Skocz do zawartości
  • 0

Wyciek paliwa z gaźnika

rado

Pytanie

Podczas dzisiejszego pływania Hondą 4,5km nie mogłem odpalić silnika na początku palił i gasł a potem już nie mogłem już wcale odpalić,po ściągnięciu pokrywy z górnej części gaźnika z dwóch otworów leci paliwo po zatkaniu palcami i próbie odpalenia leciało z Sitka powietrza.Czy ktoś miał taki problem jaka może być przyczyną?

19 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Podczas ostatniej wyprawy zauważyłem wyciekające paliwo z silnika Suzuki df6

. Po przełączeniu zaworu na zbiornik znajdujący się w silniku to samo. Litr paliwa starczył na 5minut. Dodam że silnik odpalił choć miał wyraźne objawy jakby zbyt dużej dawki paliwa, na wolnych i maksymalnych obrotach dusił się. Gdzie szukać przyczyny?

połączyłem z istniejącym tematem

Edytowane przez Jano

• 0

Podczas ostatniej wyprawy zauważyłem wyciekające paliwo z silnika. Po przełączeniu zaworu na zbiornik znajdujący się w silniku to samo. Litr paliwa starczył na 5minut. Dodam że silnik odpalił choć miał wyraźne objawy jakby zbyt dużej dawki paliwa, na wolnych i maksymalnych obrotach dusił się. Gdzie szukać przyczyny?

W pierwszej kolejności sprawdziłbym regulację gaźnika

• 0

Pierwsze co sprawdź pływak (jak węże całe) może się zawiesił może jakiś paproch podszedł?

Litr paliwa na 5 min musi być widać skąd płynie.

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Tresor
  • Like 1

• 0

Sprawdziłem gaźnik. Tzn plywak wyskoczył przy rozkręceniu. Trudno powiedzieć więc czy był zawieszony. Próba odpalenia- na ssaniu odpala po chwili gaśnie mimo że zmniejszam dopływ paliwa. Na tym moje umiejętności się kończą. Powiedzcie do kogo się udać. Jestem z Łomży.

Jak masz daleko do serwisu motorowodnego to daj tam gdzie robią motocykle ,skutery lub kosiarki kosy i piły spalinowe. Powinni ogarnąć bez żadnych problemów.