kogutomania_pl Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 WitamPrzeszukuje internet i nigdzie nie znalazlem grafiki filmu czy tez opisu jak u?źyć (zamontować) łącznik do plecionek. Mo?źe ktoś ma gotową instrukcję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 siemka czy chodzi Ci o No knota? http://www.lake-link.com/businesses/business.cfm?BusinessID= 943 to w necie znajdziesz tego sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogutomania_pl Opublikowano 9 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Tak ...właśnie o to mi chodziło...zazwyczaj uzywam węzł?łw i to dobrych ale ten patent dawno mnie zaciekawił. DZIEKI WIELKIE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszA Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Tak ...właśnie o to mi chodziło...zazwyczaj uzywam węzł?łw i to dobrych ale ten patent dawno mnie zaciekawił. DZIEKI WIELKIE! a wiesz moze gdzie kupie w necie te łaczniki ? bo widzialem je juz kilka lat temu ,ale w sklepach nigdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogutomania_pl Opublikowano 9 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Tutaj go kupisz https://www.kogutomania.pl/jaxonklix-lacznik-plecionek-10szt -p-19554.html Nie wiem czy za ten link admin mnie nie wytnie...ale to nie reklama... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszA Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Tutaj go kupisz https://www.kogutomania.pl/jaxonklix-lacznik-plecionek-10szt -p-19554.html Nie wiem czy za ten link admin mnie nie wytnie...ale to nie reklama... dzieki wielkie bede musial przetestowac ten patencik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Tutaj go kupisz https://www.kogutomania.pl/jaxonklix-lacznik-plecionek-10szt -p-19554.html Nie wiem czy za ten link admin mnie nie wytnie...ale to nie reklama... tzn. ze handlujesz czyms i nie wiesz jak tego uzywac? hmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzepetto Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 W naszych sklepach, niezale?źnie od producenata, stoi to pod nazwą klix. Dobry patent, ale mnie nie przekonuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theslut Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Mo?źe i nie przekonywać, ale jakby nie patrzeć najsłabszym miejscem zestawu z plecionką jest węzeł (gdzie traci ona radykalnie na wytrzymałości), jaki by on nie był. A takie ustrojstwo pozwala na uzyskanie połączenia plecionki (z agrafką, lub bezpośrednio z przynętą) praktycznie bez utraty jej wytrzymałości w miejscu połączenia. Zgrabne klixy robi Kostal, pokazał się te?ź na naszym rynku jakiś konkurent ale bardzo grubaśny. Ja bynajmniej u?źywam od paru ładnych lat i nie wyobra?źam sobie łowienia z plecionka bez tego ustrojstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzepetto Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Wsio się zgadza, ale... plecionek u?źywam rzadko, prawie zawsze na szpuli mam fluorocarbon. Mimo wszystko gdy mam na lince jakikolwiek węzeł, w razie zaczepu zrywam zestaw w konkretnym miejscu bez zbędnego szarpania się. Według mnie węzły po to właśnie są. Ka?źdy jednak ma swoje metody i przyzwyczajenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bajzi Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Wsio się zgadza, ale... plecionek u?źywam rzadko, prawie zawsze na szpuli mam fluorocarbon. Mimo wszystko gdy mam na lince jakikolwiek węzeł, w razie zaczepu zrywam zestaw w konkretnym miejscu bez zbędnego szarpania się. Według mnie węzły po to właśnie są. Ka?źdy jednak ma swoje metody i przyzwyczajenia Od jakiegoś czasu chciałem spr?łbować fluorocarbonu jako linki gł?łwnej jako alternatywy dla plecionki.Dzepetto jak byś m?łgł zdradzić kilak szczeg?łł?łw w zastosowaniu wy?źej wymienionego tzn rozciągliwość, sztywność, zastosowanie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzepetto Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Oj, ?źebyśmy się zrozumieli. Plecionka to plecionka, nie zastąpisz jej niczym. Większość mojego wędkowania to pstrągi, klenie i bolenie, wcześniej r?łwnie?ź trotki. Wszędzie tam, gdzie zabierasz kołowrotek wypełniony ?źyłką polecam Ci fluorocarbon (ja stosuję Tubertini Gorilla UC-4). Mięciutko schodzi ze szpulki, jest piekielnie wytrzymały (nawet po ściśnięciu i spłaszczeniu nie traci na wytrzymałości). Rozciąga się inaczej ni?ź zwykła nylonowa ?źyłka. Nie potrafię jakoś obrazowo to opisać, ale z zacięciami na fluoro mam mniejsze problemy ni?ź na nylonie. Jest jednak cię?źszy od standardowej ?źyłki i r?ł?źnicę w cię?źarze przy finezyjnym łowieniu na grubszy fluorocarbon poczujesz, ale nie jest to jakoś ucią?źliwe- po prostu jest trochę inaczej. Jest jeszcze kwestia węzł?łw- musisz dobrać odpowiednie. Ja stosuję węzeł Rapali i trilene- zaciskane na mokro trzymają baaardzo dobrze. Niekt?łre jednak węzły, z kt?łrymi nie miałem problem?łw na nylonie, strzelają niczym zawiązane na niteczce. Podsumowując- łowi mi się fluorocarbonem znacznie lepiej ni?ź nylonem. Nie mam problem?łw na mrozie ze sztywniejąca linką, a ze względu na wytrzymałośc zu?źywam go 2-3 razy mniej w ciągu sezonu ni?ź dobrej ?źyłki nylonowej. Jeśli jednak chcesz wiązać do niego gumy i biegać np. za sandaczem, to lepiej pozostań przy plecionce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bajzi Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Jak biegam za sandaczem to plecionka jest niezastąpiona,raczej chciałem zastąpić plecionkę w zestawie na bolenie, do tej pory u?źywałem gł?łwnie plecionki ale chcę wypr?łbować czegoś innego mniej rozciągliwego ni?ź nylon i mniej widocznego w wodzie ni?ź plecionka taki kompromis. Do łowienia boleni jakiej u?źywasz średnicy fluorocarbonu?Sorko za OT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzepetto Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 0,20- 0,22. Z tą niewidzialnością to bym nie przesadzał, choć rzeczywiście w wodzie sprawia wra?źenie mniej widocznego. Jeśli to ma być gł?łwnym kryterium, to mo?źesz zastosować przypon z fluorocarbonu. Genialny jest Froghair, ale u nas niestety niedostępny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi