Skocz do zawartości

Jezioro Tarnobrzeskie

lucek

Rekomendowane odpowiedzi

Abstrahując od tych absurdów szukam chętnych do popływania po jeziorze w terminach majowych. Najlepiej na tygodniu jak będzie mniej ludzi. Mile widziane pływadło (mam silnik elektryczny 45lbs).

Przydałby się jeszcze aku ze 100 Ah :) Też mam 45 lbs to może by my w ślizg weszli :)

• Like 1

Zastanowiło mnie po co o tym piszesz na forum. Chcesz donieść, to zrób to tam gdzie uzyskasz coś.  Osobiście widziałem jak np. facet ze szkółki żeglarskiej śmigał sobie na spalinie. O woprowcach wożących laski nie wspomnę. Po za tym jak ci spece od zakazów mają szare komórki to  powinien być wyjątek na wypadek jak by się rozwiało. Kto się z tym zetknął wie, że może być bardzo nieciekawie.

Edytowane przez Robert

Faktycznie lepiej pisać o tym jak okręg jest nieudolny... Przyjmijmy choć raz, że mentalność Polaków jest taka, a nie inna, nawet gdyby były kontrole (których to nie widziałem tam od 2 lat) to i tak robili by swoje. Koło się zatacza.

Ja wiem Pan tu nie mieszka, wiec czystość tego jeziora i bezpieczeństwo na wodzie g.. Pana obchodzi... Ale będąc mieszkańcem Tarnobrzega chciałbym aby to jezioro pozostało tak czyste jak jest, a silniki spalinowe niestety, ale w tym nie pomogą ;)

Przy tych 200m od brzegu tu chyba dacie rade dopłynąc na elektryku co? ;)

Nie widzę w tym wypadku naprawdę uzasadnienia zabierania spalin ;)

Edytowane przez kubaS 1

Bardzo się mylisz w wielu sprawach, a w zasadzie we wszystkim :). Po pierwsze to tu mieszkam. Po drugie nie uzależniam troski o czystość wody od miejsca pobytu. Po trzecie to jak się chce ustalać przepisy to trzeba mieć o tym blade pojęcie. Jeśli info. z artykułu który czytałem jest prawdą, że dopuszczono spaliny na jeziorze, to wprowadzenie zakazu dla wędkarzy jest bzdura bo jest nieegzekwowalne. Wystarczy odłożyć wędkę, co się = zaprzestanie połowu, i płyniesz legalnie na spalinie. To samo dotyczy echa. Przepisy PZW dotyczą mnie tylko w czasie dokonywania połowu. Trzeba było zlecić napisanie regulaminu prawnikowi a nie ormowcowi. Ostania kwestia to te 200 m. Osobiście się będę wodował po jednej stronie a łowił po drugiej. Nie mam zamiaru opływać jeziora brzegiem tylko wale prosto przez środek jeziora. A jak się w trakcie rozwieje to mam czekać nie wiadomo ile aż przestanie? To są realne problemy a nie kombinacje do mijania regulaminu.

Edytowane przez Robert
  • Like 1

Spalin nie dopuszczono ;)

I szkoda,może nie do takiego stopnia żeby było wolno pływać,ale być przy łodzi,pontonie powinna,byłeś dziś nad wodą,widziałes fale,ja akurat pracuje teraz nad samym jeziorem,człowieku,nie chciał bym w ta fale dymać 200m do brzegu i to jeszcze pontonem,pól bidy łodką mniejszy opór na wodzie..

Piszczysz o zakazach,a sam smigałeś z echem,bez wędki,ale w jakim celu,aby sprawdzic co pod wodą piszczy,i potem z wędką te informacje wykorzystać.

I najlepszy przykład z wczoraj,chłop złowił  szczupaka,miał wymiar,zawinął go do domu,po 7 rano....potem pojawiłem sie po godz 18.tez łowił,przynajmniej ja widziałem go na przeciwnym brzegu.

Doszli do nas koledzy i mówią,że lipa była ale chłop złowił szczupaka,ponad 70cm,i wsadził w plecak...i to był ten sam chłop co rano.

A zabrac mozna tylko jednego,no chyba,ze tu są inne limity,mały limit 3 szt,sredni limit 6szt,duzy limit 9szt.

Komu zgłosisz,w dupie to mają,a sam straznika przytniesz,to sie trafi taki co w łeb cie palnie,i tyle będzie.

Ten rok będzie najgorszy,sporo ryb wyjdzie,a potem płacz,tych co bili w łeb najwięcej,ze tu to sie kiedys łowiło....jak na Hańczy,wiórach,jak pisał Robert,pzw to jak zaraza,dorwać zdrowy organizm,objąć cały i wyniszczać...

Ty też piszczałeś, że wgl zakaz tam łowienia powinien być, a jesteś tam chyba dość często ;)

Jeżeli już są zakazy to powinno się je przestrzegać, choćby dla własnego czystego sumienia :) co innego, gdy tego sumienia się nie posiada, ale to potem widać na wodzie ;)