Skocz do zawartości

Jezioro Tarnobrzeskie

lucek

Rekomendowane odpowiedzi

Przedstawiłem plan organizacji łowiska który nie przewiduje dorybiania wody. Wędkarze mają pokryć tylko ochronę łowiska, co powinno obniżyć koszty do niezbędnego minimum. Czyli dokładnie odwrotnie niż w PZW gdzie się wali ryby za ciężkie pieniądze i pozostawia na pastwę losu. No ale podobno jak się nie znam, mam uprzedzenia do PZW i sączę jad. Bo podobno jest super a będzie jeszcze lepiej jak mi się zatka gębę :)

Edytowane przez Robert

Robert dlatego Ci w mailu napisałem, żeby zrobić obowiązkowe szczegółowe rejestry połowów. Niech wpisują wszystko, nawet ukleje i zaraz się dowiecie co tam pływa. Żadne odłowy kontrolne nie dadzą wam takiego obrazu rybostanu jak w miare rzetelnie wypełniane rejestry.

Robert dlatego Ci w mailu napisałem, żeby zrobić obowiązkowe szczegółowe rejestry połowów. Niech wpisują wszystko, nawet ukleje i zaraz się dowiecie co tam pływa. Żadne odłowy kontrolne nie dadzą wam takiego obrazu rybostanu jak w miare rzetelnie wypełniane rejestry.

Dupa blada - Bracie, proponuję wszystkie ryby "czipować" :) .Odkąd istnieje zbiornik to są prowadzone "odłowy kontrolne" ;) a co tam pływa albo raczej pływało :( to też dookoła już zainteresowani wiedzą. Dodatkowo ostatnio coraz głośniej słychać o polowaniach podwodnych i teraz mamy płacić za ochronę zbiornika skoro ochrona ma dotyczyć tylko strefy (czyli około 2 km linii brzegowej). Pytam kolejny raz co z resztą zbiornika i kto ma to chronić??? 

Doskonale to wiem, bo znam się z osobą która pisała regulamin. Sporo na temat zbiornika rozmawialiśmy. Pytasz co z resztą zbiornika, ano nic. Nie bedzie wolno łowić i tyle. A etatowi strażnicy o ile zapłaci się im godziwe pieniądze powinni ograniczyć w zakazanej strefie kłusowniczą partyzantkę.

Z tego co wiem, to właśnie płytka część zbiornika wyłączona będzie z łowienia i pewnie to Ci się nie podoba bo tam przecież tyle ryb na wiosnę....

A może by jednak zrobić z tego łowiska "NO KIL" end C&R bo dlaczego ograniczać dostęp do wody poprzez wysokość opłat??? To nie jest rozwiązanie sprawy. Przecież to tylko zmiana/zamiana jednych na drugich tzn. -(obecnie łowią tylko ci co mają nielegalny dostęp i tłuką wszystko, a później dostęp do wody będą mieli tylko ci co mają kasę)- tak ma to wyglądać???

Trafiłeś w samo sedno i masz całkowitą rację że chodzi mi właśnie o to- mądralo  :P

Edytowane przez miramar69

• 2 tygodnie później...

Witam ,no i są pierwsze przecieki opłat za wędkowanie na JEZIORZE TARNOBRZESKIM. Nie wiem czy na 100% zostaną zatwierdzone w takiej wysokości ale coś już się klaruje. Mianowicie:

dzienna stawka za wędkowanie to - 30zł

tygodniowa to już - 100zł 

miesięczna to -  :(

roczna to -  :(  :wacko:  :blink:

Dodatkowo będą zróżnicowania na wędkowanie z możliwością zabrania złowionych ryb i bez tej możliwości.

nadal nie widzę żadnego sensownego usprawiedliwienia dla zakazu czy ograniczeń dla połowów z łodzi

to jak działanie polskiego US

dajcie sensownie połowić, to przyjadę chętnie i zapłacę tyle ile trzeba

a jak będę chciał coś zabrać dzieciakom na kolacje, to też chętnie dopłacę za taką możliwość

trzymam za Was kciuki

ceny spoko, ale jak mam jechać 100km i machać z brzegu na tak dużym zbiorniku i ślinka ma cieknąć na myśl o tych dołkach, górkach, rowach i garbach, to i za 10zł odpuszczam :(

No tu raczej ciężko jest z górkami, garbami i wszelakimi wypłyceniami, raczej dno schodzi spokojnie-czym dalej tym głębiej. Trochę się opływałem po tym jeziorze:)

Edytowane przez Monster