kornetes Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Dawaj Mały, kibicuję [emoji2] Wysłane z mojego DRIVE2 przy użyciu Tapatalka http://jerkbait.pl/topic/68430-szczupaki-2016/page-13 Druga taka sporo większa zeszła przy samej łodzi ;/ Za to pasiaki wynagrodziły porażkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Wróciłem dziś ze Szwecji. Cały tydzień temperatury w okolicach 25-27 stopni. W nocy ok 15C. Pogoda mocno urlopowa. Jak przyjechaliśmy temp wody 17 stopni,jak wracaliśmy 20 . Ryby ewidentnie nie żerowały. Udało się złowić,szczupak 102cm(kolegi),i kilkanaście 90+. Okoń 52cm i 48cm (moje pb). Ten tydzień też zapowiada się mocno upalnie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Ja byłem tydzień na Unnen, gdzie temp. wody wynosiła od 18-20st.Z rybami bardzo słabo,nawet nie ma o czym pisać.Jedyną rybę, szczupaka 98cm złowił kolega.Walczą jeszcze ten tydzień,ale pogoda do opalania bardziej.Może następny wyjazd lepiej zaowocuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 (edytowane) My z ekipą zaczynynamy od następnego tygodniaz może się ruszą uderzamy na szkiery w okolicach wyspy Tjaro. Temperatura ma już trochę spaść, zobaczymy jak będzie Edytowane 12 Września 2016 przez DAWIDspinn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 12 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Wróciłem dziś ze Szwecji. Cały tydzień temperatury w okolicach 25-27 stopni. W nocy ok 15C. Pogoda mocno urlopowa. Jak przyjechaliśmy temp wody 17 stopni,jak wracaliśmy 20 . Ryby ewidentnie nie żerowały. Udało się złowić,szczupak 102cm(kolegi),i kilkanaście 90+. Okoń 52cm i 48cm (moje pb). Ten tydzień też zapowiada się mocno upalnie.metr i kilkanaście 90+ i "nie żerowały" - informacj ataka jakby gryzły ostro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xenon Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Witam i o wieści grzecznie pytam?Ma ktoś jakieś świeże info np ze szkierów.Ruszamy z ekipą w ten piątek.Dzieje się cuś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Wróciłem dziś ze Szwecji. Cały tydzień temperatury w okolicach 25-27 stopni. W nocy ok 15C. Pogoda mocno urlopowa. Jak przyjechaliśmy temp wody 17 stopni,jak wracaliśmy 20 . Ryby ewidentnie nie żerowały. Udało się złowić,szczupak 102cm(kolegi),i kilkanaście 90+. Okoń 52cm i 48cm (moje pb). Ten tydzień też zapowiada się mocno upalnie. Gdzie byliście? Masz fotkę okonia 52? Przyłów czy przy perczowaniu normalnie strzelił? Ja słyszałem że w Szwecji straszna susza, bardzo mało padało od maja....jestem ciekaw jaki ma to wpływ na poziom wody w jeziorach oraz żerowanie ryb....ja w przyszły piątek ruszam na Juttern.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jose Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Z tym brakiem opadów od maja to gruba przesada. Co do temperatur, to do ubiegłego tygodnia faktycznie upały. Od wczoraj spadek i na ten tydzień zapowiadają max 18 stopni. W jeziorach, w których ja łowię, tzn samo południe Szwecji, poziom wody normalny, a w rzekach nawet nieco podwyższony (stan z ubiegłego tygodnia). Jeżeli chodzi o brania, to ostatni raz ganiałem za szczupakiem w ubiegły czwartek i gryzły jak głupie, ale tylko przez około dwie godziny z samego rana (od świtu, do czasu jak słońce wyszło znad drzew i oświetliło wodę) ,ale to było jeszcze w czasie upałów. Pojutrze jadę ponownie, ma być pochmurno i znacznie chłodniej, zobaczymy. W każdym razie, w/g mnie jesienne "wielkie żarcie" już się zaczęło 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Fiskare czekamy na relacje. Dla mnie wszystkie opisy ze Szwecij b. wazne i ciekawe. Napisz jaka wielkosc jeziora i glebokosc na ktorym lowisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Niestety to prawda ,susza w Szwecji jest okropna i ryby nie biorá .Bylismy na jez Unnen dwa tygodnie i bryndza .Cos tam zlowilismy ale to nie jest Szwecja .Temperatura wody nawet 22 stopnie .Woda opadla jakies 50 cm i ryby kompletnie mialy nas gdzies .Ten rok to najgorszy rok ze wszystkich jakie spédzilem w Skandynawi .W 2017 jadé dalej na pólnoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Falkon750 Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Ja też już po szweckiej wyprawie.Wrażenie niesamowite dużo szczupaka i okonia ale tak jak koledzy zauważyli za ciepło jest i ryba jest kapryśna.A lowiłem na szkierach sankt Anny wprawdzie metrowka nie padła ale piękne garbusy padły. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xenon Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 To w sumie ja mogę mieć nadzieję że jak ruszymy w ten piątek to możemy mieć odrobinę lepiej.Dopiero teraz robi się chłodniej, to może coś się ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Niestety to prawda ,susza w Szwecji jest okropna i ryby nie biorá .Bylismy na jez Unnen dwa tygodnie i bryndza .Cos tam zlowilismy ale to nie jest Szwecja .Temperatura wody nawet 22 stopnie .Woda opadla jakies 50 cm i ryby kompletnie mialy nas gdzies .Ten rok to najgorszy rok ze wszystkich jakie spédzilem w Skandynawi .W 2017 jadé dalej na pólnocKrzysztof,czy to drugi wyjazd nad Unnen w tym roku? Jezeli tak,to chyba trzeba zmienic jezioro, bo w czerwcu tez narzekales. Albo trzeba pojechac wczesniej na wiosne, a potem troche pozniej na jesieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jose Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Fiskare czekamy na relacje. Dla mnie wszystkie opisy ze Szwecij b. wazne i ciekawe. Napisz jaka wielkosc jeziora i glebokosc na ktorym lowisz. To, co pisałem o braniach z ubiegłego tygodnia tyczyło się dwóch jezior. Jedno o powierzchni około 4 km2 i maksymalnej głębokości 8 m (średnia 1,5 m), a dzień wcześniej łowiłem na jeziorze o powierzchni 12 km2 i głębokości 15m i tam podobnie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zed69 Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Witam i o wieści grzecznie pytam?Ma ktoś jakieś świeże info np ze szkierów.Ruszamy z ekipą w ten piątek.Dzieje się cuś ?Jestem w kontakcie z przewodnikiem. Wczoraj 4 ryby ponad 90 cm. Ewidentnie jest lepiej z dnia na dzień. temperatura wreszcie spada to i szczupaki żwawsze. Bywały ostatnio dni kiedy to 70 cm było wydarzeniem. Normalka. Szkiery to duża masa wody i schładzanie jest wolniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk74 Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Witajcie, biorę się za planowanie przyszłorocznego wyjazdu do Szwecji.Czy któryś z Kolegów jest w stanie polecić jakieś fajne łowisko na północ od Sztokholmu?Mam kilka doświadczeń z firmami organizującymi wyjazdy i mam nieodparte uczucie, że polecają wszystko co mają a później wychodzi......jak wychodzi Będę wdzięczny za jakieś wskazówki i oczywiście służę informacjami na temat szkierów (Asko) i jezior Nomen, Solgen, Ylen, Getno gard, Norwegia Lofoty. pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Witajcie, biorę się za planowanie przyszłorocznego wyjazdu do Szwecji.Czy któryś z Kolegów jest w stanie polecić jakieś fajne łowisko na północ od Sztokholmu?Mam kilka doświadczeń z firmami organizującymi wyjazdy i mam nieodparte uczucie, że polecają wszystko co mają a później wychodzi......jak wychodzi Będę wdzięczny za jakieś wskazówki i oczywiście służę informacjami na temat szkierów (Asko) i jezior Nomen, Solgen, Ylen, Getno gard, Norwegia Lofoty. pozdrawiam wszystkich To nie "moje" rewiry, jeszcze tam nie dotarłem, ale zdaje się że jest tam jeszcze sporo pięknych dziewiczych jezior.... Co do Getno Gard to chyba studnia....czy zostały podjęte jakieś działania w celu uratowania / odrodzenia się tego pięknego łowiska? Nad Solgen byłem dwa razy....ilość sandaczy jest powalająca - po prostu. Niestety 95% to ryby do 50cm....z roku na rok biorą takie same, żeby złowić konkretniejszą rybę trzeba przerzucić setki(dosłownie) "Solgaczy"... Pozdrawiam,malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Potwierdzam opinię na temat Getno Gard choć dla mnie zostanie zawsze pod hasłem ... mój szczupły 124 (ale to było baaardzo dawno temu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahi66 Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 Krótki raport z Vindommen.Słońce wali po oczach, szukanie dużych szczupaków trwa. Pochowały się gdzieś. Podobnie reszta drapieżników. Temperatura wody 15 do 16 stopni, wiatru brak. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Oj to średnie info w kontekście piątkowego wyjazdu...tym bardziej że zapowiadają dalszy ciąg lampy....i jakiś słaby wiatr 2-3 m/s...Okoniska też nie gryzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Krótki raport z Vindommen.Słońce wali po oczach, szukanie dużych szczupaków trwa. Pochowały się gdzieś. Podobnie reszta drapieżników. Temperatura wody 15 do 16 stopni, wiatru brak. Jesteście w miejscówce Eventuru? Jeśli tak, to czy próbowaliście już może na małym jeziorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Jesteście w miejscówce Eventuru? Jeśli tak, to czy próbowaliście już może na małym jeziorze?W okolicy górki na środku Fullbosjon (małe jezioro Eventur) miałem w 2013 roku w czerwcu, 20 pike'ów w ciągu godziny, w tym jeden 100+ jeden 90 i z 5 80+. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxlucius1 Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Witajcie, biorę się za planowanie przyszłorocznego wyjazdu do Szwecji.Czy któryś z Kolegów jest w stanie polecić jakieś fajne łowisko na północ od Sztokholmu?Mam kilka doświadczeń z firmami organizującymi wyjazdy i mam nieodparte uczucie, że polecają wszystko co mają a później wychodzi......jak wychodzi Będę wdzięczny za jakieś wskazówki i oczywiście służę informacjami na temat szkierów (Asko) i jezior Nomen, Solgen, Ylen, Getno gard, Norwegia Lofoty. pozdrawiam wszystkich Hjalmaren jest ciekawym łowiskiem aby tylko nie od strony Orebro. Mozna połowic fajnych szczupaków wsród głazów i z trola na jaskrawe przynety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Hjalmaren jest ciekawym łowiskiem aby tylko nie od strony Orebro. Mozna połowic fajnych szczupaków wsród głazów i z trola na jaskrawe przynety Hjalmaren w ciemno to samobójstwo wędkarskie...chyba że ktoś Ci chociaż trochę mety nagra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womar Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Hjalmaren jest ciekawym łowiskiem aby tylko nie od strony Orebro. Mozna połowic fajnych szczupaków wsród głazów i z trola na jaskrawe przynety Z łatwością na Hjalmaren można też nie połowić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi