Skocz do zawartości
  • 0

Rolka kotwiczna / wyciągarka kotwicy do pontonu

Patryk1125

Pytanie

Witam mam pytanie do użytkowników pontonów jakich rolek kotwicznych używacie? W necie znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/rolka-kotwiczna-rolka-do-kotwicy-i13889896 60.html wydaje się dobrym rozwiązaniem bo można ją przykleić w dowolnym miejscu lub coś takiego: http://allegro.pl/kluza-rolka-kotwiczna-i1394364283.html w tym przypadku montaż chyba tylko wyłącznie do uchwytów. Jak myślicie, która będzie lepsza?

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Kmina dobra, ale cała zaje..istość tego systemu polega na tym, że nie trzeba podchodzić do rolki żeby kotwicę opuścić / podnieść.

Opuszczanie ciężarka to podniesienie liny i puszczenie -zapadka odblokuje linę i kotwica poleci na dno.

Jak lina będzie na kolowrotku to czy nie bedzie utrudniać, odbierać całe zalety takiego systemu???

Jesli już ta lina musi miec swoje miejsce, to pudełko przy balonie wg patentu Wojtka będzie najlepszym rozwiązaniem.

• 0

Kmina dobra, ale cała zaje..istość tego systemu polega na tym, że nie trzeba podchodzić do rolki żeby kotwicę opuścić / podnieść.

Opuszczanie ciężarka to podniesienie liny i puszczenie -zapadka odblokuje linę i kotwica poleci na dno.

Jak lina będzie na kolowrotku to czy nie bedzie utrudniać, odbierać całe zalety takiego systemu???

Jesli już ta lina musi miec swoje miejsce, to pudełko przy balonie wg patentu Wojtka będzie najlepszym rozwiązaniem.

Generalnie plywamy we 2... Kolega na dziobie siedzi przy rolce... Obsługiwać ma to kto

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

• 0

IMG-20190828-173254.jpg

Odkopię temat, generalnie masz dostęp do tej blachy ale bez rolki?? sama blacha do zamontowania na kolibri... Kupiłem winde i muszę ją jakoś zamocować na pontonie a ten system wyglada fajnie ... jedynie wolałbym aby przednia blacha wychodziła bardziej poza obrys pontonu Edytowane przez Tomasz eS