Daniel Wirek Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Łukasz czyli mam rozumieć że właśnie tam jedziemy 2 maja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapia Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Mój sobotni jasiek 35cm.Złowiony Batsonem ist 1142f,kołowrotkiem Spro,żyłką Dragon i woblerkiem tonącym w kolorze okonka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaDza Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Jedna lala z kilku złapanych przez wekend.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laserro Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Witam wszystkich! Jestem nowy na forum i pozwolę sobie wrzucić fotki z dzisiejszego dnia. W końcu się udało - pierwszy, ciężko wypracowany jaź na spinning, i to całkiem przyzwoity Radość ogromna! Był to z 10 wyjazd na jazia, choć miałem już wcześniej kilka mocnych kontaktów z tą rybą w tym roku. Drwęca to rzeka dla cierpliwych, dosyć trudna, uczy pokory, ale i potrafi czasem wynagrodzić. Wrócił do wody w świetnej formie i na pożegnanie mnie opryskał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Witaj na Forum. Niezłe kabany podchodzą niektórym Kolegom, gratulacje! PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Witam:)Piękny Jaśgratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Ale ciagacie piekne JAZIE.Szczere gratulacje. Ta 55tka to potega. A ten czarny ...poezja Jeszcze raz gratulacje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAMPUCH71 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Po świętach najlepszy odwyk to dzień spędzony nad wodą a po holu kilku rybek to człowiek zapomina że coś dolega . Sprzęt:kijek lamiglas 13stóp,4-14gr.żyła 18,wobler i obrotówka brania ze środka rzeki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Gratulacje, piękne Johny u nas już jest bardziej zielono niż u Was, łatwiej się czaić i skradać w krzaczorach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laserro Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Dzień drugi - pierwszy jaź taty na spina. 46 cm, około 1,5kg. Odpłynął w świetnej formie po fajnej walce, jak wszystkie http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b963e9eb2d745d94.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryzykfizyk1323 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Rzeka Warta...jaź 46 cm...robinson diaflex,zauber 3000,wobler kenart 6cm...rybka wróciła w dobrej kondycji do wody:) zdjęcie niezgodne z regulaminem 5. Nie publikujmy zdjęć ryb, których sposób traktowania widoczny na zdjęciu może ewidentnie skutkować ich zejściem (ryby krwawiące, wybrudzone piaskiem, w mocnym uścisku ręki itd.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Rybka fajna, szkoda że rzucona na piach.... Poważnie nie można zrobić sobie samemu lepszej fotki? Lepiej ciepnąć stwora byle gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryzykfizyk1323 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 bylem sam nad woda ciezko bylo mi zrobic zdjecie z ryba...polozona delikatnie przy zystawie szybkie zdj i do wody,nikomu nic zlego sie nie stalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 bylem sam nad woda ciezko bylo mi zrobic zdjecie z ryba...polozona delikatnie przy zystawie szybkie zdj i do wody,nikomu nic zlego sie nie stalo Najważniejsze, że wypuszczona Piękny jazio! Następnym razem spróbuj zostawić rybę w wodzie nadal niewyhaczoną. Zazwyczaj nie mają ochoty już hasać i spokojnie sobie odpoczywają.W tym czasie można ustawić samowyzwalacz w aparacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 To ja też wrzucę coś od siebie. .Nie mierzony, na oko między 35 a 40 cm.Przynęta - juniorek A.L. prowadzony 30cm od brzegu, na granicy nagrzanej, niemal stojącej wody i nurtu.Mała lubuska rzeczka, dopływ warty. Uderzył wieczorem po ciepłym dniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 graty ,graty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 bylem sam nad woda ciezko bylo mi zrobic zdjecie z ryba...polozona delikatnie przy zystawie szybkie zdj i do wody,nikomu nic zlego sie nie stalo Kolego - może się nic nie stało, a może rybka ma właśnie początki grzybicy, bo większość ochronnego śluzu została na piachu. na tym forum jest kilka opisów i setki przykładów jak samemu zrobić sobie doskonałe zdjęcie. Są nawet fotki w kalendarzu i galerii, które także były robione w pojedynkę. Więc można, tylko trzeba zadać sobie odrobinę trudu. promujemy tu C&R. Oczywiście nie za wszelką cenę, nie szkalujemy za piasek na boku rybyu i skupiamy się przede wszystkim na rozsądku. Co nie zmienia faktu, że tłumaczenie iż byłem sam jest marne. Nie mam pretensji, nie szkaluję... zwracam tylko uwagę, ze można inaczej... lepiej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benjam87 Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Nie chce się tutaj wymądrzać jednak chciałbym się zastanowić wspólnie z wami jaki sens ma zdjęcie ryby na trawie,piachu,betonie ect... Po co łowimy ryby? Tylko po to żeby za wszelką cenę zrobić jej fotkę no raczej nie ! Dużo więcej frajdy daję nam samo przebywanie nad wodą więc wolę np. fajny opis wyprawy okraszony jakimś zdjęciem natury (może być bez konkretnego zdjęcia miejscówki i jej zdradzania ponieważ większość jest na to wyczulona).Bardzo lubię oglądać w tym i innych wątkach ryby fajnie sfotografowane jednak za każdym razem jak patrzę na zdjęcie rybki na ziemi czuję zażenowanie.Ja jako pierwszy bije się w pierś ponieważ jeszcze dwa lata wstecz też tak postępowałem ale przeglądając wieczorem dysk uznałem,że wolę wejść na jerkbaita i tam popatrzeć na fotki kolegów np. @patu, który odwala świetną robotę w tym temacie.Na koniec powtórzę nikogo za takie postępowanie nie ganie jednak zachęcam do przemyśleń nawet czysto racjonalnych zdjęcie=kilkanaście rzutów mniej i w tym czasie możemy stracić szansę na wyjęcie naszego nowego rekordu Żeby nie było tak całkiem nie na temat dodam, że mnie Janki olewają czasem trafi się jakiś mały Jasio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil098 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Ja dziś odwiedziłem naszą lubelską bystrzycę na środkowym odcinku wyprawa iście rekreacyjna ,rower, wędka, kręcioł, pudełko z przynętami, picie i nad wodę.początkowo przynętę podszczypują prawdopodobnie jelce ale nie je chciałem łowić, widziałem że w miejscu gdzie wędkuję są jazie przepływają czasami blisko mnie ale,żadna przynęta którą próbuję nie przynosi efektów,zmieniam na czarnego portka na 2gramowej główce i w trzecim rzucie typowe branko jaziowe, szybkie kilka pamiątkowych fotek i rybka do wody wędkuję jeszcze chwilę ale czarne chmury na niebie coraz bliżej i decyzja o powrocie Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaDza Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Dziś pare ładnych rybek dało mi ostro popalić, ale nowe PB udało się wyciągnąć.. 44cm... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaDza Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 ... i nowe PB 50cm(-1) . Rybki łowione kijkiem TD 275 (3-12g), + spro Blue Arc 9200+żyłeczka 0,18mm + woblery Irka Gębskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Bomba nie złe lorbaski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Świetne rybki i fajne foty. Gratuluję pobicia PB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
integ3r Opublikowano 1 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 To coś ode mnie.Jaź 48cm, okolo 1,5kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavi Opublikowano 1 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 gratuluje łowcom jazi super @integ3r - ten jaź to z drohiczyńskiego Bugu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi