Skocz do zawartości

WOŚP

wonton

Rekomendowane odpowiedzi

no to Panowie licytować, zobaczycie jak się zakłada drgawice, sieci, jak się tłucze ryby agregatem....sam miód

a potem się dziwimy, że jadąc na Mazury większość jezior jest pustych jak studnia

nie mam nic przeciwko rybakom, to też ludzie którzy z czegoś muszą żyć, ale na Boga niech ta gospodarka rybacka będzie racjonalna a nie tak jak ma to miejsce w naszym kraju, że duża część mazurskich jezior to w lecie zakwitnięte bezrybie

Wg mnie nieodpowiedzialna gospodarka rybacka a co za tym idzie praca rybaków dało nam właśnie bezrybne jeziora.

Link oczywiście nic nie ma do bezrybności, ktoś być może wielkiego serca tylko w taki sposób chciał pomóc dzieciakom w WOSP i chwała mu za to.

Ja tylko napisałem, że dla większości wędkarzy, wyznających zasadę noo kill, takie hasła jak drgawice czy walenie ryb prądem to nic atrakcyjnego i fajnego.

Skoro jednak Ciebie to interesuje, Twoja wola, napisałem już zalicytuj, pojedz, zobacz i już.

Pozdrawiam

Ja tylko napisałem, że dla większości wędkarzy, wyznających zasadę noo kill, takie hasła jak drgawice czy walenie ryb prądem to nic atrakcyjnego i fajnego.

Pomijam, że zupełnie inaczej Twój post brzmiał, ale nadal nie rozumiem. Uważasz, że skoro źle prowadzona gospodarka rybacka może zniszczyć wodę to powinniśmy skreślić wszystko, co z tym związane, a rybaków to najlepiej spalić na stosie. Dziwne to. Płytkie takie.

agregat .... najhumanitarniejsza forma połowu ryb... ale komu by się chciało poczytać trochu w tym temacie, lepiej opluć rybaka

tu nie chodzi o humanitarność tylko o skuteczność ale komu chciało by się zastanowić :lol:

a pluć to ja wole na dziurawe chodniki :D

Pozdrawiam

no to Panowie licytować, zobaczycie jak się zakłada drgawice, sieci, jak się tłucze ryby agregatem....sam miód

a potem się dziwimy, że jadąc na Mazury większość jezior jest pustych jak studnia

nie mam nic przeciwko rybakom, to też ludzie którzy z czegoś muszą żyć, ale na Boga niech ta gospodarka rybacka będzie racjonalna a nie tak jak ma to miejsce w naszym kraju, że duża część mazurskich jezior to w lecie zakwitnięte bezrybie

Szewer o jakiej Ty racjonalnej gospodarce mówisz u prywaciarza. ? 95% wód na Mazurach jest w rękach prywatnych dzierzawców prowadzących DZIAŁALNOŚĆ GOSPODARCZĄ gdzie raczej nie ma miejsca na filantropię. :lol: :lol: :lol:

• 3 tygodnie później...