flymar Opublikowano 29 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 W niedługim czasie wykonam zdjęcia ugięcia wędki, napiszę też kilka słów jak wędka sprawuje się nad wodą. Oglądajcie, oceniajcie … Czekam z niecierpliwością na opinie znad wody.Może jakieś fotki ugiecia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 29 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 Z ciekawosci, dlaczego do tak lekkiego i delikatnego kijka dałeś tak długi foregrip? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesoływędkarz Opublikowano 31 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 (edytowane) Z ciekawosci, dlaczego do tak lekkiego i delikatnego kijka dałeś tak długi foregrip?Jednym z powodów dla których wykonuje się wędki jest ich wygląd. Wykonywałem dużo przymiarek i zadowolenie z wyglądu całej rękojeści uzyskałem właśnie przy takim foregripie. Przedstawione wyżej zdjęcie może go optycznie powiększać gdyż jest na pierwszym planie.Drugą sprawą jest fakt, że mam dużą dłoń. Ten foregrip pozwala mi całą dłonią złapać uchwyt i w razie chęci położyć również palce na blanku.Czekam z niecierpliwością na opinie znad wody.Może jakieś fotki ugiecia?Zdjęcia wykonam z pewnością i postaram się umieścić w ciągu tygodnia Edytowane 31 Lipca 2017 przez wesoływędkarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesoływędkarz Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 (edytowane) Z drobnym opóźnieniem załączam zdjęcia ugięcia wędki na blanku kraag Edytowane 20 Sierpnia 2017 przez wesoływędkarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 16H, 8H, 6M, 5,5L, 4*4,5 + szczytowaA rozstaw (od szczytu)? Tak z ciekawości pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesoływędkarz Opublikowano 14 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 A rozstaw (od szczytu)? Tak z ciekawości pytam. Blank prezentuje ugięcie ze zdjęcia na rozstawie przelotek: 10,5/21,5/34/48/64/82/104/128 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesoływędkarz Opublikowano 8 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Witajcie koledzy Tym razem też coś "hand made". Nie jest to jednak wędka. Wszystkim nam znany jest problem wygospodarowania miejsca na gromadzenie sprzętu wędkarskiego. Pudełka, skrzynki, ubrania i inne mniejsze akcesoria pomieścimy w szafkach, szafach ubraniowych, pawlaczach. Z wędkami sprawa się trochę komplikuje. Stojąc w kącie narażone są na upadki, mogą stać się dziecięcą zabawką a i nasze kobiety niekiedy niechętnie na nie spoglądają mówiąc, że sprzęt zagraca mieszkanie... Oczywiście nie mają pojęcia jak ważne są dla nas te wędki i, że nie można ich tak po prostu zostawić w zimnej piwnicy... prawda ?I tak pewnego dnia wpadła mi do głowy myśl, aby w garderobie na pustej, niewielkiej ścianie pomiędzy dwoma szafami zamontować szafkę na wędki. Szafka jest szeroka na 50 cm. Spokojnie mieści kilka moich batów i maksymalnie 4 gotowe zestawy z kołowrotkiem w razie potrzeby.Może ktoś z Was koledzy też ma podobną potrzebę... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Witaj bardzo fajna szafka , jednak tak czy inaczej bezpieczniej jest przechowywać - przewozić wędki złożone , a nie w gotowości w całym komplecie zawsze zdążysz złożyć nad wodą , no chyba że przyzwyczajenia są zbyt mocne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesoływędkarz Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Witam koledzy,Łowienie okoni sprawia mi największą przyjemność. W arsenale wędek przeznaczonych do połowu tej ryby pojawia się więc kolejna pozycja.Od jakiegoś czasu poszukiwałem blanku z delikatną szczytówką lecz bez wklejki. Zupełnym przypadkiem wpadł mi w ręce nanoflex produkcji Fishing Art. Wybrałem model SX697-2N.Parametry blanku:- długość 206cm- moc 7lb- wyrzut 1-7g- akcja FASTBlank o zupełnie innym charakterze w porównaniu z kraagiem. W dniu dzisiejszym wędka została zdjęta z suszarki. "Zwodowana" zostanie w nadchodzącym tygodniu, wówczas napiszę więcej na temat jej realnych parametrów.Blank postanowiłem uzbroić następująco:- przelotki torzite, otwierająca 12, tunel 3 i na szczycie 3,5- skrócony uchwyt xss, aby nie było widać gwintu (obsadzony na tulejach z blanku)- pianka Fuji- czerwone pierścienie ozdobne i czerwona nić metalizowanaKilka zdjęć rękojeści poniżej, Oglądajcie, oceniajcie proszę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi