Skocz do zawartości

Szwecja 2016

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Witam, Panowie jest ktoś aktualnie na wyjeździe?  :) Jesteśmy ze znajomym nad Noen, pierwszy dzień - kilka króciaków + dwie 80-tki  :) , sporo okonia 30-35cm zapowiada się ciekawie, jak wyniki na pokrewnych wodach?  :)

Pozdrawiam :)

Kornetes dawaj jakiś update!! Jest sandacz w tej wodzie??

Marcin musisz koniecznie zdac relacje,bo sa tam grube smoki,ale ciezko sie do nich dobrac.

Są są będziemy próbować. Wiemy, że jest ciężko i po wpierd...lu jaki obskoczyliśmy w 2013 długo wahaliśmy się czy świadomie narażać się drugi raz na taką opcję....z drugiej strony jednak....kto nie próbuje, ten...

...najwyżej zrobimy sobie PerchPro edycja PL  B)  B) 

Ja po raz kolejny na Yxern,ale tylko dlatego ze moja ekipa jezdzi tylko tam.Chetnie zobacze jakies inne jezioro dla porownania i dla nowych doznan,bo na tym dupy nie urywa. Mysle , ze to juz ostatni raz.

Czy znana wam jest tragiczna sytuacja ze stanem wody na Yxern ?!( było i we wspomnieniach pozostanie po wielu tam wyjazdach,  moje ukochane jezioro w Szwecji)

W sierpniu miałem relację od jednego z kolegów z j.pl.

Lustro wody zostało "opuszczone" o 2,5 matra !!!

Nie wiem jak jest teraz?

Edytowane przez BOB1

Rower26 dobrze radzi ja dodal bym plytkiego trolla po zachodzie slonca i nie bac sie glebokiej wody moze byc i 40 m, a wobler po

1,5-2 metrach,plywanie raczej szybsze. Mnie sprawdzalo sie raczej tak do 1h po zachodzie, pozniej slabo.

Po próbujemy na pewno, chociaż będziemy mieszkali w kanale a tam jest takie zajebiste kamienisko ciężkie do sforsowania za dnia... :D

...Trola wolałbym uniknąć...

Edytowane przez malcz

Niestety nie. To oficjalna info medialna. Prawda jest taka. że to świadoma działalność człowieka. Jaki śnieg? jaki deszcz obniży tak poziom wody na 1500h!?A ostatnie wyniki wędkarskie to zgroza. Widać wyraźną, klasyczną degradacj tego przepięknego jeziora. Na całe szczęście nie ja wywoziłem po 100 kilo FILETÓW szczupaczych z tej wody w latach minionych

Pozdrowienia dla Gustawa

Edytowane przez BOB1

Grubszego szczupaka jeszcze troche przylowilismy,przy malych sandaczach,ale brak takich codziennych 65-75cm kaczodziobych. Trzeba sie wynosic. Gustawa pozdrowie od Ciebie przy szklaneczce bursztynowki,ktora bardzo przypadla jemu do gustu i nie odmawia :P

Edytowane przez Darek64
  • Like 1

Witam, Panowie jest ktoś aktualnie na wyjeździe? :) Jesteśmy ze znajomym nad Noen, pierwszy dzień - kilka króciaków + dwie 80-tki :) , sporo okonia 30-35cm zapowiada się ciekawie, jak wyniki na pokrewnych wodach? :)

Pozdrawiam :)

Dawaj Mały, kibicuję [emoji2]

Wysłane z mojego DRIVE2 przy użyciu Tapatalka