Avallone Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Ktoś musi zacząć i niekoniecznie musi być co oglądać choć na pewno ładniej prezentowało by się z pięknym sumem na pierwszej stronie Wczoraj zadzwonił Marcin z propozycją szybkiego wypadu na suma ze spinningiem. Dwa razy mi nie trza było tego powtarzać bo tęsknota za nurtem towarzyszy każdej zimie Już po przyjeździe na miejscówkę okazało się że poziom wody jest tak wysoki że nie ma szans na jakiekolwiek łowienie.Szybkie przegrupowanie i jedziemy na miejscówkę gdzie jest szansa na porzucanie.Po przyjeździe okazuje się ze poziom wody opadł zdrowo ponad metr a nurt jest tak silny że nawet główki 25gr nie dochodzą do dna. Od razu też zerwałem mój najlepszy wobler od Zbyszka Wąchały i to blisko brzegu bo nurt tak darł że nie było szansy na jakiekolwiek prowadzenie.Próbowałem tez porzucać kogutem ale i ten na główce 30 gram nie dochodził do dna przy tej kipieli.Po kilkudziesięciu minutach Marcin wyemigrował za zaporę gdzie dołączyłem do niego zrozpaczony zerwanym woblerem.Pierwszy raz w życiu widziałem całkowicie otwartą zaporę i o ile przed nią poziom wody opadł ponad metro to za nią leciutko podniósł się o 2.5m. W tym czasie Marcin miał uderzenie na gumę lecz niestety sum przetarł po chwili przypon.W sumie cieszę się że zobaczyłem po tak długim okresie wodę ale jednak nie dla mnie takie wypady bo jednak jestem ciepłolubny Szkoda też że nie zaliczyłem choćby kontaktu z rybą ale nie zawsze wraca się z wypraw zwycięsko Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 zwyczaj jest taki, że każdy nowy wątek z rybami w danym roku otwiera się rybą złowioną w danym roku a nie fotorelacją z wyprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avallone Opublikowano 9 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 zwyczaj jest taki, że każdy nowy wątek z rybami w danym roku otwiera się rybą złowioną w danym roku a nie fotorelacją z wyprawy Nie widziałem tego info nigdzie i rozumiem że jak nie złowiłem suma to już to się nie nadaje bo nie na sumach byłem w 2011r tak na sumach byłeś - ale nie złowiłeś więć tradycyjnie czekamy na kogoś kto otworzy wątek sumem w wymiarze przyjętym na naszym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 taka nowa tradycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avallone Opublikowano 9 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Gdybym wiedział bym nie zakładał, Może warto otworzyć wątek ogólny typu Dziś na rybach??Jakie są wymiary suma przyjęte na tym forum?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 otwieranie wątku jest udostęnione dla wsztystkich użytkowników, więc może to zrobić każdy. Jeśli chodzi o normy publikacji to są podane w przyczepionym ogłoszeniu zatytułowanym Zasady umieszczania zdjęć na forum jerkbait.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avallone Opublikowano 9 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 otwieranie wątku jest udostęnione dla wsztystkich użytkowników, więc może to zrobić każdy. Jeśli chodzi o normy publikacji to są podane w przyczepionym ogłoszeniu zatytułowanym Zasady umieszczania zdjęć na forum jerkbait.pl Czytałem zasady, zgadzam się z nimi jednakże nie rozumiem tego czy właściwie założyłem wątek SUMY 2011 po powrocie z wyprawy spinningowej na suma?? No fakt że matka natura dała mi baty i lekcję pokory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Od lat przyjęło się, że wątek zakłada ten kto pierwszy złowi w danym roku wymiarową (wg kryteriów j.pl) rybę i dorwie się do komputera. Do tej pory było to uznawane za swego rodzaju przywilej, więc nie będziemy go odbierać w tym roku Po powrocie znad wody możesz otworzyć wątek - jak najbardziej, ale tytuł (w tym przypadku sumy 2011 jest po prostu zarezerwowany Jeśli masz w Paryżu wodę na której można o tej porze roku wędkować zgodnie z regulaminem to i tak jesteś w dużo lepsze pozycji - bo koledzy w polsce muszą poczekać jeszcze pół roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avallone Opublikowano 9 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 To teraz już doskonale rozumiem. Nie wiedziałem o tym i aż zazdroszczę tym z Hiszpanii którzy teraz łowią w koszulkach Kolega jak już chyba wspomniałem złapał wczoraj 5szt z czego największy 231cm Nie ma to jak połowić w światowej stolicy suma U nas do 31 stycznia wolno łowić na spinning a potem ze względu na szczupaka trzeba dać sobie na wstrzymanie do 1 maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Wstęp do sumy 2011 - jak najbardziej Czekamy jednak na pierwszego łowcę suma w 2011, który zaszczyci nas zdjęciem i krótkim (może też być i długi) opisem warunków połowu. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi