kubaS 1 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Obrazy z echa to samo pokazują ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zaczyna wiać tam puchą i jak tak dalej pójdzie to przynajmniej wędkarze nie będą przeszkadzać nad brzegami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianosum Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 A tak w ogóle to ponoć z rybkami to tam już jest pozamiatane i niewiele już zostało . Tak opisują ten fakt nurkowie . Ja słyszałem od tubylca który bywał tam często tzn biega sobie w tych okolicach że kilka razy widział "nurków" z czymś co przypominało mu kusze reszte można sobie dopowiedzieć samemu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 (edytowane) Dupa blada - Bracie, proponuję wszystkie ryby "czipować" .Odkąd istnieje zbiornik to są prowadzone "odłowy kontrolne" a co tam pływa albo raczej pływało to też dookoła już zainteresowani wiedzą. Dodatkowo ostatnio coraz głośniej słychać o polowaniach podwodnych i teraz mamy płacić za ochronę zbiornika skoro ochrona ma dotyczyć tylko strefy (czyli około 2 km linii brzegowej). Pytam kolejny raz co z resztą zbiornika i kto ma to chronić??? Jak widzisz pisałem już o tym wcześniej i widzę że moje wiadomości nie są jednak wyssane z palca co potwierdza kolega powyżej Edytowane 20 Stycznia 2013 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 (edytowane) Opłaty stopniały,a wędkowanie dalej z brzegu?Pontony i łódki można sprzedać ? Edytowane 20 Stycznia 2013 przez Kajtelek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Opłaty stopniały,a wędkowanie dalej z brzegu?Pontony i łódki można sprzedać ?Niestety tak ,to już staje się regułą i bardzo upierdliwe w całym okręgu TBG. Można pływać tylko na jednym zbiorniku-paranoja!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Na j.tarnobrzeskim liczą się tylko plażowicze,żeglarze,imprezy,a wędkarze to szaraki,więc wystarczą im trzciny i brzeg w strefie.Chore podejscie do tematu władz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domator Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Opłaty stopniały,a wędkowanie dalej z brzegu?Pontony i łódki można sprzedać ?A wg mnie to bardzo dobry pomysł z zakazem połowu z łodzi. Z pewnością przyczyni się do stabilizacji populacji ichtiofauny. Po jakiś 6-10 latach można by dopuścić wędkowanie z łodzi (ale tylko z legalnej przystani) z opłatą dniówkową. - np 50 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Kolego @Domator zbiornik ma już parę lat.Kopalnia truła miasto i okolice kilka dobrych lat siarą,więc mamy dość zakazów,chcemy wypoczywać w pełni po to jest woda ponad 500ha by pływać.To może u Ciebie wprowadzimy zakaz pływania,i takie opłaty?W Szwecji i innych łowiskach UE tez jest zakaz pływania ?.Zakazy pływania moją sobie robić na stawach,dołeczkach.Zbiorniki,rzeki w PL trzeba zarybiać,kontrolować,to będą efekty.Gdzie ta kasa idzie z naszych opłat co roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Kajtelek kogo truła to truła, z tego co wiem to Ty z Tarnobrzega nie jesteś, tylko z pobliskiej Stalowej W.oli, a wypowiadasz sie jakbyś tu od urodzenia mieszkał.Popraw mnie jeśli się myle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domator Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 .To może u Ciebie wprowadzimy zakaz pływania,i takie opłaty?Ależ już wprowadzono:1. Zbiornik "Kuźnica Warężyńska" - ponad - 500 ha2. Zbiornik Goczałkowicki - ok 3 000 ha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Pod kontem tego co pisałem wyżej założyłem watek :http://jerkbait.pl/topic/20995-podwodne-polowania/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianosum Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Wiadomo już coś oficjalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Dla tych co lubią zimne klimaty. http://www.tarnobrzeg.pl/web/guest/aktualnosci-pelna-tresc/-/asset_publisher/WUu7/content/pierwsze-urodziny-tarnobrzeskich-morsow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Niestety zbiornik jeszcze nie otwarty, a już owiany złą sławą. Wiem, że łowili tam ryby regularnie na pewnym odpływie, zeszły się tam szczupaki i były notorycznie wybijane. Do tego teraz doszli nurkowie (o ile to prawda), którzy zwąchali raj pod wodą. Smutna sprawa, a teraz miasto chce się nachapać. Pewnie jak to otworzą pojadę z czystej ciekawości to zobaczyć i tyle na mnie zarobią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 (edytowane) Jest to całkowita prawda z tymi nurkami......niestety,kolegi ojciec był tam na ochronie....i kilka razy znalezli w trzcinach na brzegu poprzebijane szczupaki dosyc słusznych rozmiarów....A i pracował ze mna w sezonie letnim jeden chłop co był w ochotniczej straży,i jak sie spotykali z 'państwówka" to ekipa nurków,strażaków opowiadała ciekawe historie z polowań.A o zastawianych na noc sznurach przez strazników nie wspominając. Watpie czy jak udostepnią go wędkarzom to uda sie im złowić tyle ryb...co zotało wyjetych gdy dołek był zamkniety. Edytowane 31 Stycznia 2013 przez gorgol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 (edytowane) Cieszę się że w końcu na światło dzienne wychodzi cała prawda o "wielkiej nadziei tarnobrzeskiego wędkarstwa". Szkoda tylko że troszkę za późno oraz mam nadzieję że odpowiedzialni za ten stan rzeczy przetrą oczy i to się zmieni. Edytowane 31 Stycznia 2013 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Heheheheh,za przeproszeniem to chyba tylko ślepy i głuchy nie wie do tej pory jakie cuda tam sie dzieja...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Jeżeli śledziłeś ten post od samego początku to powinieneś zauważyć że jednak są tacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Nie dziwie sie ze ci z poza okregu nic nie wiedzą ale ze miejscowi...albo wiedza i nic nie mówią.......tam nawet w lecie w czasie pływania rowerkami (kajakami) chłopy dawały rade..z plecaczkiem na rowerek we dwóch,w plecaczku podlodówki i wio..gumeczki na dno po trzcince i okonie w plecak....i tak dzień dnia...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Za stary wyjadacz ze mnie i ja to doskonale wiem , ale inni nie chcą tego wiedzieć i tak to się kręci. A jak już zostało prawie wszystko posprzątane to teraz szuka się jeleni żeby kasę trzepać na naiwnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Szczerze powiem, że miałem jakąś tam nadzieję, że będzie to normalny zbiornik. Słyszałem co prawda to i uwdzie, co się tam wyprawia, ale nurkowie to już przesada. Tak więc miasto nie zarobi, a jeszcze straci. W dodatku same zakazy wprowadzają wiedząc co się tam wyprawia. A na koniec jak już zobaczą, że lipa z tego będzie oddadzą to PZW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/rzeszow/stanica-i-keja-powstana-nad-jeziorem-tarnobrzeskim,1,5419884,region-wiadomosc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Papiery podpisane prace mają ruszyć na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monster Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Ostatnio ciekawej rzeczy się dowiedziałem od znajomego, który należy do koła nr2 w Tbg, otóż podobno wysłali zaproszenie prezydentowi miasta na walne zgromadzenie ich koła, które odbędzie się w najbliższą niedzielę. Jeżeli przyjdzie to mają mu zamiar robić wywody na temat tego, że ryby które dostały się do zbiornika z Wisły, są to zarybienia z ich pieniędzy i w sumie ich ryby i (teraz najlepsze)wędkarze powinni łowić tam za darmo hehehe Tak mnie to rozbawiło, że musiałem się z Wami tym podzielić A mój wniosek jest taki, że wydoili już wszystkie możliwe zbiorniki dookoła i dlatego tak się trzęsą i pienią na ten zbiornik, bo jeszcze tam pływa trochę rybek za które karta by się zwracała -.- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi