Skocz do zawartości

Let's get ready to rumble... czyli relacje z majówki :)

Bootleg

Rekomendowane odpowiedzi

Taka luźna propozycja weekendowego tematu, aby podzielić się relacjami z tych najbliższych 3 dni szczupakowo-boleniowych. Mamy oczywiście wątki dedykowane poszczególnym gatunkom, ale taki zbiorczy temat fajnie się czyta :) Jak się nie spodoba to do .... Koszalina.

Ja wyruszam dokładnie za 5 godzin na łowisko ;) połamania. :)

Witam Panowie

No to jest.

Walnął, że casta przygięło. Całe 82 cm, i wrócił cały i zdrowy do wody.

htttp://zmniejszacz.pl/zdjecie/417/4998126_DSC05209.JPG

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/417/4998130_DSC05211.JPG

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/417/4998128_DSC05213.JPG

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/417/4998127_DSC05216.JPG

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/417/4998129_DSC05215.JPG

Edytowane przez platynowłosy
  • Like 21

No i niestety otwarcie na zero  ;( ze sprawdzonych źródeł wszędzie w moim rejonie bez szału. Ci co złowili cokolwiek, łowili na małych akwenach 20-30 ha. My z kumplem byliśmy na jeziorze ponad 300 ha bo akurat tam dysponowaliśmy łódką. 6 godzin na wodzie - jedno branie i spad po 2-3 sekundach.

Jutro zmiana wody i spinning z brzegu ;) Walczymy!

Byłem 4 h nad Wartą. Za Poznaniem czyli w rejonie zatrucia. 

Niestety bolenie kompletnie nie aktywne. Wiadomo, że nadzieja umiera ostatnia, ale... byłem w miejscu gdzie zawsze, zawsze były. Nic pusto. 

Na osłodę dwa okonki. 

Jutro jadę przed Poznań. 

U mnie na 3h łowienia 2 powyżej wymiaru,jeden +-70 i kilka spadów. Co ciekawe jako jedyny na 10 wędkarzy miałem kontakty. Żywcowcy na zero. Najlepszy tekst i tak był koleś który mówi ze w tym roku to słabo biorą bo tylko od początku roku złapał około 20 sztuk..tak dzisiaj 1 maja...

Dziś rozpoczęcie o godz. 7:30  , jedno branie takiego koło 50 cm -spięcie pod nogami ,w najpłytszej części żwirowni  na 4 calowy żółty ripper na lekkiej główce prowadzony wysoko nad wyrastającym zielem. Łowienie na głębszej wodzie - górki ,oraz spady w ich okolicach , bez kontaktu.

Edytowane przez driverrd

No i niestety otwarcie na zero  ;( ze sprawdzonych źródeł wszędzie w moim rejonie bez szału. Ci co złowili cokolwiek, łowili na małych akwenach 20-30 ha. My z kumplem byliśmy na jeziorze ponad 300 ha bo akurat tam dysponowaliśmy łódką. 6 godzin na wodzie - jedno branie i spad po 2-3 sekundach.

Jutro zmiana wody i spinning z brzegu ;) Walczymy!

Nie było tak źle. Szczupaczki atakowały dzielnie przynęty szczególnie rano ale niestety krótkie. Na cały dzień machania raptem jeden który miał więcej niż wymiar. Ale faktycznie inni na jeziorze gdzie byliśmy nie łapali nic choć ich chyba denerwowaliśmy ilością brań i podpływali całkiem blisko

U mnie zębate dopiero w czerwcu , majówki za to kleniowe . Bryndza totalna . Dzisiaj kilka kilometrów w nogach , stan wody doskonały , woda jak martwa . Jeden mizerny klonek wymęczony i wychodzony . I jakieś akwariowe okonki . Nawet szczupły nic nie obciął . Za to wczoraj już troszkę zbierały z wierzchu . Mam nadzieję , że jeszcze chwila , jeszcze moment .