Skocz do zawartości

Chicago Muskie Show 2011

jerry hzs

Rekomendowane odpowiedzi

Remku na zdjeciu wyzej na scianie wisza komponenty do takich obrotowek, korpusy, chwosty, skrzydelka itd w roznych wykonczeniach, klient moze poprosic o konfiguracje wg swoich preferencji. Ta obrotowa to przykladowy gotowiec.Jesli poytasz o firme nazwe itp. to nie mam zielonego pojecia, moze Darecki bedzie pamietal, bo tez go to zainteresowalo. Podejzewam ze beda sie wystawiac na muskieexpo w Milwaukee, jesli chcesz przyjze sie uwazniej, pozbieram jakies materialy.

Fajnie, że wrzuciliście te fotki, super to wygląda. Dla porównania na pewno chłopaki wrzucą jakieś fotki z naszych polskich targów wędkarskich :lol: (już niedługo). Myślę, że oglądanie zabawek na jednym stoisku (jakie pokazujecie na fotkach) równałoby się z całym oglądnięciem np. Targów wędkarskich w P-niu - masakra. Patrzę na te przynęty i myślę, co z powiedzeniem Małe jest piękne :mellow: .

Jak macie coś jeszcze to dawać, wrzucać, chętnie pooglądamy.

Kilka slow na temat tych duzych wirowek ...trafilismy stoisko z warsztatem ktore buduje wirowki . Mowimy tu o duzych wirowkach na szczupaczka czy muskie . Byly wiec juz dla przykladu kompletnie wykonane , byly tez poszczegolne segmenty w przeroznych kolorach posortowane i do wyboru . A wiec glowki w ksztalcie rybiego lebka co oprocz realu ma tez ten plus ze budowa taka pozwala nie skrecac linki . Cylindryczne kadluby , takie cygarka o roznej kolorystyce . No i chwosty z kotwicami . Mozna wiec bylo na miejscu poprosic o skrecenie wirowki wybierajac poszczegolne elementy . Wyglada to na pewno ciekawie :mellow: niestety nie pytalem o cene ...moze Darecki cos wie ?....sprawdze jeszcze raz moje zdiecia bo tez cos tam pstrykalem :mellow:

Wiem ze Tadek z Jackiem zamawiali z jakiegos katalogu detale . Ja z kolei probowalem przerabiac Martiny Panthery 9 ...generalnie potrzebny jest drut jak sie przerabia z MP lub z Meppsa XD . Jezeli sie sklada nowe to trzeba troche detali nazbierac i wiedziec co i jak ? :lol:

Ja probowalem przerabiac Martiny Panthery 9 ale na starym drucie to nie jest to . Trzeba miec drut przede wszystkim bo to podstawa . Jacek z Tadkiem zamawiali komponety z jakiegos katalogu . Wczoraj dostalem katalog Meppsa i model XD rozmiar 3 jest bardzo zachecajacy :mellow:

Jurku, podeślę tajniaka :D zobaczysz co to.

Czekam zatem na kolejne wieści - mnie przede wszystkim interesują trendy musky. Jakie tam wędki teraz trzeba mieć by kręcić 8-semkę itd. Teraz jak przyjadę to tylko z długą wędką - 8-9 stóp. Coś wartego polecenia, co można kupić w Cabelasie, BPS? Bo multik tylko jeden Daiwa Milionerka!

Pozdrawiam

Remek

bylismy na stoisku JAWBREAKER CUSTOMS http://www.jawbreakercustoms.com/, (Jurek zamiescil zdjecia ich patoli) fajne wykonanie,ciekawe zdobienia, od krotkich jerkowek, do 12 stopowych speyow na blankach ATC, Lamiglasa, St. Croix.

Na stoisku St.Croix zobaczylismy dwuczesciowe Premiery i nowy projekt St.Croix Mojo Musky, za przyzwoite pieniadze mozna kupic kija Okumy, Darecki ma jeden z i goraco poleca. Archie zakupil Shimano Compre znany i ceniony w tym przedziale cenowym, a do tego dozywotnia gwarancja i szybki serwis (sprawdzone!!! wymiana zlamanego kija na nowy zajela nie wiecej niz dwa tygodnie, bez praktycznie zadnych pytan i problemow). Takze do wyboru do koloru...

Remek a to cudo o ktore pytales, udalo mi sie wygrzebac z pamieci to Donatos Custom Lures.

Papur, musze Cie troszke poprawic -jesli chodzi o kijaszki Okumy z seri musky to mam ich dwa, a ze jestem zwolennikiem dluzszych kijow sa to odpowiednio 8'6 (1-8 oz) i 9'3 (4-12 albo 14oz , juz nie pamietam :unsure: ) Co do tych obrotowek to napewno wkrotce sie dowiem kto to kreci i gdzie. Ciezko to bylo wszystko zapamietac bo mam wrazenie ze sprzetu bylo duzo wiecej niz rok temu a w szczegolnosci wedzisk.

Remku, jak zauwazyles nie na darmo ogladam mape Chippewa Flowage - w domu od trzech tygodni wpatruje sie w dokladniejsza mape tego jeziora -legendy z ktora mysle sie zmierzyc w czerwcu.

Jak by nie bylo zatwierdzony rekord swiata muskiego( 69 LB i 63) pochodzi z tego jeziora gdzie wystepuja takze dorodne szczupaki oraz hybrydy tigery. 17 tys. akrow wody, 200 mil lini brzegowej (tylko 20% zabudowanej) setki zatok i 140 wysp. Limit muskie wynosi tam 50 co mnie rowniez cieszy, bo jak dla mnie moze byc nawet 70

Tuz obok sa dwa inne slawne jeziora Grindstone Lake i Lac Courte Oreilles z ktorego pochodzi nieoficjaly rekord- 73LB...

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...