analityk Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 (edytowane) MIłoby było usłyszeć relacje tych co już byli, są, lub niedługo będą w Szwecji - szczególnie na szkierach. Jedziemy na Św. Annę 14tego maja i juz klimat mocno wyjazdowy sie robi Edytowane 1 Maja 2016 przez analityk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Dobry temat. Ja już też odliczam dni do wyjazdu. Fajnie, że zaczyna się robić ciepło w tym tygodniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Ja już praktycznie czuję kołysanie promu. Przynęty już spakowane (w tym roku więcej wahającego się żelastwa). Prognozę pogody odświeżam kilka razy dziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Ja już praktycznie czuję kołysanie promu. Przynęty już spakowane (w tym roku więcej wahającego się żelastwa). Prognozę pogody odświeżam kilka razy dziennie Gdzie lecisz? Szkiery czy jezioro? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 szkiery św. Anny, razem z kolegą @Analityk. a Ty gdzie się wybierasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dadi Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 my też ruszamy w piątek - kierunek Senoren. Ja, tata i ziomallo ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Póki co to nie ma szału...Brat jest właśnie na szkierach w Karlskoronie i mówiąc bardzo delikatnie "dupy nie urywa"... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xenon Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Dajcie znać jak wrócicie ze szkierów w Karlskronie jadę tam we wrześniu wyspa Jordö. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Póki co to nie ma szału...Brat jest właśnie na szkierach w Karlskoronie i mówiąc bardzo delikatnie "dupy nie urywa"...Znajomy znajomego był na Szkierach koło Karlskrony 3 dni. Okoni połowił sporo. Jednak bez wielkich ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Ktoś jedzie do Karlskorony 13.05? Nas będzie 18 osób na promie. Będziemy rozpoznawalni. Szwecja trochę opóźniona. W zeszłym tygodniu miałem info, że cześć szczupaków w tarle. Temperatura wody 7C. Guma króluje. Połowa maja wydaje się więc dobrym strzałem. Wtedy pewnie woda będzie miała już 9-11C więc będzie optymalnie. Na św Annie podobno łowi się i to całkiem nieźle 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Ktoś jedzie do Karlskorony 13.05? Nas będzie 18 osób na promie. Będziemy rozpoznawalni. Szwecja trochę opóźniona. W zeszłym tygodniu miałem info, że cześć szczupaków w tarle. Temperatura wody 7C. Guma króluje. Połowa maja wydaje się więc dobrym strzałem. Wtedy pewnie woda będzie miała już 9-11C więc będzie optymalnie. Na św Annie podobno łowi się i to całkiem nieźle Remku, na promie będzie też nasza wrocławsko - warszawska 4-osobowa ekipa w części złożona z forumowiczów. A co do Św. Anny - masz jakieś aktualne dane :-) ? Prognoza na teraz pokazuje, że po tygodniu słońca i temperatur rzędu 17-18 stopni powinniśmy wpaść w przyjemne zachmurzenie i temperatury 12-14 stopni. http://www.accuweather.com/pl/se/sankt-anna/741705/may-weather/741705# 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 A co do Św. Anny - masz jakieś aktualne dane :-) ? Aktualnych nie mam ... na pewno na promie będę miał więcej informacji. Zbiorę tuż przed wyjazdem i się podzielę. Czyli rozumiem, że już mamy 22 osoby na pokładzie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Ktoś jedzie do Karlskorony 13.05? Nas będzie 18 osób na promie. Będziemy rozpoznawalni. Szwecja trochę opóźniona. W zeszłym tygodniu miałem info, że cześć szczupaków w tarle. Temperatura wody 7C. Guma króluje. Połowa maja wydaje się więc dobrym strzałem. Wtedy pewnie woda będzie miała już 9-11C więc będzie optymalnie. Na św Annie podobno łowi się i to całkiem nieźle Akurat u Brata na gumę zero....jedynie "żerki" i najlepiej w kolorach HP... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 No bo tak to w Szwecji. Jedno na gumę, drudzy na jerki, a jeszcze inni na wahadło. Trzeba przygotować się na wiele ewentualnych scenariuszy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahi66 Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Ja z kolegą jedziemy 13.05 wieczorem, reszta ekipy leci na Skavsta. Będziemy nad Vindommen. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 M@arczysko czyli widzimy się na promie. Łatwo nas znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 4 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Ja z kolegą jedziemy 13.05 wieczorem, reszta ekipy leci na Skavsta. Będziemy nad Vindommen.pozazdrościć - dla nas tam zabrakło miejsca. Połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 No bo tak to w Szwecji. Jedno na gumę, drudzy na jerki, a jeszcze inni na wahadło. Trzeba przygotować się na wiele ewentualnych scenariuszy.Czyli po prostu, trzeba mieć ... szeroki wachlarz alternatyw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Ja z kolegą jedziemy 13.05 wieczorem, reszta ekipy leci na Skavsta. Będziemy nad Vindommen.Niewiele brakowało, a bylibyśmy sąsiadami przez ten tydzień :-) ostatecznie stanęło jednak na szkierach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahi66 Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 M@arczysko czyli widzimy się na promie. Łatwo nas znajdziesz Jasne. Ja juz nie mogę się doczekać wyjazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kemot11 Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Ja również będę z Wami na promie z moją ekipą. Jednak my wybieramy się "trochę" dalej, a ja jestem jedynym łowiącym, reszta jedzie się wyciszyć i uciec od dużego miasta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Nasza ekipa rusza 18 maja do 28 na jezioro po raz enty ta sama woda. Druga ekipa w odleglosci 40km, wiec moze uda sie polowic jeden dzien u nich. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 Ja również będę z Wami na promie z moją ekipą. Jednak my wybieramy się "trochę" dalej, a ja jestem jedynym łowiącym, reszta jedzie się wyciszyć i uciec od dużego miasta.No to wypatrujmy się Szwecja to świetne miejsce na wyciszenie .... zwłaszcza z wędką w ręku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kemot11 Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 Dokładnie można super wypocząć z wędką w ręku. Już mi obiecali, że dadzą sie namówić i wypłyną ze mną na swój pierwszy połów, a wtedy kto wie jak uda im się coś złowić (a mam taką nadzieję) to z pewnością nie będzie to ich ostatni raz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roobek Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 Witam wszystkich przepraszam z góry że tak się podpinam do wątku ale z rozmowy wnioskuję że nie pierwszy raz jedziecie do Szwecji na wędkarska przygodę mam do Was pytanie odnośnie Szwecji a konkretnie jeziora Sjöatorpajön na które wybieram się na początku czerwca, może macie jakieś informacje albo wiecie gdzie ich szukać odnośnie tego jeziora jedyne co wiem to to że jest płytkie i raczej małe średnie głębokość to 1,5 m a max to 3,5 m powierzchnia 1,5 km kw czy w ogóle jest szansa na szczupaki w tym jeziorze podpowiedzcie coś !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi