Skocz do zawartości
  • 0

Trójmiasto (Gdańsk, Sopot, Gdynia)

admin

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Zajrzyj na youtuba może jest jakiś nowy filmik od kolegów z Gdańska. Czasami warto zaktualizować info, może akurat wstrzelisz się w dobry moment. Okoń to raczej sp. Troć.

Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka

• 0

Panowie,

Gdynia ...październik-listopad. Gdzie połowić? Może UL na nabrzeżu koło Sea Towers? (a konkretnie ex Dalmor)

Niestety nie dasz rady tam legalnie spininngować. Można łowić tylko na grunt lub spławik z jednym haczykiem w godzinach 7:00 - 17:00. Przynajmniej do końca lutego.

• 0

Wybieram się w nadchodzącym tygodniu na Redę.

Ponieważ mam do przejechania 400km a nigdzie nie znalazłem aktualnych wiadomości czy ktoś mógłby podrzucić trochę informacji co słychać na Redze.

Może być na priv.

Co na rzece to nie wiem, ale w morzu się ruszyło z trocią.

• 0

Halo Trójmiasto.

Co tam słychać na Motławie? Opłaty już uporządkowane i tak się zastanawiam czy warto wykupić zezwolenie bo aktualnie jestem w Gdańsku.

• 0

Granicą między wodami morskimi a zarządzanymi przez spółdzielnie "Troć" na Motławie jest linia biegnąca wzdłuż północnej krawędzi mostu Zielonego oraz mostu Stągiewnego. Wody na wschód od tych mostów, w kierunku Żurawia, to wody morskie. Z kolei kanały kończące się przystanią jachtową Żabi Kruk (Stara Motława) i Śluzą Kamienną (Nowa Motława) to wody zarządzane przez spółdzielnię "Troć". 

Oznacza to, że jeśli płyniesz od Żurawia w kierunku wschodnim, to wchodzisz w wody morskie. Natomiast jeśli płyniesz od mostów w kierunku wschodnim, wchodzisz w kanały zarządzane przez spółdzielnię "Troć". 

Edytowane przez MietekK
  • Like 1

• 0

Granicą między wodami morskimi a zarządzanymi przez spółdzielnie "Troć" na Motławie jest linia biegnąca wzdłuż północnej krawędzi mostu Zielonego oraz mostu Stągiewnego. Wody na wschód od tych mostów, w kierunku Żurawia, to wody morskie. Z kolei kanały kończące się przystanią jachtową Żabi Kruk (Stara Motława) i Śluzą Kamienną (Nowa Motława) to wody zarządzane przez spółdzielnię "Troć". 

Oznacza to, że jeśli płyniesz od Żurawia w kierunku wschodnim, to wchodzisz w wody morskie. Natomiast jeśli płyniesz od mostów w kierunku wschodnim, wchodzisz w kanały zarządzane przez spółdzielnię "Troć". 

Zdaje się że wymieniona spółdzielnia nie prowadzi już gospodarki na wspomnianej wodzie. 

• 0

Prowadzi prowadzi i trzeba u nich wykupić zezwolenie .

Wiosną tego roku podpisali nową umowę na dzierżawę tego odcinka.

https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.troc-tczew.pl/&ved=2ahUKEwjPzNHb68WNAxWJQVUIHaVcAGwQFnoECBwQAQ&usg=AOvVaw1Xgru-Hre8JsXgmoFF9iyT

Edytowane przez MietekK
  • Like 1

• 0

Cześć. Ostatni spędzam więcej czasu w Gdańsku. Poleci ktoś jakieś miejscówki (próbowałem koło zielonej latarni przy wyjściu z portu) na podłubanie np. Okoni (wrócą do wody) na lekki spining lub innych rybek. Najlepiej wody morskie (wykupione już mam)... no chyba, że warto wykupić też na inne odcinki.

• 0

Wieczorową porą najwięcej wędkarzy przychodzi na wyspę spichrzów i na ołowiankę tam gdzie stoi to koło widokowe Amber sky czy coś takiego.

Wielkie dzięki. A są jakieś specjalne ograniczenia odnośnie spiningu na tym odcinku? W sumie to może jest jakaś strona z tymi przepisami to bym poczytał.

• 0

Cześć. Ostatni spędzam więcej czasu w Gdańsku. Poleci ktoś jakieś miejscówki (próbowałem koło zielonej latarni przy wyjściu z portu) na podłubanie np. Okoni (wrócą do wody) na lekki spining lub innych rybek. Najlepiej wody morskie (wykupione już mam)... no chyba, że warto wykupić też na inne odcinki.

Czyli wykupiłeś, nic nie złowileś, jak mniemam i zamiast iść na ryby, oczekujesz podania 'współrzędnych' miejsca, gdzie podłubiesz np, okonia , ktoremu zwrócisz wolność i innych 'rybek', ktorym , co wynika z tego co napisałeś, wolności nie zwrócisz.????Mocno to nielogiczne.