tyle lat wciągał obciążenia że wielu z nas ma to już we krwi . Fajnie by było zamontować taką wciągarkę ale to wędkarstwo robi się trochę za drogie

Osiem stefek to starcza na pół dobrej wędki albo 1/3 dobrego kołowrotka. O plecionce nie wspomnę jak i o przynętach ;-)

Nie nie: sam robie na tej podstawie: właśnie czterech przyklejonych uchwytach i trochę płaskownika.

No to zamawiam [emoji4][emoji4][emoji4] nie bądź, bo też używam linuxa [emoji6] Edytowane przez count_martin3z

• 0

Nie za bardzo- bo sobie to z odpadów robię (nawet rolkę ładną w śmieciach :) znalazłem) a za dużo tego nie mam.
Po drugie: ja tam esteta nie jestem- tu spaw smarkne, pędzlem pociągne i działa  :D
O takie kółka sobie zrobiłem, brzydkie może ale się kręcą na piachu nawet i kosztowały zero złotych.

post-65245-0-13211000-1519720786_thumb.jpg

No ale moje nie są błyszczące z kwasówki.

• 0

Panowie, a macie jakiś ciekawy patent na rolkę ale przy pawęży? Pokaże ktoś ja to u Was wygląda? Szukam czegoś pod 7 kg kotwicę i nie wiem czy nie poproszę kuzyna o zrobienie jakiegoś customa, chyba że są w sklepach w normalnych pieniądzach. Chwalcie się rozwiązaniami :)