Skocz do zawartości
  • 0

Trójmiasto (Gdańsk, Sopot, Gdynia)

admin

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

będziecie teraz dyskutować o ' słabszości ' jednego nad drugim ? :) macie energii na to oj macie Panowie :)

Show must go on! Szkoda czasu na zeszłoroczne problemy. Fajnie Sławku że dodałeś to 'było', bo tu tkwi różnica 

Z ciekawostek - w ostatni piątek ryby nie były zbyt chętne do współpracy - a wczoraj wieczorem w centrum wyjechał piękny szczupak, 100+ i kilka dobrych kg. Istnieje prawdopodobieństwo że wyjadł wszystkie okonie ;)

Edytowane przez HoF
  • Like 3

• 0

Imprezka fajna, sporo się działo. Klimat super, starówka, Sołdek, Żuraw i wędeczka. Szczerze to myślałem, że będzie tłoczno przy takiej ilości zawodników, ale po starcie gdzieś całe towarzycho się rozeszło i było można obłowić pare miejscówek. Co do rybek  to I tura była ok (sporo brań drobnego sandacza i jakiś okoń też się trafił:)), II tura to już zmiana pogody i  trochę przycichło (przynajmniej u mnie:)).

Były to moje pierwsze zawody w ogóle i ... spodobało mi się:) planuje kolejne starty w tej odsłonie streeta, a czy będzie to Gdańsk czy inne miasto to nie ma dla mnie różnicy:)

• 0

Motałwa w Gdańsku to na tyle fajna woda że i 300 osób mogło by się rozejść i za bardzo sobie nie przeszkadzać, czasami ciężej się łowi w weekend jak się sandacz ruszy to nagle gęsto się robi :P 

W przyszłym sezonie też  bym chciał zahaczyć kilka innych miast i spróbować przenieść doświadczenia ze szlifowania gdańskich chodników na inne wody :) 

• 0

Dzwoniłem do Oirm w Gdyni gdzie wykupujemy składki na wody morskie. Jedyne informacje jakie udało mi się uzyskać to że wchodzi całkowity zakaz spinningu, jedyne legalne formy wędkowania w wodach wewnętrznych morskich to spławik / grunt z przynętą naturalną na jednym haku w godzinach 7-17 :) 

Piękny ukłon w stronę rybaków :) w końcu wędkarze przestaną łowić sandacze i okonie oraz pyszne śledziki 

• 0

Właśnie o te wody mi chodziło. No nic, pewnie i tak niebawem mocniej przymrozi a ja jestem trochę takim wakacyjno - niedzielnym moczykijem więc do końca zimy i tak wędki u mnie mają wolne. Nie wiem tylko kto wpadł na pomysł, żeby tak ograniczać wędkarzy, a kto to pchnął dalej ale coś mi się wydaje, że pieniążki za pozwolenia na wody morskie w przyszłym roku mogą przestać "się zgadzać"  B)

• 0

Mistrzostwo Świata. Najpierw zerwanie porozumienia z PZW, zmiana opłaty o 300%. Na minimum 1000 wypadów miałem jedną kontrolę... Łatwa do kontrolowania woda. Zamiast dziesiątek ludzi przy biurkach z betonem na nogach i telefonem w ręku zatrudnić strażników, weryfikować wymiar i limit (podnieść wymiar, otwierać plecaki...), nawet z czasem zwiększyć cenę opłaty (teraz połowa na bank z partyzanta łowi) to puste zakazy, po których nadal reklamówki w plecakach szeleszczą "dobrymi czterdziestkami"

• Like 1

• 0

Podobnie jak u nas zarżneli wędkarstwo na wewnętrzynch wodach morskich.I nie chodzi tylko o spining.W rozporządzeniu jest:

„Nie prowadzi się połowów wędką na obszarze morskich wód wewnętrznych, w granicach portów morskich, od
dnia 15 września do ostatniego dnia lutego:”;

• 0

najlepszy czas na wody morskie nadchodzi wielkimi krokami a 'legalnego' łowienia zostało kilka dni... ciekawe czy stróże prawa będą ścigać w Gdańsku miejskich łowców ?? ;) może tyle dobrego z tego będzie że pogonią dziadów z wiadrami 

Dziadki z wiadrami niestety nadal stoją i zabierają ze sobą co się da, orientuje się ktoś może czy można łowić np. na dendrobene przy użyciu drop shota? W przepisach zakaz odnosi się do prowadzenia sztucznej przynęty, ale no nie wiem jak oni to interpretują.