Skocz do zawartości

Jezioro Tarnobrzeskie

lucek

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 lata później...

Jeśli masz wykupione zezwolenie to baza PZW, głównym wjazdem, potem w prawo około 700 m. Tam parkujesz za free. Jeśli nie to się tam wodujesz i stawiasz auto przy drodze opaskowej w wyznaczony  miejscu do parkowania. Po drodze wrzucasz dychę to biletomatu.

Teraz coś się zmieniło trzeba płacić 20zl za wjazd lub zgłaszać wędkowanie z tygodniowym wyprzedzeniem żeby wjechać za darmo .

I 20zl dniowka 20zl za plywanie i 20 za wjazd i robi się 60zl za plywanie w trudnej oraz nie zbyt rybnej wodzie .

Co widać bo wynikach zawodów spinningowych .

Na zawodach z brzegu w których brali udział kilkadziesiąt ludzi największa ryba 56cm szczupak rok wcześniej chyba 80cm

Okonie było kilka takich 30cm .

Na zawodach z łódki jakieś pojedyncze teczaki .

Pod białą rybę fajny zbiornik na lato pod drpaieznika sporo znajomych pływało ale na 0 zwykle .szacun dla ludzi co łowią tam duże szczupaki ale to za jedną ryba pewnie pływają dosc dlugo

post-57561-0-13742600-1683745625_thumb.jpeg

Dziękuję za informacje. 
Miałem zamiar wybrać się nad JT na kilka dni w bieżącym miesiącu na gościnne spinningowania z łódki.
Na terenie "mojego" świętokrzyskiego okręgu pzw  nie ma ma możliwości spinningowania ze środka pływającego w maju więc szukam jakiegoś alternatywnego łowiska.
Dochodzę jednak do wniosku, że wybór JT nie koniecznie będzie najlepszą decyzją z mojej strony.
..... i gdzie tu w miarę blisko jechać???

Zamiast iść w dobrym kierunku ... wędkarze na J. Tarnobrzeskim mają cały czas pod górkę ... Jezioro zarobiłoby więcej kasy , gdyby regulamin był z głową zrobiony , a tak zniechęca przyjeżdzających , bo zakaz tego tamtego.

Na tak dużej wodzie pływanie na elektryku to śmiech ... powinno być dopuszczone pływanie na spalinie do 50KM - szalejesz utrata licencji.

Dozwolenie Trollingu na zasadzie No Kill

Kto zapłacił opłatę za wędkowanie , stawia auto we wszystkich miejscach parkingowych wyznaczonych , bez dodatkowych opłat -  ksero zezwolenia za połów ryb za szybą auta.

Opłaty drożeją , to niech korzystanie będzie po ludzku jak na innych dużych łowiskach.

Dokładnie i porządne zarybienia szczegolnie drpaieznikiem wędkarze z PZW TBG lubią zjeść rybkę a więc trzeba te straty uzupełniac Aby rybostan był na wysokim poziomie .

Można tam używać echa czy tak jak np na wilczej woli jest zakaz .

Jednak PZW tbg robi pod górę spinningosta na Jeziorku oraz szymanach można wywzoic i holować karpiarza z pontonu ale na spin już pływać nie wolno .

Plus plan całkowitej likwidacji drpaieznika z tamtad zmniejszenie wymiarów i zniesienie górnego wymiaru bo tyczkarze drobnicy nie umiał polapac

Szymanowice są już zaorane pod kątem drapieżnika. Karpiarze często zakładają tam kulki w kształcie trupka :D :D :D ale jak są swoi to mogą i kontrola ich nie dotyczy, bo to przecież ich zbiornik tzn. karpiarzy :lol:  :lol:  :lol: oni moga w nocy łowić, a spiningista nie hahaha takich zakazów tam jest więcej np. strefy w strefach itd. Natomiast pływanie po jeziorze na elektryku znam z autopsji MASAKRA, a o ilości drapieżnika to lepiej nie będę się wypowiadał, bo wyniki zawodów z łódek z końcówki tamtego roku mówią za siebie  :huh:  :huh:  :huh:  :huh: 

Okonia jest na szymanach dużo i coś sandacza ale tam by wlasnie polowil ze środka a z łodzi nie wolno .

Na trupka można do godziny po zachodzie słońca .masakra te zasady . Zauje że w tym roku się naciolem i opłaciłem zbiorniki wydzielone po 2 letniej przerwie .

Na tarnobrzeskim łowiłem raz na spin na zawodach totalna porażka .

I kilka razy z gruntu brały fajne leszcze w nocy więc bialorybu coś tam jest .

Najzabawniejsze jest tłumaczenie władz TBG dotyczące karnetów tylko dla mieszkańców miasta. Ja mam dobrą pamięc a w niej informacja, że jezioro zostało zrobione w ramach likwidacji wyrobiska. Kopalnia jak każda odkładała fundusz na ten cel ale komuna rządząca kopalnią go rozgrabiała i podatnicy z całej Polski musieli się zrzucać na to. Jak by było mało to przedłużano otwarcie jeziora latami aby brać jak najdłużej sute pensje. To może teraz mieszkańcy TBG oddadzą te miliony reszcie kraju? Pisze to rodowity Tarnobrzeżanin :)

• Like 1

• 2 lata później...
  • 1 miesiąc temu...

Szukam informacji odnośnie drapieżników na j. Tarnobrzeskim jakiego gatunku jest najwięcej i w której części zbiornika najlepiej go szukać [emoji368] i druga sprawa dot ryb toniowych czy jest duża szansa aby złowić dobre szczupaki, sandacze [emoji3526]? Będę wdzięczny za każdą wskazówkę. Pozdrawiam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Sławku, zdziwił bys się jakie piękne trocie, pstrągi czy klenie 60+ się łowi na Tarnobrzeskim. Były i są szczupaki 128+, okonie 50+. Są również węgorze, sandacze, duża ilość suma. Tylko prawda jest taka że te ryby łowi się odpowiednio w danym okresie i są dni że jest trudno ale są dni że nie narzekamy????

A czego się spodziewać po wodzie powszechnie dostępnej? Wydanej na łaskę i niełaskę tych naszych pigmejów z legitymacją - suwerena  z bożej łaski  :)

Nie doceniasz PZW, to łowisko jest płatne i to słono. Geniusze z PZW wymyślili taki patent na wydojenie jeszcze więcej kasy i wprowadzili zezwolenia na łowienie z łódki i z brzegu.Do głowy im nie przyszło, że łódką można przybić do brzegu i łowić z niej nie płacąc dodatkowo. Jest jeszcze podział na wody stające i płynące. Kierując się tą logiką jak wioną uzupełniają jezioro wodą z Wisły należało by zapłacić za wody płynące :) Co do rybostanu to owszem są klenie bo nie brzydzą się glonami. Co do pstrągów i troci to tak na prawdę nikt nie wie ile ich jest. Jeśli są łowione to zimą na robaki w kanale odpływowym i są to raczej ryby z ostatniego zarybienia a nie takie zaaklimatyzowane, sądząc po wielkości. Teoretycznie w każdej wodzie są duże okonie czy szczupaki, pytanie ile ile ich jest, co się przekłada na możliwość ich złowienia. JT nie grozi żaden nalot moczykijów bo jest obiektywnie trudnym łowiskiem dlatego śmieszy mnie ukrywanie dowodów na złowienie tam jakieś okazałej ryby. Ja pokazałem wszystkie ryby jakie tam złowiłem i jakoś pogromu boleni nie było.

Edytowane przez Robert

Czasy są radykalnie biznesowe, to i członkowi opłacić się musi  :) 

Przy tej nikłej ilości wód i łowisk, przy tak siermiężnej, czysto nowobogackiej mentalnoiści, próby ograniczenia presji przez same opłaty nie dają nic, prócz pieniędzy. Dostęp powinien być limitowany liczebnie. I nie musi tym odgórnie i zdalnie dysponować prezes ani tez zo - co zdaje się dramatycznie wykraczać poza granice percepcji nosicieli legitymacji - bez większych problemów może to robić autentycznie istniejące, żywe koło..