admin Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 A co tam w Trójmieście się dzieje? Chciałbym nawiązać kontakt z osobami z Gdańska, Sopotu oraz Gdyni i porozmawiać o możliwościach street fishingowych. Jakie wody? Gdzie łowić? Optymalny czas na łowienie itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Alexspin Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Impreza super! Organizacja wzorowa i wzorcowa!! Wielkie BRAWA dla organizatorów!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 HoF Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 (edytowane) będziecie teraz dyskutować o ' słabszości ' jednego nad drugim ? macie energii na to oj macie Panowie Show must go on! Szkoda czasu na zeszłoroczne problemy. Fajnie Sławku że dodałeś to 'było', bo tu tkwi różnica Z ciekawostek - w ostatni piątek ryby nie były zbyt chętne do współpracy - a wczoraj wieczorem w centrum wyjechał piękny szczupak, 100+ i kilka dobrych kg. Istnieje prawdopodobieństwo że wyjadł wszystkie okonie Edytowane 14 Listopada 2016 przez HoF 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kamol84 Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Imprezka fajna, sporo się działo. Klimat super, starówka, Sołdek, Żuraw i wędeczka. Szczerze to myślałem, że będzie tłoczno przy takiej ilości zawodników, ale po starcie gdzieś całe towarzycho się rozeszło i było można obłowić pare miejscówek. Co do rybek to I tura była ok (sporo brań drobnego sandacza i jakiś okoń też się trafił), II tura to już zmiana pogody i trochę przycichło (przynajmniej u mnie:)). Były to moje pierwsze zawody w ogóle i ... spodobało mi się planuje kolejne starty w tej odsłonie streeta, a czy będzie to Gdańsk czy inne miasto to nie ma dla mnie różnicy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 HoF Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Motałwa w Gdańsku to na tyle fajna woda że i 300 osób mogło by się rozejść i za bardzo sobie nie przeszkadzać, czasami ciężej się łowi w weekend jak się sandacz ruszy to nagle gęsto się robi W przyszłym sezonie też bym chciał zahaczyć kilka innych miast i spróbować przenieść doświadczenia ze szlifowania gdańskich chodników na inne wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 HoF Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Czołem Panowie! Zapoznaliście się już z nowymi przepisami odnośnie wędkowania na wodach morskich ? Pięknie NAS załatwili niech żyje trupek i glizda i wiadra pełne króciaków ! http://www.dziennikustaw.gov.pl/du/2016/1855/1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nevis Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 (edytowane) To chyba jakiś żart! Dopiero co wykupiłem zezwolenie na rok i od ostatniego weekendu zacząłem się bawić w spining nad Motławą.. Dobrze, że zdążyłem złowić pierwszego (i ostatniego) sandacza w tym sezonie Edytowane 24 Listopada 2016 przez nevis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 HoF Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Dzwoniłem do Oirm w Gdyni gdzie wykupujemy składki na wody morskie. Jedyne informacje jakie udało mi się uzyskać to że wchodzi całkowity zakaz spinningu, jedyne legalne formy wędkowania w wodach wewnętrznych morskich to spławik / grunt z przynętą naturalną na jednym haku w godzinach 7-17 Piękny ukłon w stronę rybaków w końcu wędkarze przestaną łowić sandacze i okonie oraz pyszne śledziki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nevis Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Nie jestem zbyt obeznany w temacie tych 'granic' w okolicach Motławy ale czy jak wykupię zezwolenie TROĆ to od wysokości mostu przy ul. Długiej będę mógł w spokoju dalej sobie legalnie spinningować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 HoF Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Wychodząc z ul Długiej po prawej stronie od mostu ( tego i kolejnego po linii prostej) masz wody sp. Troć, roczne pozwolenie to coś ok 120-140zł ( możesz też wędkować na kanale Czarnej Łachy) na lewo masz już wody morskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nevis Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Właśnie o te wody mi chodziło. No nic, pewnie i tak niebawem mocniej przymrozi a ja jestem trochę takim wakacyjno - niedzielnym moczykijem więc do końca zimy i tak wędki u mnie mają wolne. Nie wiem tylko kto wpadł na pomysł, żeby tak ograniczać wędkarzy, a kto to pchnął dalej ale coś mi się wydaje, że pieniążki za pozwolenia na wody morskie w przyszłym roku mogą przestać "się zgadzać" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pszzz Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 A ten dzień z żartami to nie przypada na kwiecień??????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dreadknight Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 A co np z takim drop-shotem ? Nie można tego podciągnąć pod gruntówkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 HoF Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Oirm Gdynia interpretuje te zmiany jako całkowity zakaz spinningu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pszzz Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Mistrzostwo Świata. Najpierw zerwanie porozumienia z PZW, zmiana opłaty o 300%. Na minimum 1000 wypadów miałem jedną kontrolę... Łatwa do kontrolowania woda. Zamiast dziesiątek ludzi przy biurkach z betonem na nogach i telefonem w ręku zatrudnić strażników, weryfikować wymiar i limit (podnieść wymiar, otwierać plecaki...), nawet z czasem zwiększyć cenę opłaty (teraz połowa na bank z partyzanta łowi) to puste zakazy, po których nadal reklamówki w plecakach szeleszczą "dobrymi czterdziestkami" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tatar Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Podobnie jak u nas zarżneli wędkarstwo na wewnętrzynch wodach morskich.I nie chodzi tylko o spining.W rozporządzeniu jest:„Nie prowadzi się połowów wędką na obszarze morskich wód wewnętrznych, w granicach portów morskich, oddnia 15 września do ostatniego dnia lutego:”; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamil_Be Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Szybkie pytanie. Chcemy w weekend strzelić streeta na Motławie i czy można teraz tam łowić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 djaheu Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Na odcinku troci można, a na morskim nie. Po zmianie przepisów na morskim można łowić od 7 do 17 tylko na spławik i grunt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamil_Be Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Ok, dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Alexspin Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Klika popleczników sieci, niedługo wędkować będzie można tylko na komercji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 elling Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Potrzebuje pomocy!!! Dopiero przyjechałem do Gdańska i mieszkam w śródmieście... Chcę odkupić zezwolenie na połów ryb, żeby łapać nie daleko od domu... Teraz nie wiem, jakę zezwolenie potrzebuje...Interesuję tylko spinning Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartas93 Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 https://okoniowybartus.blogspot.com/2017/03/pozwolenie-na-motawe-etc.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maciek1b Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Jest w czym wybierać wody PZW,morskie i dzierżawione przez prywatne spóldzielnie np. na Motławie możesz wykupić 3 rodzaje pozwoleń 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 HoF Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 najlepszy czas na wody morskie nadchodzi wielkimi krokami a 'legalnego' łowienia zostało kilka dni... ciekawe czy stróże prawa będą ścigać w Gdańsku miejskich łowców ?? może tyle dobrego z tego będzie że pogonią dziadów z wiadrami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patrykwędkarz Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 najlepszy czas na wody morskie nadchodzi wielkimi krokami a 'legalnego' łowienia zostało kilka dni... ciekawe czy stróże prawa będą ścigać w Gdańsku miejskich łowców ?? może tyle dobrego z tego będzie że pogonią dziadów z wiadrami Dziadki z wiadrami niestety nadal stoją i zabierają ze sobą co się da, orientuje się ktoś może czy można łowić np. na dendrobene przy użyciu drop shota? W przepisach zakaz odnosi się do prowadzenia sztucznej przynęty, ale no nie wiem jak oni to interpretują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zbynio63 Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Do 8-go Marca będę w sanatorium w Stegnie.Czy jest to dobry pomysł,żeby zabrać wykałaczkę i połazić w Gdańsku ''za okoniem''?Jeżeli tak,to b.proszę o garść informacji.Będę wdzięczny.Wodom Cześć i Chwała! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
admin
A co tam w Trójmieście się dzieje? Chciałbym nawiązać kontakt z osobami z Gdańska, Sopotu oraz Gdyni i porozmawiać o możliwościach street fishingowych. Jakie wody? Gdzie łowić? Optymalny czas na łowienie itd.
Top użytkownicy dla tego pytania
18
17
12
10
Popularne dni
29 Kwi
12
24 Lis
11
24 Paź
8
13 Paź
6
Top użytkownicy dla tego pytania
HoF 18 odpowiedzi
MietekK 17 odpowiedzi
Alexspin 12 odpowiedzi
Dano-G 10 odpowiedzi
Popularne dni
29 Kwi 2016
12 odpowiedzi
24 Lis 2016
11 odpowiedzi
24 Paź 2016
8 odpowiedzi
13 Paź 2016
6 odpowiedzi
Popularne posty
luk_gda
Na co nr 1? Na okonie 15 cm? Niedobrze się robi od tego marketingu FishBaya. Ktokolwiek łowi okonie dłużej niż miesiąc wie ze na te ryby nie ma przynęt "nr 1". FishBaye to dobre przynęty dla dropszoto
HoF
o link zniknął, straszny żal no cóż widocznie użytkownicy Jb.pl nie mogę oglądać zdjęć z innych imprez
HoF
będziecie teraz dyskutować o ' słabszości ' jednego nad drugim ? macie energii na to oj macie Panowie Show must go on! Szkoda czasu na zeszłoroczne problemy. Fajnie Sławku że dodałeś to 'było', bo t
151 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi