wesoływędkarz Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Witajcie koledzy, Z nadejściem nowego roku postanowiłem rozpocząć swoją przygodę z rodbuildingiem. Wiele godzin spędziłem przed ekranem komputera czytając poradniki, tematy na forum, artykuły oraz oglądając filmy. Uznałem, że już czas wykorzystać dotychczas zdobytą wiedzę teoretyczną w praktyce. Kilka godzin poświęciłem na przygotowanie niezbędnych urządzeń i narzędzi:- do omotkowania- ścisk do rękojeści- przystawka z silnikiem, którą wyposażyłem w układ płynnej regulacji jego obrotów (0 do 36)- tokarka z wykorzystaniem wiertaki- pilniki do rozwiercania otworów w rękojeści Sprawa najważniejsza, czyli wielkie DZIĘKUJĘ należy się wszystkim kolegom, których męczyłem mniej lub bardziej skomplikowanymi pytaniami. Dzięki za poświęcony czas, okazaną pomoc i chęć podzielenia się cenną wiedzą. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesoływędkarz Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Idąc za ciosem zamieszczam swoją pierwszą konstrukcję. Wędka wykonana na blanku MHX ST-1023F, uzbrojona w przelotki KR alconite od 20 do 4,5, uchwyt DPS 17 obsadzony na tulejach grafitowych. Omotki wykonałem nicią prowrap nylon 836 z wstawką nici srebrnej. Długo rozmyślałem nad wykonaniem rękojeści dzielonej. Zależało mi, aby stworzyć taką, której jeszcze nie było albo przynajmniej ja nie odnalazłem w gąszczu zdjęć z internetu. Wyszło coś takiego. Krytykujcie proszę… 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Fajnie Ci to wyszło Rękojeść rzeczywiście niepowtarzalna.Skąd Ty wytrzasnąłeś taki korek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesoływędkarz Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 To korek określany jako tiger a zakupiłem go w rodmas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Super ... bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Możesz zdradzic co to za pręt na którym toczysz rękojeść ? Wygląda jak aluminiowa rurka od podpórki czy jak to się nazywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Pieknie Gratulacje i czekamy na wpisy i opisy,i na zdjecia kolejnych projektow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesoływędkarz Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Rurka aluminiowa ale taka którą można kupić w marketach budowlanych, występują w różnych średnicach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Bardzo ładnie , dopracowane szczegóły, lakier super,rękojeść zgrana resztą, teraz już pójdzie z górki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 prosty funkcjonalny warsztacik , fajnie wyszło gratulacje blank wybrałeś bardzo fajny , powinieneś być zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Z górki to mu pójdzie, tylko nie wie że już po chłopie.Taka nowa, mała skarbonka .Wykonanie kija pierwsza liga, co ważne w moim stylu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesoływędkarz Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Dzięki za dobre słowa, kolejny blank już czeka na swoją kolej... tym razem będzie to kij pod multilikator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Ładny kij, asymetryczne reargripy to zdecydowanie moja bajka. Tygrys jako materiał jest przepiękny. Brawa ,trzymaj tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Witaj Kolego A od kiedy można składać zamówienie na kij spinningowy, chętnie wystąpię jako tester. Serio...serio...PozdrawiamAlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacziega Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Domowe warunki a taki efekt super bede zagladał i czekał na jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesoływędkarz Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 (edytowane) Witaj Kolego A od kiedy można składać zamówienie na kij spinningowy, chętnie wystąpię jako tester. Serio...serio...PozdrawiamAlekDzięki za zaufanie. Przez najbliższy okres ukręcam jeszcze dwie wędki. Muszę powiązać liczne obowiązki rodzinne i pracę na etacie z zamiłowaniem do wędkowania. Teraz doszła jeszcze budowa wędek, która też pochłania trochę czasu. Domowe warunki a taki efekt super bede zagladał i czekał na jeszcze Zgadza się, domowe. Też rozmyślałem czy aby w warunkach domowych można zadowalająco wykonać omotkę...okazało się, że można Edytowane 28 Kwietnia 2016 przez wesoływędkarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesoływędkarz Opublikowano 6 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Śledzę Wasze tematy koledzy i podziwiam wykonanie wędek. Sam mam niewiele czasu na własne konstrukcje. Długo mnie tutaj nie było a powstała wędka, która miała rozpocząć sezon 2016. Z braku czasu na montaż wędka powstała dopiero na przełomie lipca i sierpnia i tak na poważnie zostanie przetestowana w maju 2017.Zamysł był taki, aby zbudować wędkę pod jerki i ewentualnie większe gumy. Długo wzbraniałem się przed jednoskładem. Wybór padł na blank GAWASA GB 120X-J62, który przystrojony został w:Korek Tiger, burnt i korkoguma Pierścionki – srebrne Nić Prowrap, kolor 349 Merlot + wstawki z nici srebrnej Przelotki alconite KW, KB, KT od 10 do 4,0 + sic na szczycie Uchwyt TCS17 Wędka została wyważona pod Tatule 103HL, uchwyt osadzony na tulejach grafitowych. Wstrzymuję się z opisem właściwości rzutowych i odczuć podczas łowienia z prostej przyczyny – brak czasu na porządne testy. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 fajna czysta robota i to ze nie lakierujesz pierścieni ozdobnych tylko samą omotkę tak trzymać,może troche lakieru za dużo na omotkach reszta oki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 No ale ta omotka przy pierścionki bardzo ładna !! Bardzo mi sie podoba Ładna czysta robota ..widać ze nie jest to pierwszy kijek Tak trzymać. Pozdrawiam Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tompal78 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 dobra robota,podoba mi się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowca.b Opublikowano 8 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Bardzo fajne wędki robisz Marku, ja na szczęście się jeszcze nie odważyłem, zrobić swojej pierwszej. Mam mało czasu na wędkowanie a jak by jeszcze doszło modelarstwo gratulacje i dalszych sukcesów życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Korek Tiger, burnt i korkoguma ,świetnie to wygląda .bardzo lubię takie zestawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesoływędkarz Opublikowano 27 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Nadszedł czas na wykonanie wędki przeznaczonej do połowu okonia. W moim przypadku poszukiwanie odpowiedniego blanku zajmuje więcej czasu niż jego zbrojenie. Prowadziłem rozmowy tu na forum, pytałem w pracowniach wędkarskich i wybór padł na blank rodzimego producenta FishingArt Kraag SKF705-2N. Kilka suchych słów o samym blanku, długość 2,13m, akcja FAST, moc 1-5lb, cw 0,6-10g, dwa składy.Blank postanowiłem uzbroić w przelotki S6 typu KL-H. Aby rękojeść współgrała z kołowrotkiem stradic ci4 oprócz pianki eva od fuji zastosowałem pierścienie i metalizowaną nić w kolorze czerwonym. Nić bazowa kolorem zbliżona jest do koloru obudowy stradica. Do tego uchwyt xss wraz z insertem grafitowym zamontowany na 2-3 tulejach z blanku. Długo myślałem też nad uformowaniem pianki.W niedługim czasie wykonam zdjęcia ugięcia wędki, napiszę też kilka słów jak wędka sprawuje się nad wodą. Oglądajcie, oceniajcie … 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 jaki dałeś set ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesoływędkarz Opublikowano 28 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 16H, 8H, 6M, 5,5L, 4*4,5 + szczytowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi