STREMER Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Klamka zapadła. Jest dobra promocja Daiwy Lexa na fishing-marcie, więc jednak zapodam sobię wielkość 3500 za 250PLN (przecena z 450PLN). Myślę, że to b.dobra cenaHamulec i korpus ma uszczelniane a łożysko rolki i tak pewnie pójdzie jak w większości kołowrotków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontonss Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Cześć koledzy, Czy kołowrotek ze zdjęć będzie odpowiedni do łowienia troci w morzu? Chodzi o Shimano Biomaster.Dzięki za pomoc (nie mogę znaleźć nigdzie specyfikacji technicznej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roseth Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 (edytowane) Niech się wypowiedzą specjaliści przez duże "O" , ale z mojego doświadczenia z wód M.Północnego wynika, że mycie w słodkiej po łowieniu w słonej czyni dobrze nawet sprzętom niższej ligi.PS Specyfiakcja techniczna na pewno Tobie nie zaszkodzi, a może nawet pomóc, ale jeśli bez indeksu" seatrout" młynek to raczej się nie nada... Edytowane 3 Stycznia 2017 przez Roseth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 (edytowane) Ale ma w nazwie Siuper Ship to może podoła :-) http://jerkbait.pl/topic/42884-shimano-biomaster-i-twin-power-jaki-rocznik/ Wpis @blakabyssa lepszy niż specyfikacja Shimano :-) Edytowane 3 Stycznia 2017 przez przemo_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontonss Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Tak ale dalej nie wiem czy mogę go używać w morzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 W którym morzu? Generalnie, przy odpowiedniej konserwacji taki młynek powinien wytrzymać kilka sezonów intensywnej eksploatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Spokojnie możesz łowić w Naszym Bałtyku... które jak powszechnie wiadomo nie należy do zbyt mocno zasolonych.....Osobiście przerobiłem prawie wszystkie modele Shimano od rocznika 1995 ( Stelki , Twinki , Ultegry itp... ) do terażniejszych i nigdy nie było żadnego problemu.Wystarczy że po każdym łowieniu wytrzesz do sucha kołowrotek i odłożysz go w przewiewne ciepłe miejsce Dla spokoju raz na jakiś czas zakrapiam kilka kropli oliwki na rolkę .... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontonss Opublikowano 10 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Dziękuje za odwiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 10 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Jak bys chcial sie go pozbyc to daj znac ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 W zupełności wystarczy. W razie czego przepłucz słodką wodą i dobrze wysusz. O konserwacji też pamiętaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samuraj Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Witam, Pasjonuję się łowieniem troci morskich już od 5 lat i chyba nadszedł czas na zainwestowanie w porządny sprzęt. Chciałbym kupić sobie porządnego kręcioła, który posłuży mi kilka lat. Ktoś coś poleci sprawdzonego? Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Trzy sezony ujeżdżam Spro Zalt Arc. Żaden dedykowany nie posłuży wiecznie - zapobieganie nadmiernemu moczeniu podczas połowu i konserwacja po połowie będą miały kluczowy wpływ na trwałość każdego. Daiwa freams też niezły, ale ten sezon był jego pierwszym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STREMER Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Pierwszy sezon używam Daiwa Freams 4000A i jestem zadowolony. Ładnie układa plećkę 0,10mm i nie plącze. Niektóre osoby narzekają, że im stuka.Jak Freams padnie, to kupię Daiwę BG 4000 o ile nie złapie słabych opinii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STREMER Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Daiwa freams też niezły, ale ten sezon był jego pierwszym. Jaka wielkość? 3515 czy 4000?Jedyny minus to cichy hamulec ale to chyba mało istotne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Mam 4000 i trochę za ciężki do mojej witki. Hamulec ma działać i tyle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STREMER Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Mam 4000 i trochę za ciężki do mojej witki.Dobrze kminisz. Kręciął ma pasować do wędki, dlatego warto mieć ze sobą wędkę podczas wizyty w sklepie.Wydawało mi się, że Freams 4000 będzie za duży i ciężki ale okazało się, że elegancko mi pasi do kija 3m.Kolejnym dużym plusem to bardzo szeroka szpula w tej wielkości, która nie skręca tak plećki i umożliwia dalsze rzuty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi