Krisu23 Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 C&R nie uznajemy w tym przypadku, więc zdjęcie na tle kafelków chyba też przejdzie? 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Zazdraszczam prze ogromnie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 U mnie się zaczęło dokładnie 6 czerwca. Wtedy znalazłem pierwsze prawdziwki, więc już prawie miesiąc noszę grzyby. Chodzę tak co 2-3 dni. Ten rok jest wyjątkowo udany, mamy w górach idealną pogodę, czyli kilka dni upalnych i po nich fronty burzowe. Dzisiaj aż sobie z ciekawości zważyłem. Nieobranych było ponad 9 kilo. Dawno tyle nie nazbierałem, już mi słoiki z lodówki wypadają .Wiem od innych znajomków którzy mają świra na punkcie grzybów, że nie wszędzie jest tak malinowo. Ale odbijam sobie za zeszły rok, kiedy mieliśmy mega suszę a pierwsze grzyby zobaczyłem we wrześniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Ty paskudny oprawco fungów ,też bym tak chciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 No przyznaję się nie mam dla nich litości. I uwielbiam zbierać, ojciec mi to zaszczepił jak byłem małym dzieckiem i zostało. To już nawet nie chodzi o jedzenie, lubię grzyby ale bez przesady. Samo łażenie i zbieranie ich to frajda. Las, spokój, zwierzaki i prawdziwkowe miejsca... W moim odczuciu zbieranie grzybów i wędkarstwo mają ze sobą wiele wspólnego. Bardzo często te dwie aktywności idą w parze, np. jak ryby nie biorą to się zwija wędkę i łazi po lesie. Ja tak nie robię bo głównie łowię z łódki ale znam parę takich osób. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 (edytowane) No przyznaję się nie mam dla nich litości. I uwielbiam zbierać, ojciec mi to zaszczepił jak byłem małym dzieckiem i zostało. To już nawet nie chodzi o jedzenie, lubię grzyby ale bez przesady. Samo łażenie i zbieranie ich to frajda. Las, spokój, zwierzaki i prawdziwkowe miejsca... W moim odczuciu zbieranie grzybów i wędkarstwo mają ze sobą wiele wspólnego. Bardzo często te dwie aktywności idą w parze, np. jak ryby nie biorą to się zwija wędkę i łazi po lesie. Ja tak nie robię bo głównie łowię z łódki ale znam parę takich osób.o to, to ,dlatego lubię w sierpniu jeździć do SE, ryby niespecjalnie współpracują, ale grzyby Edytowane 3 Lipca 2016 przez slawek_2348 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomrusz Opublikowano 4 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 U mnie dopeiro coś się rusza ale popadało będzie lepiej 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 4 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 No poli się rozkręca ... choć pierwsze wysypy juz dawno były ... wczoraj byliśmy na spacerze w lesie ... coś tam wyrasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 4 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 A u mnie totalna dupa. Pięć włóczęg po lesie, dwa grzybki, porażka Krisu, przyjmujesz gości na grzybki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Raczej nie, nawet z miejscowymi mam kose bo tu wszyscy na handel oprócz mnie zbierają. Więc ich denerwuje, że im chleb z lasu wynoszę. Dzisiaj byłem i słabo. Przyniosłem może ze 20 prawych i to wszystko. Zimne noce teraz to wolno rosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 U mnie sucho jak pieprz, prędko się takich widoków nie doczekam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomrusz Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 myślałem że będzie lepiej tylko 4 sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomrusz Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 wczoraj lepiej 11 sztuk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek_n Opublikowano 10 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Ja dzisiaj wyskoczyłem w góry na trzy godzinki bez specjalnej nadzei na zbiory. Raczej taki rekonesans by później siebie nie winić, że nic w tym roku nie pozbierałem bo ani razu na grzybach nie byłem. Nie jest tak źle jak myślałem. Gdyby utrzymała się taka burzowa aura to będzie co pozbierać. Poza kilkoma starcami wszystko młode dopiero pcha się na powierzchnię. Byłem kompletnie nieprzygotowany więc zbiór tylko wyjmowany z ziemi i nieoczyszczony - będę teraz miał robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Jedno mi się nasuwa na myśl i zacytuje.: "Klawo Egon jak cholera"... heh. Kajakrze wyganią do lasu a tam faktycznie powoli... coś się przebija 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 W końcu trochę wolnego i wypadzik na rekonesans. Coś tam rośnie ale bardzo brakuje deszczu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 (edytowane) Powolutku coś rusza się u mnie Dominuje na razie rozmiar "paznokciowy" co wskazuje na to że najlepsze dopiero nadchodzi. Większość tych większych niestety robaczywa, a niejednokrotnie nawet paznokietki już zaatakowane. Bonusem okazała się odkryta nowa miejscówa, w której nasiekłem dzisiaj najwięcej sztuk i o której mam mniemanie, że niebawem 10 litrowe wiaderko stamtąd wyjedzie Tyle było w sesji popołudniowej, w porannej troszkę mniej: Podliczyłem i okazało się że razem wszystkich mam 151 sztuk szkoda tylko że takie drobne. Edytowane 18 Lipca 2016 przez Michał P. 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Pomału się ruszają .... po weekendzie są wycięte 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1ns4n1ty Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Powolutku coś rusza się u mnie Dominuje na razie rozmiar "paznokciowy" co wskazuje na to że najlepsze dopiero nadchodzi. Większość tych większych niestety robaczywa, a niejednokrotnie nawet paznokietki już zaatakowane. Bonusem okazała się odkryta nowa miejscówa, w której nasiekłem dzisiaj najwięcej sztuk i o której mam mniemanie, że niebawem 10 litrowe wiaderko stamtąd wyjedzie Tyle było w sesji popołudniowej, w porannej troszkę mniej: Podliczyłem i okazało się że razem wszystkich mam 151 sztuk szkoda tylko że takie drobne.male sa najlepsze, idealne do marynowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Person Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Wczorajszy rekonesans.Nie spodziewaliśmy się takiej ilości więc zabraliśmy mikro wiaderka.Maślaków jest opór. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Pełne 10 litrowe wiadro wyjechało dzisiaj Byłem bezlitosny, kosiłem ile się dało kilka zdjęć moich dzisiejszych piękności: Spójrzcie jak nietypowo sobie wyrósł spryciula 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 W jakim regionie taki wysyp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Chyba w każdym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Ale śliczne, bajka, zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Ja mam wciąż nadzieję że to jeszcze nie jest właściwy wysyp coś mi mówi że to jeszcze nie to, zobaczymy na następnym wypadzie co to będzie. Las w Świętokrzyskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi