Radzio Opublikowano 22 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Dziś nieoczekiwanie znów poprawiłem o centymetr swój prywatny rekordzik w jaziu. Rybę zaobserwowałem na płyciźnie jak zbiera owady. Wystarczyły dwa rzuty obrotówką.... P.S. Na Podlasiu są jednak najpiękniejsze... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 22 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 ślicznyyyygratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 22 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Czyli jak się wybiorę w końcu do kumpla do Białego, to warto brać sprzęt Gratki za życiówkę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 22 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Jaź z rzeczki Obry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 24 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 @Rychu gratki za pięknego jazia,48cm to juz niezły klusek,może się jakoś ustawimy na wieczorowe łowienie Gratki także dla innych łowców pięknych rybek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rychu Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Dzięki, przyszły tydzień będę miał luźniejszy, więc nad Wisełkę będę zaglądał częściej. Co do wspólnego wypadu, to możemy się jakoś ustawić, daj znać na priva, kiedy będziesz się wybierał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Jeden z kilku wczorajszych ,jasiek 54cm .Przynęta wobek Tomy-ego,kij CD Blue Rapid 21gr,wszystkie ryby złowione na rafie. Są namierzone 60+ tylko te byczki wolno startują do wobka i te mniejsze 45-55cm je ubiegają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rychu Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Gratuluję pięknego jasia. Cóż ja bym dał, żeby na moją rafkę wchodziły takie mniejsze po 45-55cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Piękny Jan - gratuluję.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander3 Opublikowano 28 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 szczere gratki za te jaziole!!!tez z tamtych miejsc co klenie? ile dokladnie mialy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czermin Opublikowano 28 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Piękne rybki, gratuluje! Maskowanie miejscówki to dobra rzecz. Nigdy nie wiadomo, kto te fotki ogląda. Jedno pytanie- na drugim zdjęciu widać szpulę kołowrotka. Czy jest na niej plecionka? Jeśli tak to jak sprawdza się ona przy łowieniu jazi szybkimi kijami (Robinson Diaflex o ile mnie wzrok nie myli)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singor_ths Opublikowano 28 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Sprzęt: Robinson Diaflex Spinn 2,70, 9-32g. plecionka 0,16 lub 0,14 Stren,kołowrotek Penn Sargus 3000 Takiego sprzętu używam na dużych rzekach, sprawdza się w 100%. Jest zapas mocy na rybę życia... Pozdrawiam, Mateusz Kalkowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 29 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Wiślane...Fajnie by było gdybyscie dali te czarne paski jeszcze na oczy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riverside Opublikowano 29 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Gratulacje pięknych ryb. Na na co się skusiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 30 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Piekne jaziska - gratulacje dla Kalkowski Bros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rychu Opublikowano 30 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Gratuluje pięknych jaśków - grubasków!Były mierzone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 30 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Wiślane...Widac ruchy w okolicy im nie szkodza, wrecz przeciwnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 30 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Nie abym coś miał do chłopaków.... Tym niemniej dla mnie taka fotka wstawiana na forum nie ma sensu i dla jakości tego portalu powinna być zdjęta. Równie dobrze można napisać, złowiłem jazia 56cm. Więc jeśli ktoś bardzo nie chce zdradzać miejscówki, to niech zrobi fotkę pod innym kątem, na tle łodzi, nieba, czy brzegu bez punktów charakterystycznych. Jest tu cała masa pięknych fotek i takie wycinanie czarnych pasków jakoś tu nie pasuje... to oczywiście moje zdanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 30 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Popieram.Dla mnie ta fotka wygląda jak z archiwum X.Ryba ładna ale całokształt beznadziejny.Już lepiej do grobu zabrać tą tajemnicę gdzie została złowiona i nie wstawiać takich zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 30 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Więc jeśli ktoś bardzo nie chce zdradzać miejscówki...Przez ostatnie pól roku presja na Wisle i Narew zwiekszyla sie wedlug mojej subiektywnej ponad dwukrotnie. W weekendy WSZYSTKIE miejsca z brzegu sa obstawione przez stada ludzi. Dochodzi do tego znaczne zwiekszenie ilosci lodzi, pontonów i czegos tam jeszcze. I nie sa to nokillowcy Więc nie ma wyjscia...fakt, ze mozna sie pokusic o wiekszy artyzm, ale nioe kazdy jest Gumofilcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singor_ths Opublikowano 30 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Dzięki @kuba wręcz przeciwnie @baloo w końcu chodzi o rybki a nie o krajobraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singor_ths Opublikowano 30 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 @ kuba to co się działo na jesieni... na jednym miejscu ponad 10 pychówek sandaczowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 30 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Więc jeśli ktoś bardzo nie chce zdradzać miejscówki...Przez ostatnie pól roku presja na Wisle i Narew zwiekszyla sie wedlug mojej subiektywnej ponad dwukrotnie. W weekendy WSZYSTKIE miejsca z brzegu sa obstawione przez stada ludzi. Dochodzi do tego znaczne zwiekszenie ilosci lodzi, pontonów i czegos tam jeszcze. I nie sa to nokillowcy Więc nie ma wyjscia...fakt, ze mozna sie pokusic o wiekszy artyzm, ale nioe kazdy jest Gumofilcem Zdecydowanie to samo odczuwam w tym roku. Wczesniej czasem jedna, no czsem dwie pychowki płyneły dziennie. Teraz w te i spowrotem non stop jakis k...wyscig sie zrobił. Siedzimy sobie i smiejemy sie jak na miejscowke przypływa piata łodka i zaciecie młoci wode. Wczesniej mozna było w spokoju połowic, teraz jak pisałem.A pochwal sie ze cos złowiłes...a sandacza uuu. Non stop masz ,, przewodnikow ,, albo ,, wedkarzy wolnego zawodu ,, Koniec offa bo mnie Cos w brzuchu kreci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 30 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 ...niestety - technika idzie do przodu <_<..Nad Odrą to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 30 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Najlepsze miejscówki, łowiska przynajmniej przez jakiś czas niech pozostaną nagrodą dla tych łowców, którzy je znaleźli, poświęcając często na to mnóstwo czasu i środków. Zdjęcia na forum widzę różne, mniej lub bardziej estetyczne. @Baloo ma rację, pewna weryfikacja powinna istnieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi