skalka Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Lubelski jaź zakończył sezon 2010, niech nowy sezon też otworzy ryba z Lublina. Uploaded with ImageShack.usPo ostatnim ociepleniu ryby były aktywne koledzy też kilka jazi złowili. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobol Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 To może kolega @skalka coś więcej skrobnie na temat tego jaśka.P.S. Gratki za rybkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 To i ja sie podłacze z Lublina . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 Ale ładne jaśki:) Radek co to za wobek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 Pięknie,pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 Już widzę gdzie trzeba jechać Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 To tyle jeśli chodzi o moje plany na otwarcie wątku 'Jazie 2011' Nawet nie opłaciłem jeszcze składek, a koledzy tak łowią... Gratulacje, napiszcie coś więcej o połowie zgodnie z prośbą Remka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 Nie powiem, też mnie te fotki podkręcają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 @bobesku, wobler jest mojego autorstwa ~2cm,troche przeciążony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcelinho2204 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 super rybki gratulacje panowie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krupin Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 Gratuluje Panowie super jasi, widzę że trzeba na patrol ruszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 @bobesku, wobler jest mojego autorstwa ~2cm,troche przeciążony Ładny jaż, wobla trochę spiratowałeś.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grubyzwierz Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 Piękne rybki Panowie. Moja Oderka płynie od wału do wału... nie wiem kiedy będzie do obłowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Gratulacje! Przypominam się http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=16778&am p;start=0& PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 16 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Przepraszam za niedopatrzenie i już piszę.Rzeka to lubelska Bystrzyca. Sprzęt wędka wykonana przez Wojtka Grocholę na blanku Fenix elixir 2,60 m dł symbolu nie pamiętam (zbudowana po przeczytaniu paru postów z forum). Kołowrotek Daiwa Infinity XP, żyłka 0,14 Maver. Przynęta biały twisterek na lekkiej ok 1,5g główce. W poprzednim sezonie jazia udało mi sie złowić 1 stycznia w tym roku musiałem trochę popracować. W zimie więcej jazi łowię na jigi. Od marca łowię na woblery. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 W zimie więcej jazi łowię na jigi.Łowisz w toni, czy raczej po dnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 16 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Przy dnie, ale zdradzę największy sekret zimowego łowienia jazi. Trzeba łowić w miejscach w których ryby tego gatunku są w zimie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Dzięki. Będę chyba musiał popróbować za nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Przy dnie, ale zdradzę największy sekret zimowego łowienia jazi. Trzeba łowić w miejscach w których ryby tego gatunku są w zimie. Pozdrawiamskalka, to ja mam pytania dodatkowe .Gdzie one sa zimą? Na płytkim, na głębokim, na płytkim z szybkim nurtem, na płytkim z wolnym nurtem, na głębokim z wolnym czy szybkim nurtem , za, przed czy obok przeszkód, w zastoiskach..?Tak mnie natchnął artykuł w jednej z gazet opisujący zimowe łowienie kleni. Ja niestety muszę poczekać, aż Odra pozwoli do siebie podejść bo teraz jej się trochę ulało... Wtedy będę szukał i jednych i drugich.Pozdrawiam i z góry dziękuję za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siksa Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Chyba nie masz na myśli artykułu z WŚ <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszemo Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Generalnie, z tego co pamiętam, zimą szanse na spotkanie z jaziorem i kleniem są o wiele większe w małych rzeczkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 18 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Wiele rzek przegradzanych jest sztucznymi zaporami ja jazi szukam właśnie przed tamami (oczywiście nie chodzi o miejsca pod samą tamą). Ponadto mam info od innych kolegów. W czasie mrozów łowię na głębszych równo płynących odcinkach. W momencie kiedy robi się cieplej jak dziś łowię na odcinkach płytszych z czymś na dnie (trawki, patyki, gałęzie). Czy przed czy za przeszkodami, raczej za. Odcinki na, których te ryby są zimą znam od kilku sezonów i tam łowię. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Ja tak sobie myślę że sprawa jest oczywista. Trzeba wytypować na rzece zimowisko, nie jest to proste ale jak już się uda to uzbrajamy się w żyłeczkę 0,16-0,18, paprochy na główkach do 3gr i walczymy z mrozem.Ehhh....fantazja mnie poniosła .Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Czy takie jazie są zimowo ospałe? Mam na myśli sposób pobierania pokarmu. Czy np. w styczniu/lutym wystartują do sprowadzanego z prądem twisterka, czy raczej trzeba im pograć na nosie pod prąd, albo turlać po dnie, wolniej od nurtu? Jak bym miał wytypowane takie łowisko, to bym nie pytał, tylko bym pojechał Zapomniałbym: gratuluję otwarcia sezonu i wątku w jaziach 2011. PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi