piatras Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zadnych oceanow, material kupilem u britanczykow (total 4,6LTL mojich penedzy za sztuke) http://www.guidesnblanks.com/product/450/category/243nic nie klejono, nalozone po prostu i linka na wezle samozaczyskowym Chcac 100% gwarancyji mozliwe zastosowanie dwustronnie lepkiej taszmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 A zrobiłeś mógłbyś zrobić eksperyment: 1. Podać masę szpulki z linką (bez pierścienia) 2. Podać masę?szpulki z linką (z pierścieniem) Chodzi o określenie rzeczywistego uzysku (ile mniej waży szpulka z linką). PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piatras Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Raz robilem taki fint kiedy monofilowy podklad zmienialem na legki dakronowy braid (foto), į osiegnolem rezultat -2,8g tak co mowicz o podklad z grafitowej pianki kiedy przyneta wazy 3-4g. Zwyklie podklad mniej niz 5g. nigdy niewazyl (mam na myszli standardowe spulki)P.S. Na wiosna cosz jeszcze podam jak zmierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Z backingiem to ciekawy pomysł!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piatras Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 No tak, tyle ze trzeba jak najakuratniej owinacz, linka do linki, szczelnie bez zadnych odstepow. Material przyjazny bo silnie posmarowany waxem Kazdy blad, daje usterki w cilindrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 OK. Tego nie wiedziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piatras Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Czesc, koledzy. Prawie w temat: mam niezwykle upartego kolege A wiec patrzymy: SVS takze precizyjne kopijowany z jakiegosz UV dental plastyku Dane: na przyklad: chronarch51MG (standart) pelna pleczki - 20,1g; curadoE pusta 14,1g, pelna monofilu 25,5g.A wiec shallow: puste - 12,8g; 13,2g; 13,2g; 13,4 ir 15,5g(ta niedziurawa ) Zapelniajac mamy - 13,2g + 60m plecionki 0,23 mm = 16,8g. lub 13,2g + 70m plecionki 0,19 = 17,1g. Praca na zwiklej maszyne, zadnych CNC Jak to sie mowi - jesli litwyn znajdzie na smietniku SHUTTLEa...... Moje uszanowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 mnie zawsze dziwi ... i pewnie tak pozostanie ... ze praca i material (SIC!) wszedzie na planecie kosztuje, tylko na wschodzie nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piatras Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 No jednak, panie Redaktorze, pozostane przekonany ze na zachodzie raczki tez rosna nie z dupy, ale na temat glowy nic nienapisze Sorry za offtop... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Piatras zarąbiste te szpulki i rozetki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 15 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Bez CNC??? Wow... Bardzo mi się to podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 29 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 @piatras, czy byłbyś tak miły i pomierzył suwmiarką jakiej grubości ścianki, mają te szpulki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piatras Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Niestety, to niesa moje... ale spytam niedlugo. No i przy okazji next upgrade, tym razem weglowo-grafitowy backing dla DC Antaresa. Waga podkladu 0,9g zamiast 6,4g dakronu. Do tego mialam jakisz Sufix ~0,18 (okolo 100m)+ dakron = 28,8g. Zadaniem bylo dostacz diametr ~26mm. na ktory weszlo 75m plecionki YGK G-soul SS 112 20lb (5,6gr.) Oto zlapalem kolege, wiec gruboszcz w granicach 0,6-0,8mm jako probna, dalej bedzie proba zmniejszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 30 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 OK, dzięki @piatras . Tak, też myślałem. Chyba da się zejść niżej, bo avail podaje na stronie dane 0,25-0,35 mm dla płaszcza i 0,5mm dla obręczy szpulki. Właśnie wykonałem próbne rysunki w CAD i nasuwa mi się 2 wnioski. Pierwszy to taki, że zmmniejszanie grubości ścianek daje większe zyski od wiercenia. Drugi to taki, że aby zejść w okolice 10g, lub niżej, ścianki muszą mieć grubości w takich okolicach jak podaje avail. Oczywiście w zależności od szpulki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Ja się pobawie raczej na pewno, ale nie wiertarką ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piatras Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Czego i ne proponuję, nadal užywam alumu z pianocarbonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi