Skocz do zawartości

Wędka do ~200 zł

turbo

Rekomendowane odpowiedzi

Łowię na rzekach metodą spinningową. W sumie z przeznaczeniem na taaakie szczupaki i taaakie bolenie Co do przynęt to naprawdę r?ł?źne zakładam od malutkich po du?źe. Myślałem więc o wędce z du?źym wyrzutem (tzw. pała), a co Wy mi polecacie ? No i dzięki z g?łry za zainteresowanie.

Co do przynęt to naprawdę r?ł?źne zakładam od malutkich po du?źe. Myślałem więc o wędce z du?źym wyrzutem (tzw. pała), a co Wy mi polecacie ?

Trudno będzie wybrać optymalny kijek pod Twoje oczekiwania.

Patrząc na cenę i uniwersalność zastanowiłbym się nad Dragonem Millenium Super Fast 2,7m 5-25g, relacja cena=jakość rewelacja.

Kiedyś miałem okazję nim połowić i bardzo mile go wspominam.

Reasumując fajny uniwersalny kijek do łowienia wy?źej wymienionych ryb na średnie przynęty.

Pozdrawiam

Maciej

Zapytałeś o kijek o danym przeznaczeniu i w konkretnej cenie. Koledzy odpowiedzieli wskazując najlepsze według nich opcje. Tak naprawdę ka?źdy kijek będzie dobry, kt?łry Tobie się spodoba, więc jeśli masz mo?źliwość, to jedź do sklepu i pooglądaj, wybierz to co Ci będzie le?źało w dłoni, a jak nie, to zam?łw przez internet najlepiej coś wcześniej wymienionego.

Łowię na rzekach metodą spinningową. W sumie z przeznaczeniem na taaakie szczupaki i taaakie bolenie Co do przynęt to naprawdę r?ł?źne zakładam od malutkich po du?źe. Myślałem więc o wędce z du?źym wyrzutem (tzw. pała), a co Wy mi polecacie ? No i dzięki z g?łry za zainteresowanie.

Witam.

Poszukaj wędki Shakespeare Ugly Stik Custom Graphite 2,70m. 10-25g. Zdaje sobie sprawę, ze cena przewy?źsza tw?łj bud?źet przeznaczony na kij, ale tu na forum i nie tylko, zdarzają się okazje i mo?źna kupić taniej. Kij obsłu?źy wobki boleniowe jak i szczupakowe. Jedyna wada tego modelu: dolnik jest dość długi, u mnie wystawał z 10 cm, po za łokieć, co na początku trudno było się przyzwyczaić, podczas rzut?łw dolnikiem czepiałem o brzuch, ale doszedłem do wprawy i ju?ź było wszystko oki.

Jedyna wada tego modelu: dolnik jest dość długi, u mnie wystawał z 10 cm, po za łokieć, co na początku trudno było się przyzwyczaić, podczas rzut?łw dolnikiem czepiałem o brzuch, ale doszedłem do wprawy i ju?ź było wszystko oki.

Kijek fajny, ale np m?łj kolega nie był w stanie się przyzwyczaić i sprzedał :D

Patrząc na cenę i uniwersalność zastanowiłbym się nad Dragonem Millenium Super Fast 2,7m 5-25g, relacja cena=jakość rewelacja.

Kiedyś miałem okazję nim połowić i bardzo mile go wspominam.

Potwierdzam -u?źywam od roku..Za 200 nie widziałem lepszej opcji:)

Chodź jak wiadomo kijek to tez kwestia co kto lubi:)

Konger Maxim Flanker lub inne wędki z serii Maxim.

Naprawdę dobra jakość, wątpię ?źebyś w tym przedziale cenowym znalazł coś lepszego, chyba, ?źe u?źywkę.

Pozdrawiam

W październiku tego roku chciałem kupić sobie Kongera Maxim Twista 240 i dostałem info, ?źe tych kijk?łw nie ma ju?ź w kongerze i w roku 2011 prawdopodobnie ju?ź nie będzie mo?źna ich dostać. Sam mam kijek Maxim Flanker 300 i muszę przyznać, ?źe bardzo przyzwoity, choć spotkałem się z opinią, ?źe te kongery pękają w niespodziewanych momentach...

Ja z podobnego przedziału cenowego ostatnio kupiłem Kongera World Champion Kobalt. Bardzo fajny kijek, akcja troszkę bardziej spolegliwa, ale jest spory zapas mocy w dolniku.

Pr?łcz tego polecam właśnie wędki Millenium HD. Kolega ma wędkę z tej serii (Pike do 35 g, x-fast) i baardzo dobra wędka.

Wbrew pozorom jest w czym wybierać

Zerknij jeszcze i weź do ręki Kongera z serii Aviator. W bud?źecie się zmieścisz, a nu?ź Ci przypasuje. Seria Aviator moim zdaniem jest lepsza jakościowo od starszej serii Maxim. Chocia?ź jedna i druga to popularne bud?źet?łwki. Sam musisz dokonać oceny, a w sklepie prędzej trafisz na Aviatora. ;)

O ile się nie mylę to jest stara seria(dobra) seria blask stara ju?ź jej nie mo?źna dostać nigdzie nowej. Obecna te?ź ma kewlarowy oplot itd itp ale... raczej szybka to ona nie jest przyjemne wędki med/fast przy opisie producenta ,,super szybka. Owszem mogą być ale trzeba lubić ciut wolniejsze wędki mi ona wpadła w ręce przypadkowo(chciałem jakieś turbo na pstrągi wyszła kluska na klenie :lol: )