Kajtelek2 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 (edytowane) Tak może być tylko w dzikim kraju kocham pl , Edytowane 21 Kwietnia 2015 przez Kajtelek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Abstrahując od tych absurdów szukam chętnych do popływania po jeziorze w terminach majowych. Najlepiej na tygodniu jak będzie mniej ludzi. Mile widziane pływadło (mam silnik elektryczny 45lbs). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monster Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Każda jednostka pływająca będzie musiała być wyposażona w dalmierz laserowy... Błagam, przestańcie wymyślać już te bzdury. Polecam wyjście na ryby, to na pewno każdemu dobrze zrobi. Bez odbioru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_831 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Pomysł z linką 200m hmm , a jak sumek się trafi +180cm i będzie ciągnął łajbę na środek to mam żyłkę odciąć , czy plątać się w tych linkach na amen ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Poprosisz płetwonurka to ci go odstrzeli 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Abstrahując od tych absurdów szukam chętnych do popływania po jeziorze w terminach majowych. Najlepiej na tygodniu jak będzie mniej ludzi. Mile widziane pływadło (mam silnik elektryczny 45lbs).Przydałby się jeszcze aku ze 100 Ah Też mam 45 lbs to może by my w ślizg weszli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimakg Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Panowie jak tam majówka, pochwali się ktoś wynikami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Niektórzy chyba nie rozumieją co to zakaz używania silników spalinowych ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 (edytowane) No to gdzie ta straż, skoro pływają na silnikach spalinowych ??????????????Poza tym numery na burcie przecie są!!!!!!!!!!!! Edytowane 3 Maja 2015 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Akurat to nasi forumowicze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 No to pięknie!!!!!!!!!!!! Powiem szczerze ,że nie jestem z tego powodu zadowolony (zakaz używania spaliny), ale skoro jest zakaz to nie rozumiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Niektórzy chyba nie rozumieją co to zakaz używania silników spalinowych ...Idź na skargę do Figacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 (edytowane) Idź na skargę do Figacza.mam się zacząć śmiać? ... Edytowane 4 Maja 2015 przez kubaS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 mam się zacząć śmiać? ...Myślę, że raczej płakać Nap..... absurdalnych zakazów ma kto ale już przypilnować i egzekwować już nie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Akurat zakaz naużywanie spalin według mnie jest jednym z tych bardziej racjonalnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 (edytowane) Zastanowiło mnie po co o tym piszesz na forum. Chcesz donieść, to zrób to tam gdzie uzyskasz coś. Osobiście widziałem jak np. facet ze szkółki żeglarskiej śmigał sobie na spalinie. O woprowcach wożących laski nie wspomnę. Po za tym jak ci spece od zakazów mają szare komórki to powinien być wyjątek na wypadek jak by się rozwiało. Kto się z tym zetknął wie, że może być bardzo nieciekawie. Edytowane 4 Maja 2015 przez Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Kuba nie mówie, że nie ale jest to też zakaz który najłatwiej przypilnować. I co? I nic, dalej nie ma kto... Osobiście jak będę się wybierał na jezioro to zabieram spaline z takiego powodu jak napisał Robert. Bezpieczeństwo najważniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 (edytowane) Faktycznie lepiej pisać o tym jak okręg jest nieudolny... Przyjmijmy choć raz, że mentalność Polaków jest taka, a nie inna, nawet gdyby były kontrole (których to nie widziałem tam od 2 lat) to i tak robili by swoje. Koło się zatacza.Ja wiem Pan tu nie mieszka, wiec czystość tego jeziora i bezpieczeństwo na wodzie g.. Pana obchodzi... Ale będąc mieszkańcem Tarnobrzega chciałbym aby to jezioro pozostało tak czyste jak jest, a silniki spalinowe niestety, ale w tym nie pomogą Przy tych 200m od brzegu tu chyba dacie rade dopłynąc na elektryku co? Nie widzę w tym wypadku naprawdę uzasadnienia zabierania spalin Edytowane 4 Maja 2015 przez kubaS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 (edytowane) Bardzo się mylisz w wielu sprawach, a w zasadzie we wszystkim . Po pierwsze to tu mieszkam. Po drugie nie uzależniam troski o czystość wody od miejsca pobytu. Po trzecie to jak się chce ustalać przepisy to trzeba mieć o tym blade pojęcie. Jeśli info. z artykułu który czytałem jest prawdą, że dopuszczono spaliny na jeziorze, to wprowadzenie zakazu dla wędkarzy jest bzdura bo jest nieegzekwowalne. Wystarczy odłożyć wędkę, co się = zaprzestanie połowu, i płyniesz legalnie na spalinie. To samo dotyczy echa. Przepisy PZW dotyczą mnie tylko w czasie dokonywania połowu. Trzeba było zlecić napisanie regulaminu prawnikowi a nie ormowcowi. Ostania kwestia to te 200 m. Osobiście się będę wodował po jednej stronie a łowił po drugiej. Nie mam zamiaru opływać jeziora brzegiem tylko wale prosto przez środek jeziora. A jak się w trakcie rozwieje to mam czekać nie wiadomo ile aż przestanie? To są realne problemy a nie kombinacje do mijania regulaminu. Edytowane 4 Maja 2015 przez Robert 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Spalin nie dopuszczono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Mam nadzieję, chociaż w artykule z lokalnej gazety podano to jako fakt dokonany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Wycofano ten fakt (czyli pozwolenie na rekracyjne pływanie na silnikach spalinowych) osobiście dzwoniłem do UM i MOSiR ze skarga w tej sprawie. Poza tym była by to dyskryminacja wędkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Na zbiorniku pływać mogą na silnikach spalinowych tylko służby zabezpieczające Policja i MOSiR - ratownicy, ale jak jest naprawdę to wszyscy widzą (. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Spalin nie dopuszczono I szkoda,może nie do takiego stopnia żeby było wolno pływać,ale być przy łodzi,pontonie powinna,byłeś dziś nad wodą,widziałes fale,ja akurat pracuje teraz nad samym jeziorem,człowieku,nie chciał bym w ta fale dymać 200m do brzegu i to jeszcze pontonem,pól bidy łodką mniejszy opór na wodzie..Piszczysz o zakazach,a sam smigałeś z echem,bez wędki,ale w jakim celu,aby sprawdzic co pod wodą piszczy,i potem z wędką te informacje wykorzystać.I najlepszy przykład z wczoraj,chłop złowił szczupaka,miał wymiar,zawinął go do domu,po 7 rano....potem pojawiłem sie po godz 18.tez łowił,przynajmniej ja widziałem go na przeciwnym brzegu.Doszli do nas koledzy i mówią,że lipa była ale chłop złowił szczupaka,ponad 70cm,i wsadził w plecak...i to był ten sam chłop co rano.A zabrac mozna tylko jednego,no chyba,ze tu są inne limity,mały limit 3 szt,sredni limit 6szt,duzy limit 9szt.Komu zgłosisz,w dupie to mają,a sam straznika przytniesz,to sie trafi taki co w łeb cie palnie,i tyle będzie.Ten rok będzie najgorszy,sporo ryb wyjdzie,a potem płacz,tych co bili w łeb najwięcej,ze tu to sie kiedys łowiło....jak na Hańczy,wiórach,jak pisał Robert,pzw to jak zaraza,dorwać zdrowy organizm,objąć cały i wyniszczać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Ty też piszczałeś, że wgl zakaz tam łowienia powinien być, a jesteś tam chyba dość często Jeżeli już są zakazy to powinno się je przestrzegać, choćby dla własnego czystego sumienia co innego, gdy tego sumienia się nie posiada, ale to potem widać na wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi