Skocz do zawartości

Jezioro Tarnobrzeskie

lucek

Rekomendowane odpowiedzi

Wędkarzy na tym jeziorze to się traktuje bardzo nie ładnie, teraz z drugiej strony w ogóle nie da się dojechać, początkiem sezonu otwarte były szlabany, następnie zostały zamknięte ale dało się je objechać normalnie, ostatnimi czasy jest przekopany rów tak, że nie ma szans na objazd w ogóle. Liczą się tylko plażowicze, nurki, kajakarze i morsy.. żenada

• 3 tygodnie później...

Wątpię by połowili pięknych ryb, takie efekty mogą mieć tylko na wiosnę gdy ryby jeszcze są na tarle, jak to miało miejsce w tym roku. Woda jest już od brzegu schlastana, będą się trafiać jakieś wyjątki, ale to już znikomy %. W dodatku nic nie słychać by ktoś połowił jakieś okonie w dużej licznie, a podobno jest ich masa? a może jednak była i została wybita poprzez inny zawód niż wędkarstwo? Byłem kilka razy, zbiornik nie powala i powalał nie będzie jeśli będzie można tylko łowić z brzegu (poza majem)

Co do blokad to normalne bo w naszym kraju nie może wędkarz mieć spokojnego dojazdu tylko wiecznie pod górkę, ale jest na to rada dwie dechy do samochodu i każdy rów masz pokonany, sprawdzone na pozawałowych wykopkach czereśniaków, którzy uprawiają tam wielkie uprawy zbóż na zasadzie w tym roku albo się udo albo się nie udo :P zaleje albo nie zaleje, a ja mam nadzieję, że na wiosnę będzie zalewać co rok, a przed samymi zbiorami poprawi.

• Like 2

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Jak tam po zawodach na jeziorze 10.11.2013 tzn wczoraj w niedziele?

Z tego co słyszałem to ryby znowu w łeb dostały a mięso zabrał organizator.

Na mieście mówią że nawet ktoś z jerkbaitowców załapał się w pierwszej 5-ce i poświęcił ryby w imie jakiejś lichej nagrody.

Przyznać się który to?

Widać organizator lubi rybkę zjeść i tak będą wyglądać kolejne zawody tam , byłem raz tam na zawodach , odpuściłem jak widziałem jakie piękne szczupaki dostały w łeb.

Pytanko mam , myślą coś zmienić regulamin odnośnie wędkowania z łodzi , pontonów ? czy dalej tylko brzeg .

Z tego co słyszałem na zawodach w Szymanowicach mają zmieniać regulamin na j.Tarnobrzeskim bo parcie na mięso jest a chodzić po brzegu jest dziadkom mięsnym dość cieżko.

Z tego co udało mi się dowiedzieć na zawodach mięsnych nad jeziorem Tarnobrzeskim nasz forumowy @pietrus zajął 4 miejsce.

Co do wędkowania ze środków pływających to nie ma takiej opcji, zostanie tylko brzeg. Co do dostępu do Jeziora to powiem tak - nie rozumiem tych żali niektórych kolegów, cały zbiornik jest dopiero w fazie organizacji nie tylko jeżeli chodzi o wędkowanie. Osobiście nie mam żadnych problemów z dotarciem na łowisko, czy od strony przemysłowej, czy od strony Ocic, tym bardziej, że obecnie jak co roku spuszczone zostało ok 1m lustra wody. Łowisko jest trudne to przyznam ale to też na korzyść ryb, a że okazy szczupaków ponad 100 cm i sandaczy w okolicach 90 cm nie są tam rzadkością wiedzą Ci, których często tam widuję i serdecznie pozdrawiam.

• Like 1

W TBG  pozostaje sprzedać pontony , łódki , echosondy , bo taki to super okręg :D że same zakazy , ale wytępić zbiornik kłusownikom to się zezwala przykład - Zalew Wilcza Wola.

Wole mniej rybną wodę , ale korzystać z łódki , sonarów , dla tego kolejne wyjazdy planuję na inne łowiskach ciągnąć majdan ponad 200 km :)

Polecam J. Białe gdzie dozwolona jest łódka , sonar , silnik - spalina - ale bez szaleństw  , woda rybna , zarybiają i kontrole są częste na wodzie ,

a na mieście dobrze zjesz :P

W takim razie na J.Tarnobrzeskim powinni też zakazać żeglowania , nurkowania , wypoczynku.

W PL zmierza wędkarstwo w odwrotnym kierunku , gdzie na zachodzie jest wędkarstwo dla ludzi , stawia się na dobry wypoczynek.

Edytowane przez Kajtelek2

Lucek znasz się z Norbertem więc tobie tu napisze zawody były o puchar prezydenta tu pytanie dlaczego ryby zabiera organizator ?

To wygląda tak jaby prezydent firmował swoim stanowiskiem to mordowanie =zabieranie mięsa.

Nie można przy okazji następnych zawodów zrobić na żywej rybie ?

Musicie ruszyć ten beton.