Bander Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 ja w stelce jak mialem delikatny uszczerbek i ryski zanioslem do zlotnika po zabiegu jak nowka Złotnik spolerował czy nałożył (dodał w miejsce rysy) jakiś materiał (może wiesz jaki)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Też mnie to ciekawi,bo nakładanie azotku tytanu wykonuje się w wysokiej temperaturze i jest to drogi proces,natomiast złocenie też wymaga przygotowania powierzchni i zanurzenia,w kwasie,no i jeszcze trzeba dobrać kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Ostatnio byłem na etapie polerowania zegarków - w jednym szkiełko, w drugim koperta.Szkiełko z Hardlexu (utwardzany minerał Seiko - twardość 7 czy 8 na 10 w skali twardości szkieł w zegarkach), koperta ze stali chirurgicznej.Polerowanie u zegarmistrza. Koszt po 30 pln za sztukę.Myślę ze z rantem szpuli można by było tak samo, zważywszy, że sposobów i past do polerowania wymienił kilkanaście, w zależności od materiału i stopnia/głębokości rys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 nalozyl cos tam i polerowal ale wynik rewelka a kasa 50zl u kolegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Najprostszy sposób to rozebrać szpule, umieścić na trzpieniu ciasno, włożyć we wkretarke lub wiertarke i na odpowiednich obrotach polerować miekka szmatka na mokro z delikatna pasta polerska lub od biedy pasta do zębów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 (edytowane) Zdarłeś tą powłoke z azotku czegoś tam :-). W którymś wątku chyba p.Leśniak pisał ze jak jest to dobrze zrobione to nie ma wpływu na linke... Ale dłubania chyba troche jest?Z azotku tytanu Z tym że akurat w stradickach ( tutaj akurat mamy do czynienia z modelem FE) rant szpuli nie posiada takowej powłoki.Rant pokryty azotkiem tytanu w tych blizniaczych konstrukcjach był w owych czasach tylko w wersjach jdm. czyli ultegrze, biomasterku. nalozyl cos tam i polerowal ale wynik rewelka a kasa 50zl u kolegi Fajnie jest się pobawić w ulepszanie naszych zabawek - to na pewno jest bezcenne.Inna sprawa, że koszt takiej nieużywanej szpuli oscyluje w granicach 50 zł Edytowane 5 Maja 2016 przez blackabyss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki003 Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Witam. Proszę o informację lub poradę jak zlikwidować - naprawić wgniecenie na rancie szpuli.Po pechowym upadku na podłogę na rancie szpuli jest wgniecenie. Od jakiego modelu shimano będzie pasowała szpula do Twin Powera 2500FC wersja EU? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Mialem podobny problem w slamerze, tylko u mnie byly ostre krawedzie. Zrobilem to tak, papier scierny o gradacji 1000 do wygladzenia i nastepnie polerka paskiem skorzanym.Sry za brak Polskiej czcionki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki003 Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 A powłoka z azotku tytanu przetrwa te zabiegi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 A powłoka z azotku tytanu przetrwa te zabiegi ?Nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki003 Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 A czy z tych szpulek jakaś będzie pasować ?https://www.mefistofishing.pl/szpula-2500s-f6-do-twin-power-biomaster-vanquish-p-1389.htmlhttps://www.mefistofishing.pl/szpula-2500s-f4-do-twin-power-biomaster-vanquish-p-1388.htmlhttps://www.mefistofishing.pl/szpula-shimano-biomaster-2500fb-p-1929.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Od fc chyba tylko na 95% bo ręki sobie uciąć nie dam to niby bliźniak z biomkiem ale z tego co pamiętam fc na jeszcze inny starszy typ elementów na osi pod szpula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki003 Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Znalazłem wizualnie taką samą szpulę od stradika.https://www.ebay.pl/itm/Shimano-Stradic-2500-FC-Spare-Spool/202178924988?hash=item2f12cd91bc:g:S-wAAOSw-RFaU0jT Oś w 2500FC tak wygląda: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Ja dałem koledze zlotnikowi i wyszło super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 (edytowane) Ja bym tylko wycackał to wgniecenie, żeby nie było ostrych krawędzi i łowił dalej. Z tym, że raczej zastosował bym do tego spodnią część skórzanego paska (tzw. oficerski najlepszy jak dla mnie) niż jakieś agresywne ścierniwo Kiedyś "polerowałem" w ten sposób szpulkę z emblema po upadku i wyszło zajebiście dobrze. Edytowane 13 Marca 2018 przez Matiz992 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi