Skocz do zawartości

Jezioro Tarnobrzeskie

lucek

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie nawet sobie tego nie załatwiali tylko wiedzą, że im nikt nie podskoczy. Psy powinność swej służby znają i wiedzą na kogo szczekać a na kogo nie. Po z tym jak im miasto hotel i hangary na łodzie pobudowało za 17 mln z podatków biedoty, to pokazuje co mogą.

• 1 miesiąc temu...

Dobre pytanie :) Ja nie pomogę bo nie mam pewnych met, pływam i napieprzam.

Ostatnio widziałem ciekawą akcję jak wystraszone wzdręgi wbiły się w trzcinę tak gęstą, że ciężko tam palec wcisnąć a jak by było mało bolek wariat wbił się w nią za nimi :)

Tak przy okazji to napiszę, że moje pismo do burmistrza wylądowało „według właściwości”. To co napisze nie spodoba się Gorgolowi, ale ten były prezydent z SLD decydowanie lepiej rokował.

Cześć, chciałbym porzucać gościnnie na jeziorze, czy ktoś mógłby podpowiedzieć gdzie ewentualnie się udać?

Proszę bardzo. Ja dwa tygodnie rzucałem na jeziorze. Trochę miejsc zwiedziłem, parę szczupaków złowiłem. Łowiłem w 90 procentach gumkami z opadu. Polecałbym Ci te miejsca - http://zalewzemborzycki.com/jezioro-tarnobrzeskie-miejsca-do-lowienia/Jeżeli łowisz gumkami to zaopatrz się w gramaturę główek 20+

Trzeba oceniać ludzi po czynach. Były odpisał mi osobiście i nie tam takie grzecznościowe tylko treściwy list w którym podzielił moją opinię o PZW i tym co wyprawiają. Nie zrobił tego co robi zwykle władza i nie podlizał się wędkarzom, mata, walcie w łeb wszystko i głosujcie na dobroczyńcę. Przed wyborami podjął niepopularne decyzje. Trzeba to docenić bo to były dalekowzroczne decyzje których się w tym kraju nie podejmuje. Liczy się tu i teraz, czyli nakraść się i dobrze schować. Oglądałem w lokalnej TV posiedzenie rady i widziałem byłego w akcji. Abstrahując o treści sporu jaki się tam toczył, facet ma jaja.

Proszę bardzo. Ja dwa tygodnie rzucałem na jeziorze. Trochę miejsc zwiedziłem, parę szczupaków złowiłem. Łowiłem w 90 procentach gumkami z opadu. Polecałbym Ci te miejsca - http://zalewzemborzycki.com/jezioro-tarnobrzeskie-miejsca-do-lowienia/Jeżeli łowisz gumkami to zaopatrz się w gramaturę główek 20+

dzieki, nastepnym razem jak będę w okolicy odwiedze te miejsca.

Dzięki Kolego :) Dobrze, że mieszkasz daleko i masz dużo lepsze łowisko, bo tak bolki mają tylko ze mną problem :) Na ich szczęście nie mam kompletnie czasu na łowienie więc pewnie Bóg wie ile ich tu nie nałowię. Za to każda wyjęta z premedytacją cieszy jak przeleciana modelka :)

• Like 1

Żeby nie było, że złowił Hamer 2 bolki w jeziorze i już robi z siebie specjalistę od boleni jeziorowych, to dziś 3 szt. Mogło być 4 ale jeden nie chciał zapozować. Tak więc przypadek mamy wykluczony :) Może się zdecyduje pokazać największego tylko obawiam się, że kilka osób może tego nie przeżyć :lol:

• Like 1

Wunderwaffe działa:) Ryba marzenie gratuluję. Ja za takim pływam piąty rok i jakoś szczęścia brak. Ale fajnie jest widzieć, że wspólnie zdobywana na różnych łowiskach wiedza i wymiana informacji dają skutek. Jak się do tego dołoży kilku-dekadowy staż faceta łowiącego bolki to mamy co powyżej. Piękna ryba i widzę, że mają tam nawet przy tej wielkości czerwone płetwy. Widocznie taki charakter zbiornika.

Nie ma Krisu sprawiedliwości na tym świecie, wiesz o tym dobrze. Co z tego, że ja uwielbiam łowić jeziorowe bolki jak do niedawna nie miałem takiego łowiska. Dlatego z każdego wypadu wysysałem wiedzy ile się da. Postawiłem na Ciebie bo  masz to co decyduje o postępie, obserwujesz, analizujesz, tworzysz teorię którą potem sprawdzasz.  Przy połączonych siłach idzie to błyskawicznie.

Woda bardzo przejrzysta, chociaż już nie tak jak 3 lata temu kiedy to nurkowie filmowali się bez oświetlania na 40 metrach. Płynąc bez problemu widać wszystko na 6 m. Taka przejrzystość skutkuje tym, że te mniejsze bolenie są blade jak dupa. Ten się różnił, czego zdjęcie nie oddaje bo była 20 i pochmurno. Miał zielonkawy metalik na bokach. Jak widać zachował pokrój ryby rzecznej bo na pewno wpłynął do jeziora podczas napełniania wiec to za mało czasu aby się wgarbił jak rasowy jeziorowiec. Za to ważył  dobre 6 kg jak duże boki wiślane. Łowienie w takiej wodzie to bez wątpienia dodatkowa atrakcja. Atak szczupaka 111 na ukleje widziałem jak na dłoni. Z bolkami będzie ciężko bo utrzymuje dystans od ich rewirów. Może kiedyś się uda zobaczyć atak. Postaram się też sfilmować hol, tylko muszę zabrać statyw naramienny bo bez tego porażka.