apioo Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 (edytowane) Tutaj jest wypowiedź Prezesa Okręgu Tarnobrzeg w temacie Wilczej Woli(od 2;14), naprawdę nie sądzę, żeby było z kim rozmawiać. Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez Apioo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Tutaj jest wypowiedź Prezesa Okręgu Tarnobrzeg w temacie Wilczej Woli(od 2;14), naprawdę nie sądzę, żeby było z kim rozmawiać. tylko współczuć tego typu "działaczy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Byłem dziś kupić zezwolenie na jutro bo wypatrzyłem kilka ryb do złowienia no i oczywiście się musiałem najeździć po TBG zanim kupiłem je za drugim podejściem u Makarona. Chciałem przy okazji zweryfikować czy regulamin w sieci i ten na papierze mówią to samo. Czytam i oczom nie wierzę, dostałem stary regulamin z 2013 r. Jutro może być ciekawie jak mnie ktoś skontroluje. Słyszałem na własne uszy jak strażnik powiedział do wędkarza tłumaczącego się tym co wyczytał na stronie PZW, że jego g... interesuje to co tam jest w sieci. Obowiązuje papierowy regulamin i podarował mu bon na 200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 pełen sukces Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Ważne, żeby na patelni się zgadzało.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Był ktoś może dziś zobaczyć te zawody zorganizowane na tarlisku? Pewne chłopaki wybiły rybom z głowy amory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian Ł. Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Wypada tu tylko sparafrazować pewnego polskiego "klasyka":P*W z pewnością jest instytucją przestępczą, ale w żadnym wypadku nie można nazwać jej zorganizowaną...Natomiast wszelkie próby scharakteryzowania strategosa P*W Tarnobrzeg musiały by się zakończyć banicją piszącego z możliwością wytoczenia procesu za "naruszenie dóbr osobistych" - zakładając, że taka persona (tj. strategos) w ogóle posiada tzw. godność osobistą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 (edytowane) A jak mam niby zmierzyć te 200 metrów od brzegu? Będą jakieś laserowe pomiary? albo 200 metrowe łańcuchy? Bojki? Edytowane 16 Kwietnia 2015 przez robbox4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Panowie,najlepszy jest myk z wykupem pozwolenia na łódkę,temat taki ,że przykładowo ja opłacam pozwolenie na pływanie abym mógł sigac moją łodzią i chcę zabrać ze sobą szwagra,to on tez musi mieć wykupione,pozwolenie na połów ze środka pływającego,a następnego dnia gdy chce zabrać brata ten tez musi miec wykupione pozwolenie na połów z łodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banita800 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Panowie,najlepszy jest myk z wykupem pozwolenia na łódkę,temat taki ,że przykładowo ja opłacam pozwolenie na pływanie abym mógł sigac moją łodzią i chcę zabrać ze sobą szwagra,to on tez musi mieć wykupione,pozwolenie na połów ze środka pływającego,a następnego dnia gdy chce zabrać brata ten tez musi miec wykupione pozwolenie na połów z łodzi...Dokładnie tak jak piszesz zezwolenie jest imienne na osobe nie na środek pływający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 to akurat dla mnie nic dziwnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Według mnie to dosyć normalne. To tak samo jakbyś miał zezwolenie dzienne na sam połów w jeziorze i szwagier też by chciał połowić na tym samym zezwoleniu Tak ja to widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 (edytowane) I oczywiscie mam rozumieć , , że wszelkie belyboat to też środek pływający za który trzeba uiścić opłatę. Chyba że bedzie się w tym chodziło po brzegu by cały czas mieć kontakt z ladem pod stopami. Jestem jak najbardziej ZA , skoro ktoś wymyślił takie przepisy. Jak wszyscy , to Babcia też! !!!!!!!!!!!!?!?? Edytowane 17 Kwietnia 2015 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 I oczywiscie mam rozumieć , , że wszelkie belyboat to też środek pływający za który trzeba uiścić opłatę a czym w praktyce różni się to od łódki (środka pływającego) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 (edytowane) Jak dla mnie, to niczym - poza wygodą i zimną du....... ) Edytowane 17 Kwietnia 2015 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Według mnie to dosyć normalne. To tak samo jakbyś miał zezwolenie dzienne na sam połów w jeziorze i szwagier też by chciał połowić na tym samym zezwoleniu Tak ja to widzę A według mnie to zwykłe nabijanie kabzy,to jak jak byś chciał z tatą jechać autem i musiał byś mieć prawo jazdy,lub kazdy z pasażerów w aucie musiał wykupic winietę,a nie tylko na auto,dlatego mnie to dziwi,rejestruję łódkę,opłacam mozliwość łowienia z niej,i tyle, No ale to przecież "polandia" pezetwu i jej drogie udogodnienia dla wędkujących. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 A według mnie to zwykłe nabijanie kabzy,to jak jak byś chciał z tatą jechać autem i musiał byś mieć prawo jazdy,lub kazdy z pasażerów w aucie musiał wykupic winietę,a nie tylko na auto,dlatego mnie to dziwi,rejestruję łódkę,opłacam mozliwość łowienia z niej,i tyle, No ale to przecież "polandia" pezetwu i jej drogie udogodnienia dla wędkujących. No nie jest to samo bo auto służy do jazdy a łódka np. do łowienia ryb ale by z niej łowić należy mieć do tego uprawnienia, to tak jak w aucie - jadzie kilka osób ale kieruje nim ten co ma uprawnienia , jak pasażerowie by chcieli prowadzić owo auto tez muszą mieć uprawnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Ale ok,ty mi nie wyjaśniaj co do czego słyży bo miałem ponton 360cm,kolega ma łódkę,i obaj mamy auta,i wiem co jest do czego,ale woda na jeziorze jest zasilana z Wisły,Wisła jest jakieś 60-80m od jeziora,na Wiśle regulamin ustala i opłaty pobiera pzw Tarnobrzeg,Na jeziorze regulamin ustala i opłaty pobiera pzw Tarnobrzeg.to czego _RWA MAĆ po Wiśle mogę pływać w nieswojej łodzi z kolegą(kolegami) gdzie łodka jest opłacona i zarejestrowana tylko na jednego własciciela,a my do tej łodki nie mamy nić,tylko z niej wędkujemy,a na jeziorze na tej samej łodce,tej samej wodzie,i u tego samego włodarza tej wody kązdy z nas musi zapłacić za mozliwość wędkowania z niej..... To jest chyba najbardziej po - - bany okręg w Polsce,A z tą echosądą to mają naprawdę halo na bani...bo jeszcze jakies 3-4 lata tamu i na Wiśle nioe wolno było uzywac echa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Nie wiem jak jest u Ciebie w okręgu ale u mnie na połów z łódki czy to na rzece czy na stojącej wodzie trzeba mieć dokonaną opłatę, nie opłacasz łódki to wolno łowić Ci tylko z brzegu i jest to najlepsze rozwiązanie, dziwne że w Twoim okręgu tak nie jest, a może jest a nie wiesz o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Tabela wysokości składek członkowskich okręgowychna ochronę i zagospodarowanie wód w 2015 roku. Lp. Rodzaj składki członkowskiej okręgowej na ochronę i zagospodarowanie wód Wysokość składki w PLN I Składki roczne pełne dla członków PZW na wszystkie wody Okręgu (ogólnodostępne* i zbiorniki wydzielone**) – uprawniające do wędkowania wszystkimi dozwolonymi w Okręgu metodami wynikającymi z RAPR i regulaminów wewnętrznych Okręgu. 1. Składka roczna pełna 210,00 2. Składka roczna ulgowa dla: - młodzieży szkolnej i studentów w wieku od 16 do 24 lat, - członków odznaczonych srebrną i złotą odznaką PZW, - kobiet po ukończeniu 60 roku życia, - mężczyzn po ukończeniu 65 roku życia, - osób o widocznej niepełnosprawności (brak jednej z kończyn lub poruszanie się na wózku inwalidzkim) 120,00 3. Składka pełna dla członka uczestnika PZW 20,00 II 1. Składka roczna podstawowa ulgowa z tytułu deklaracji do wędkowania tylko w wodach ogólnodostępnych - wody nizinne i górskie (z wyłączeniem zbiorników wydzielonych), wszystkimi dozwolonymi w Okręgu metodami. 100,00 2. Składka roczna ulgowa dla: - młodzieży szkolnej i studentów w wieku od 16 do 24 lat, - odznaczonych srebrną i złotą odznaką PZW , - kobiet po ukończeniu 60 roku życia, - mężczyzn po ukończeniu 65 roku życia, - osób o widocznej niepełnosprawności (brak jednej z kończyn lub poruszanie się na wózku inwalidzkim) 70,00 Składka roczna uzupełniająca: III 1. Składkę z punktu II/1 do składki pełnej. 110,00 2. Składkę z punktu II/2 do składki pełnej. 50,00 3. Składkę z punktu II przy zastosowaniu ulgi z tytułu deklaracji wędkarza do wędkowania na jednym z niżej wymienionych zbiorników: - Topiołki - Przeria 50,00 4. Na badania naukowe z tytułu braku zwrotu Rejestru Połowu Ryb 10,00 IV Składka ulgowa pełna wynikająca z deklaracji wędkarza do wędkowania tylko na zbiornikach wodnych wydzielonych 1. Składka podstawowa roczna - członek PZW (tzw. zbiorniki) 160,00 V Składki okresowe pełne uprawniające, członków PZW, do wędkowania we wszystkich wodach Okręgu wszystkimi dozwolonymi w Okręgu metodami 1. Składka okresowa dla członka PZW - 1-dniowa 20,00 2. Składka okresowa dla członka PZW - 3-dniowa 40,00 3. Składka okresowa dla członka PZW - 7-dniowa 60,00 Dla niezrzeszonych posiadających kartę wędkarską oraz osób nie posiadających karty wędkarskiej i stałego zameldowania w Polsce. 1. Składka okresowa dla niezrzeszonych 1-dniowa 50,00 2. Składka okresowa dla niezrzeszonych 3-dniowa 80,00 3. Składka okresowa dla niezrzeszonych 7 dniowa 120,00 Wyjaśnienia do tabeli składek:1. *Wody ogólnodostępne to wody płynące nizinne i górskie oraz zbiorniki wodne nie ujęte w wykazie wód wydzielonych.2. **Zbiorniki wodne wydzielone to wody dzierżawione przez Okręg , na których obowiązuje odrębny regulamin połowu, przyjęty uchwałą Zarządu Okręgu. Regulamin taki można nabyć u skarbników Kół w momencie wnoszenia składek członkowskich.3. Składka członkowska ulgowa pełna wynikająca z deklaracji wędkarza do wędkowania tylko na zbiornikach wodnych wydzielonych – ujęta w punkcie IV – wynosi 160 zł. dla wszystkich członków PZW i nie mają tu zastosowania ulgi ujęte w puntach I i II.4. Przy „Porozumieniach" podpisanych z Okręgami, z którymi na części wód prowadzona jest wspólna gospodarka rybacko-wędkarska, mogą mieć zastosowanie inne zasady, które będą ujęte w porozumieniach.5. Do składek okresowych nie stosuje się ulg.6. Osoby korzystające z ulg wymienionych w tabeli składek są zobowiązane do okazania dokumentu poświadczającego uprawnienie do uzyskania ulgi.7. Na podstawie § 15 pkt. 2 Statutu PZW Członkowie Honorowi Związku są zwolnieni ze świadczeń członkowskich. Dotyczy to, również składek członkowskich okręgowych na ochronę i zagospodarowanie wód.8. Członkowie odznaczeni odznaką PZW złotą z wieńcami, zwolnieni są z wnoszenia składek okręgowych na ochronę i zagospodarowanie wód.9. Opłata egzaminacyjna upoważniająca do ubiegania się o kartę wędkarską wynosi – 20 złotych. Osoby do lat 16 zwolnione są z wnoszenia w/w opłaty.10. Składka okręgowa wniesiona przez członka uczestnika PZW upoważnia do wędkowania na wodach PZW ogólnie dostępnych całego kraju.11. Osoby posiadające uprawnienia do wędkowania w krajach UE, wnoszą składkę Okręgową, jak członkowie PZW.12. Stawy Gminne w Baranowie Sandomierskim – wędkowanie zgodnie z regulaminem stawów.Na terenie Okręgu PZW w Tarnobrzegu obowiązuje zakaz połowu metodą trollingową.Prezes Zarządu OkręguAntoni Brudz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 W okręgu PZW TB_G po uiszczeniu rocznej składki pełnej/ulgowej dla członków PZW na wszystkie wody Okręgu (ogólnodostępne* i zbiorniki wydzielone**) – uprawniającej do wędkowania wszystkimi dozwolonymi w Okręgu metodami wynikającymi z RAPR i regulaminów wewnętrznych Okręgu - a wiec nie trzeba wnosić /nie ma składki dodatkowej na łowienie ze środków pływających , bo jest ona zawarta w tej opłacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monster Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 (edytowane) ... Edytowane 17 Kwietnia 2015 przez Monster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 No to teraz trzymajcie się fotela Własnie się dowiedziałem z wiarygodnego źródła w co za cholere nie mogłem uwierzyć że ponoć na zbiorniku te 200m od linii brzegowej ma wyznaczać linka upalowana do brzegu dokładnie w linii prostej. Czyli wędkujący bedzie musiał wyposażyć środek pływający w 200-tu metrowy kawałek linki. Jeśli to by przeszło to kurna ja nie wiem czy ktoś kiedykolwiek wymyśli lepszy absurd.Oby to był tylko żart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilobear Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 To jest żart, przecież taka linka będzie zagrażała wszystkim wkoło. TO jest niebezpieczne i nielogiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi