Skocz do zawartości
  • 0

Trójmiasto (Gdańsk, Sopot, Gdynia)

admin

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Mi zdarza się bywać na Motławie ale zwykle bardzo rano bo na siódmą do pracy muszę zdążyć. Czasu mam mało więc najczęściej obławiam krótki odcinek od mostu na Toruńskiej do śluzy ale tu dość ciężko z bolkami chociaż kilka ataków widziałem to cholery omijają mnie i zwykle przezbrajam się na szczupak/okoń.

• 0

Jako pierwszy do głowy przyszedł mi właśnie numer 2 :-)

Uciag znikomy, woda 3-4 metry.

Sandacz na lekko, okoń, boleń - jeśli umiesz je łowić w stojącej wodzie :-)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dzięki Dano, że zdążyłeś mi podpowiedzieć, bo z niewiadomej przyczyny mój post z zapytaniem został "amputowany". Teraz już nikt mi więcej nie podpowie.

• 0

Dzięki Dano, że zdążyłeś mi podpowiedzieć, bo z niewiadomej przyczyny mój post z zapytaniem został "amputowany". Teraz już nikt mi więcej nie podpowie.

Jak tam mieszkałem, to zabierałem patyk do 11 gramów i łowiłem główkami 5-10 gramów.

Lub drop shot, ale to obsługiwałem na tej samej wędce.

Sporadycznie koledzy łowiący ciężej, mieli lepsze wyniki.

Plecionka 0,12 to max co było potrzeba.

Musisz się liczyć z przyłowami: jakaś reklamówka, zabawka itp - ludzie to śmieciarze, a będziecie łowić w centrum miasta ;-)

Trochę się też rwie, więc licz się ze stratami.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 1

• 0

takie pitu pitu a może jeden wie o co chodzi :)

Ja się wybieram, tak jak ponad 70 osób z różnych części kraju. 
A na Motławie złowicie chłopaki to co chcecie, a nawet więcej bo zdarzają się niespodzianki. Jak ktoś chce dłubać okonie to ma gdzie i co, a jak szukać szczupaków z dużymi kotletami to również znajdzie sobie odpowiedni kawał wody. To na tyle ' uczciwa ' woda że każdy znajdzie coś dla siebie.

A wracając do zawodów - dajcie seeee sianaaa, w tym roku ja wygrywam :P 

• Like 1

• 0

(...)A wracając do zawodów - dajcie seeee sianaaa, w tym roku ja wygrywam :P

No to będą dwa pierwsze ex aequo, bo nowicjuszom sprzyja szczęście, a moja Pani będzie pierwszy raz brała udział w zawodach, na dodatek ma tego dnia urodziny, więc należy się Jej... :P

• 0

Dyskutowałbym :) wczoraj 1.5h przyniosło kilka ładnych okoni oraz krótkiego pistoleta, ryby są ale mam wrażenie że nie grupują się tylko stoją prawie że pojedynczo. Trzeba się nachodzić żeby połowić, to że duża większość wędkujących na Motławie trzyma się jednego rewiru i z uporem maniaka starają się tam coś wyskrobać to nie znaczy że na całym miejskim odcinku nie ma ryb. To że brakuje z metr wody do normalnego stanu też nie sprzyja łowieniu. 

Za to widać że nie przeszkadza to tym którzy chcą się 11 listopada w Gdańsku pobawić, z tego co widziałem pękła już setka - ponad 100 zawodników na chwilę obecną a zapisy ciągle trwają :)