croock Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 Robert, dwie prośby: 1. przedstaw się w odpowiednim wątku; 2. użyj interpunkcji :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dadi Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Panowie jak tam? My na Senoren, szalu nie ma ani ilosciowo ani jakosciowo, ale walka trwa. Milym przylowem okazaly sie belony, jak w innych rejonach? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 (edytowane) Jaką mieliście pogodę? Wiatr w którą stronę? Koniecznie zróbcie miejscówkę koło krzyża (na lewo od przystani). Obrzućcie go od strony głębokiej wody i od strony Karlskrony (od przystani niekoniecznie). Zatoka koło niego też może być ciekawa. Jeśli wieje w drugi brzeg (naprzeciw przystani), płyńcie tam. Dużo fajnych kamieni w wodzie. Trochę na lewo na tym brzegu (ok 1 km na zachód od mostu) jest bardzo płytka zatoka - była dobra wieczorami. I wyspy, wyspy, wyspy - skaczcie między nimi. Patrzcie, w którą stronę wiatr wieje i nawietrzne brzegi. Dużo ruchu. Niektóre wyspy darzą, koło niektórych woda pusta. Trzeba próbować, szukać. Na mapie wygląda też interesująco duża zatoka na północny wschód od mostu. Nigdy nie pływaliśmy jednak w tę stronę. Jak są problemy, pytajcie Gunnara :-) Edytowane 8 Maja 2016 przez croock 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grin88 Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 (edytowane) Panowie jak tam? My na Senoren, szalu nie ma ani ilosciowo ani jakosciowo, ale walka trwa. Milym przylowem okazaly sie belony, jak w innych rejonach? Wybieram się w tamte okolicę za 2 tygodnie powiedz jaka jest obecnie temp. wody w zatokach ?Z góry dzięki Edytowane 9 Maja 2016 przez grin88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dadi Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Nie mam pojecia jaka jest dokladnie, natomiast sprawdzajac reka smialo moge uzyc slowa zimna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 W sondach na łodzi macie termometry :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Na Senoren w ubiegłym roku (połowa maja) mieliśmy wodę 11-13sC. Najlepsze efekty były w małych, niepozornych zatoczkach z wodą do 2 metrów...szybciej się nagrzewały i te 2-3 stopnie więcej miały znaczenie. Polecam gumy w ciemnych kolorach (motor oil, ciemno zielony itp). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jak6b Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Siema Ja właśnie wróciłem z senoren pare godzin temuProblemem nie jest temp wody tylko bezwietrzna i bezchmurna pogoda jak na szkiery Przez cały pobyt chmurki ani razu nie przysłoniły słońca nawet na pół dniaWypad uznaje i tak za w pełni udany u mnie na łódce zameldowało się równo 100 szczupaków między 55 a 86 cmDodatkowo kilka belon jaż 52 cm kilka okoni Zasada jest prosta cały czas pływać i zmieniać zatoki jak jest kontakt albo odprowadzka w 10 rzutach to zostać na chwilę albo zrobić drugi dryf Lowiliśmy na jerki i tylko castami (Hubertus dzięki za wędke jest super hiper zajebista)A i jak widać kamienie z morszczynem to szczupaki tam są na 100% 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dadi Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 W sondach na łodzi macie termometry :-)Szkoda, ze mamy tylko gpsy i nie ma sond Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 (edytowane) To w sumie dobry wynik ilościowy jak na tydzień. Jeśli na osobę . Ale pewnie na łódkę z 2-3 osobami. A to już kiepsko. Próbowaliście na głębszej wodzie dużymi 20+ gumami?My ruszamy w tym tygodniu i ma zacząć padać. Edytowane 9 Maja 2016 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Szkoda, ze mamy tylko gpsy i nie ma sond pływacie bez echosondy? po szkierach? jesteście u Gunnara? Jak my tam byliśmy, każda łódź miała echosondę i gps. nie było łodzi bez echa. Może to kwestia ustawień ekranu :-) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dadi Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Ano wlasnie sondy mialy byc, a nie ma. Poprzednicy tez nie mieli, mamy tylko gps i bazujemy na instynkcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 (edytowane) Pewnie Gunnar przerzucił część sprzętu na Jordo. Z tego co kojarzę to sondy są w pakiecie wycieczki więc powinniście to reklamować. Z tego co pamiętam z ubiegłego roku na jednej z naszych łodzi u Gunnara nie było chyba czujnika do sondy więc korzystaliśmy tylko z map. Edytowane 11 Maja 2016 przez Flame Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xenon Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Czy ja dobrze czytam?Pojechaliście z biura na szkiery gdzie miały być ECHA na łodzi i nie ma?? I nikt wam tego wcześniej nie zakomunikował?Tylko na miejscu ZONK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dadi Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Ano wlasnie na stronie bylo/ jest podane, ze ma byc echo. Nie mam dostepu do maila z oferta z eventuru, ale skoro jest na stronie to byc pewnie powinna, a nie ma ^.- Ps Cala sobote bedziemy miec wolna, bo prom o 20, ktos moze polecic warte do odwiedzenia miejsce w rejonie karlskrony, zeby z brzegu cos polowic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 (edytowane) A jak wyniki dzisiaj? Ruszyło się? Edytowane 11 Maja 2016 przez croock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dadi Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Duzy wiatr, ciezko bylo zacumowac, na lodke dzis 9 szczupakow i 1 belona, srednio tyle co bylo wczesniej, wiec ciezko to nazwac ruszeniem sie Jutro ma byc lzejszy wiatr, plan naplyniec obrany, moze sie zacznie... Odprowadzen i bran jest masa, spadow tez, jednak na naplyniecie nie zanotowalismy wiecej niz 3 szczupaki na lodce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xenon Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Akurat tak się składa że też jadę z tego samego biura we wrześniu nad Jordo.Dobrze że napisałeś o tym braku echa.Trzeba będzie to wyjaśnić przed wyjazdem.I pewnie brać swoje żeby nie było skuchySwoją drogą to minus dla biura.Ja bym się ostroooo w.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Minus dla biura jeżeli o tym wie i nie działa w tej sprawie. Mamy od 20 maja 3 łódki na Jordo więc zobaczymy jak będzie ze sprzętem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANK Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Ano wlasnie na stronie bylo/ jest podane, ze ma byc echo. Nie mam dostepu do maila z oferta z eventuru, ale skoro jest na stronie to byc pewnie powinna, a nie ma ^.- Ps Cala sobote bedziemy miec wolna, bo prom o 20, ktos moze polecic warte do odwiedzenia miejsce w rejonie karlskrony, zeby z brzegu cos polowic? Ale jakie to są odbiorniki GPS? Ręczne? Zamontowane w łodzi? Połączone z mapą bat.? Model może znacie tego urządzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 To w sumie dobry wynik ilościowy jak na tydzień. Jeśli na osobę . Ale pewnie na łódkę z 2-3 osobami. A to już kiepsko. Próbowaliście na głębszej wodzie dużymi 20+ gumami?My ruszamy w tym tygodniu i ma zacząć padać. Tak czytam i zastanawiam się, czy faktycznie 100ryb na tydzień łowienia to dobry wynik ilościowy? Jeżdżąc w okolice Karlskrony miewałem dziennie +50szt szczupaków na głowę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Tak czytam i zastanawiam się, czy faktycznie 100ryb na tydzień łowienia to dobry wynik ilościowy? Jeżdżąc w okolice Karlskrony miewałem dziennie +50szt szczupaków na głowę Maciek wszystko zależy jak traktujesz dniówkę ( sportowo czy rekreacyjnie ) i czy łowisz selektywnie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Maciek wszystko zależy jak traktujesz dniówkę ( sportowo czy rekreacyjnie ) i czy łowisz selektywnie Moim zdaniem z każdego punktu widzenia 50 szt / dzień to świetny wynik :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Maciek wszystko zależy jak traktujesz dniówkę ( sportowo czy rekreacyjnie ) i czy łowisz selektywnie Piszę o selektywnym łowieniu na jerki Chociaż fakt faktem, że najwięcej było ryb 55-70cm, ale większe też się trafiały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jak6b Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 PanowieJestem świadom że 100 szczupaków w tydzień w miejscu gdzie byłem to żadna rewelacja Niestety nie mam czasu ze względu na pracę tak jak niektórzy regularnie jeździć do szwecji , irlandi, hiszpani ,holandi czy niemiec Nie mam też czasu na kilku dniowe wypady na żarnowiec lub inny polski znany ze szczupaków akwen Dlatego nie mierzcie mnie swoją wędkarsko/globtroterską miarkąWynik mnie cieszy bo mogłem spędzić zajebisty urlop na szwedzkich szkierach co od lat bardzo sobie ulubiłem Nigdy w Polsce nie udało mi się złowic kilkunastu szczupaków jednego dnia i obawiam sie że mam na to marne szanse w najbliższej przyszłości Pomimo tego wszystkiego i tak uważam się za szczęściarza bo najprawdopodobniej większość z forumowych kolegów nigdy nie będzie miało takiej okazji na szwedzkie wyjazdy jak ja A grilek piwko i dobre śmiechy też muszą mieć swoje miejsce na takim wypadzieWielkie pozdro dla wszystkichps. osoby które prosiły mnie o mapke z miejscówkami niech nie wpadaja w panike 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi