Robert Opublikowano 25 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 (edytowane) Przedstawiłem plan organizacji łowiska który nie przewiduje dorybiania wody. Wędkarze mają pokryć tylko ochronę łowiska, co powinno obniżyć koszty do niezbędnego minimum. Czyli dokładnie odwrotnie niż w PZW gdzie się wali ryby za ciężkie pieniądze i pozostawia na pastwę losu. No ale podobno jak się nie znam, mam uprzedzenia do PZW i sączę jad. Bo podobno jest super a będzie jeszcze lepiej jak mi się zatka gębę Edytowane 25 Grudnia 2012 przez Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Robert dlatego Ci w mailu napisałem, żeby zrobić obowiązkowe szczegółowe rejestry połowów. Niech wpisują wszystko, nawet ukleje i zaraz się dowiecie co tam pływa. Żadne odłowy kontrolne nie dadzą wam takiego obrazu rybostanu jak w miare rzetelnie wypełniane rejestry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Robert dlatego Ci w mailu napisałem, żeby zrobić obowiązkowe szczegółowe rejestry połowów. Niech wpisują wszystko, nawet ukleje i zaraz się dowiecie co tam pływa. Żadne odłowy kontrolne nie dadzą wam takiego obrazu rybostanu jak w miare rzetelnie wypełniane rejestry.Dupa blada - Bracie, proponuję wszystkie ryby "czipować" .Odkąd istnieje zbiornik to są prowadzone "odłowy kontrolne" a co tam pływa albo raczej pływało to też dookoła już zainteresowani wiedzą. Dodatkowo ostatnio coraz głośniej słychać o polowaniach podwodnych i teraz mamy płacić za ochronę zbiornika skoro ochrona ma dotyczyć tylko strefy (czyli około 2 km linii brzegowej). Pytam kolejny raz co z resztą zbiornika i kto ma to chronić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Odłowy kontrolne, na zbiorniku 400ha i 40m głębokości... dynamitem? Bo chyba nie agregatem te ryby z 15-20m wyciągają. Ja takiej maszynki w każdym razie jeszcze nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Może gdybyś lepiej znał ten zbiornik to wiedział byś że nie wszędzie jest tam 20-40 m wody. A odłowy kontrolne to oczywiście w cudzysłowie napisałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 A przy okazji nadchodzącego sezonu pod lodowego jak to ma wyglądać na tym łowisku???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Doskonale to wiem, bo znam się z osobą która pisała regulamin. Sporo na temat zbiornika rozmawialiśmy. Pytasz co z resztą zbiornika, ano nic. Nie bedzie wolno łowić i tyle. A etatowi strażnicy o ile zapłaci się im godziwe pieniądze powinni ograniczyć w zakazanej strefie kłusowniczą partyzantkę.Z tego co wiem, to właśnie płytka część zbiornika wyłączona będzie z łowienia i pewnie to Ci się nie podoba bo tam przecież tyle ryb na wiosnę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 (edytowane) A może by jednak zrobić z tego łowiska "NO KIL" end C&R bo dlaczego ograniczać dostęp do wody poprzez wysokość opłat??? To nie jest rozwiązanie sprawy. Przecież to tylko zmiana/zamiana jednych na drugich tzn. -(obecnie łowią tylko ci co mają nielegalny dostęp i tłuką wszystko, a później dostęp do wody będą mieli tylko ci co mają kasę)- tak ma to wyglądać???Trafiłeś w samo sedno i masz całkowitą rację że chodzi mi właśnie o to- mądralo Edytowane 28 Grudnia 2012 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 (edytowane) Piękna woda i nie tylko.Zadbajmy,u nas tez może być mała Szwecja. Edytowane 31 Grudnia 2012 przez Kajtelek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianosum Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 Piękna woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 Ciekawy film ukazujący piękno tego zbiornika. Oby tylko poprzez głupią politykę nikt tego nie zepsuł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 1 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 A najsmutniejsze jest to,ze w Polsce jest wiele podobnych zbiornikow,wspaniale rzeki,ktore sa zaniedbane.Byc moze w naszym kraju wiele sie zmieni, obysmy tego dozyli i zaliczyli kilka udanych sezonow, nim odejdziemy do krainy wiecznych lowow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Witam ,no i są pierwsze przecieki opłat za wędkowanie na JEZIORZE TARNOBRZESKIM. Nie wiem czy na 100% zostaną zatwierdzone w takiej wysokości ale coś już się klaruje. Mianowicie:dzienna stawka za wędkowanie to - 30złtygodniowa to już - 100zł miesięczna to - roczna to - Dodatkowo będą zróżnicowania na wędkowanie z możliwością zabrania złowionych ryb i bez tej możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 (edytowane) ceny spoko, ale jak mam jechać 100km i machać z brzegu na tak dużym zbiorniku i ślinka ma cieknąć na myśl o tych dołkach, górkach, rowach i garbach, to i za 10zł odpuszczam Edytowane 11 Stycznia 2013 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 (edytowane) @bazylos nie na całym zbiorniku tylko na strefie około 2km !!! a to jakieś 1/5 linii brzegowej Edytowane 11 Stycznia 2013 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zmienią regulamin dopuszczą ponton,łódki,wtedy jest sens płacić.Ja odpuszczam to jezioro z brzegu.Nie po to kupowałem auto,ponton,echo i cały majdan by teraz łapać z brzegu,wolę dać komuś innemu zarobić w polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 No własnie wtedy miało by to sens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 nadal nie widzę żadnego sensownego usprawiedliwienia dla zakazu czy ograniczeń dla połowów z łodzi to jak działanie polskiego US dajcie sensownie połowić, to przyjadę chętnie i zapłacę tyle ile trzeba a jak będę chciał coś zabrać dzieciakom na kolacje, to też chętnie dopłacę za taką możliwość trzymam za Was kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monster Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 (edytowane) ceny spoko, ale jak mam jechać 100km i machać z brzegu na tak dużym zbiorniku i ślinka ma cieknąć na myśl o tych dołkach, górkach, rowach i garbach, to i za 10zł odpuszczam No tu raczej ciężko jest z górkami, garbami i wszelakimi wypłyceniami, raczej dno schodzi spokojnie-czym dalej tym głębiej. Trochę się opływałem po tym jeziorze:) Edytowane 13 Stycznia 2013 przez Monster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 widziałem przed zalaniem i w trakcie, że są rowy, kanty po koparkach i innym sprzęcie (na przeciwko drogi) - nie miałem na myśli "naturalnych" kilku metrowych górek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Przed zalaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Witam ponownie i z ostatnich wieści jakie niosą możliwe że opłaty za wędkowanie troszkę stopniały tzn :dniówka -20, weekend - 50 , tydzień dalej - 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 A ja z tego co słyszałem, to PZW tego nie przejmie, bo prezydent chce żeby PZW to tylko zarybiało ten zbiornik ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 @kubas PZW tego nie przejmie to już pewne i może całe szczęście. Piecze nad zbiornikiem we wszystkich sprawach będzie miał LOK Tarnobrzeg.Tak wynikało z rozmów 18.01 z prezydentemTbg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 A tak w ogóle to ponoć z rybkami to tam już jest pozamiatane i niewiele już zostało . Tak opisują ten fakt nurkowie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi