Skocz do zawartości

Szwecja 2016

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

W tym roku Szwecja nie sprawdzila sié ,bynajmniej dla mnie .Moze tez dla tego ze mazy sié nam zawsze super polów ,a rzeczywistosc bywa inna .I w Szwecji sá wody gorsze i lepsze .Czasem tez nie bierze .A tak na serio to i skandynawia ma ograniczone mozliwosci i wody poludnia sá mocno wytrzebione .Oczywiscie nie tak jak nasze ale jednak i myslé ze po rekordy trzeba jechac dalej na pólnoc .

Rapport z Vindommen. Palmy ciąg dalszy. Brak normalnego żerowania ryb. Okonie trochę lepiej niż wczoraj, ale nadal słabo Nie jesteśmy w miejscówce Eventuru. Jesteśmy w domku Bredal Nygebet.

na Vindommen spróbujcie trollingu. Ja miałem nieporównywalnie lepsze wyniki w trollu niż z ręki. Wielka woda namierzyć ryby ciężko. 

Edytowane przez rower26
  • Like 1

My przejechaliśmy z południowej Szwecji w niedzielę po tygodniowym pobycie. Niebo pochmurne ale z dużą ilością słońca, temperatura powietrza dzień ok 18 noc ok 8 ale jeden raz rano 2 stopnie. Woda ok 16 stopni. Generalnie ryby brały od wschodu do zachodu . Wcześnie rano i późnym wieczorem wyniki marne. Największe szczupaki 108 , i 90+ zostały złapane od 11 do 14 . Sandacze żerowały w podobnej porze

• Like 2

PANIE ! spraw aby ta karaibska pogoda w Szwecji pękła przynajmniej od 7-go października!!! Amen :rolleyes:

(kto ma jakieś wiarygodne prognozy od tego terminu? jeśli w ogóle o prognozach można mówić wiarygodnie?)

Podobno w październiku temperatura ma nie przekroczyć 15 stopni i będzie pochmurno, ale wiesz jak to jest...  ;)

http://www.smhi.se/#ws=wpt-a,proxy=wpt-a,geonameid=2673730

• Like 1

PANIE ! spraw aby ta karaibska pogoda w Szwecji pękła przynajmniej od 7-go października!!! Amen :rolleyes:

(kto ma jakieś wiarygodne prognozy od tego terminu? jeśli w ogóle o prognozach można mówić wiarygodnie?)

Kiedyś słyszałem wypowiedź uznanego metereologa, że dla niego jego koledzy, którzy podają prognozę pogody na dłużej niż trzy dni są szarlatanami. Przy obecnych zmianach klimatycznych prognozy długoterminowe to wróżenie z fusów.

• Like 2

Hjalmaren w ciemno to samobójstwo wędkarskie...chyba że ktoś Ci chociaż trochę mety nagra...

Byłem tam pierwszy raz i tak 1 dzień 2 ryby , kolejne tendencja rosnąca a ostatniego dnia najwiecej polowilem. Tak jak mówie trzeba plywac wzdluz głazów tam stoją ładne ryby, zatoki z zielskiem mozna sobie odpuscic. Szwedzccy wedkarze doradzili nam takie lowienie i sie sprawdzilo, wazne zeby przynety byly jaskrawe na naturale nie bylo praktycznie brań. No i ważna rzecz jezioro od strony Orebro jest mocno przełowione

Kolejny raport z Vindommen. Powiało, popadało, szczupłe się ruszyły.

Ja niestety tego dziś nie doświadczyłem - dopadło mnie przeziębienie, katar, kaszel itp. Nie miało kiedy, szlag by trafił.

:angry: :angry: :angry:

Seta wódki z pieprzem, ciepłe galoty i na wodę :) Edytowane przez nick

Mnie na rybach nic nie bierze. W tamtym roku,ok.20 pazdziernika w Szwecji wpadlem do wody z pomostu po szyje. Powrot ze smiechem ok.400m do domu,herbatka z miooodem ;) rano na rybki,nie ma czasu na chorowanie.Ale przykro oczywiscie czytac,ze kogos na rybach dopadla choroba.

• Like 1