DonPablo Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Cóż mogę napisać Panowie takiego wysypu jak dziś jeszcze nigdy nie widziałem. Gdyby była potrzeba mógłbym nazbierać 4 razy tyle bez najmniejszego problemu. Przepraszam- moglibyśmy- bo byliśmy we trzech. Ceglaki tylko moje. od tych wszystkich wiader, toreb i koszyków wolę to jedno stanowisko. Coś pięknego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacaré Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Panowie, a co z C&R?! ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Panowie, a co z C&R?! ;-) To jedyny temat na jb.pl gdzie C&R nie obowiązuje . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arwanii Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 To zależy jakie było pytanie. Czy Maciek pyta się o borowika szatańskiego(bo tak można zrozumieć z pierwszej części pytania) czy o goryczaka żółciowego zwanego szatanem Straszne namieszałem miałem na myśli ponurego a napisałem o szatanie na szczęście @TomekSudety napisał jak można odróżnić ceglaka od ponurego.O szatańskiego nie muszę się martwić gorzej z goryczakiem bo już trafiłem w kapuście od tego momentu sprawdzam dokładniej bledsze grzyby Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 To jedyny temat na jb.pl gdzie C&R nie obowiązuje . No to zakladam temat 'Maliny, jagody, jezyny..' zeby byly dwa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 To może jeszcze "Ślimaki winniczki", niektórzy też puszki po browarach zbierają, bo za darmo )) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Dzisiaj dzień aerobów... żeby było milej zrobiłem to w lesie ... 2w1 10 km ale były okazy 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j1001 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Tomek,to ceglastopory? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 (edytowane) Tomek,to ceglastopory? Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkTak.... grzyby są .... ale stare... czyli już po wysypieMiałem Ci coś przy wędce robić.... jak coś to pisz ;)pamiętam Edytowane 6 Sierpnia 2016 przez Tomasz eS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j1001 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Jutro zadzwonię. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 (edytowane) Dokładnie cegła jest czerwony pod spodem i po przecięciu robi się fioletowo-bordowy to 2 różne grzyby... szatana częściej mylą z prawdziwkiemNo właśnie wg tego linku po oderwaniu miąższu to ponury jest czerwony od spodu a nie cegła.... Na świeżo z Karkonoszy....Ponure czy Cegły? Edytowane 7 Sierpnia 2016 przez malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 (edytowane) ...i jeszcze taki z akcentem "rybnym"....w drodze do Samotni, główny Szlak Sudecki....no kill Edytowane 7 Sierpnia 2016 przez malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Ja pisałem o różnicy pomiędzy borowikiem ceglastoporym a borowikiem szatańskim.... nie ponurym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieqbw Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 dzisiejsze,miałem nawet możliwość na fotki z pleneru(stosunkowo mała presja na moich miejscówkach:) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomrusz Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Do kolegów grzybiarzy z Mazowsza, pojawiły się jakieś grzyby, bo u mnie słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 I jak tam Panowie jest coś w okolicach Krakowa. Znowu zaspałem z tymi grzybami przez rybki. Hehehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Do kolegów grzybiarzy z Mazowsza, pojawiły się jakieś grzyby, bo u mnie słabo.Na mazowszu na razie slabizna bynajmniej na moich metach a mam je naprawde dobre jesli tam nie ma to znaczy ze naprawde kiepsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieqbw Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 dzisiejsze zbieranie z drużyną moja to ta blądyneczka w zielonej bluzie.......poszło bardzo ok........ a to efekt końcowy......... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Mocna ekipa, mocne wyniki... nasza reprezentacja Olimpijska w "grzybiarstwie" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Kureczki piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Orientuje się ktoś jak sytuacja z grzybkami,okolice Szczytna/Chorzeli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Orientuje się ktoś jak sytuacja z grzybkami,okolice Szczytna/Chorzeli ?Podobno slabo znam ze slyszenia nie bylem ale tez tam zbieram ale ponoc na razie cisza za to gizyckie lasy podobno obfite. Pozdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 A myślałem że ich jeszcze nie ma :P 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 (edytowane) ja to wczoraj nawet wprost ze ścieżki rowerowej zbierałem... Update: @BOB1, obok ścieżki rosły... Edytowane 15 Sierpnia 2016 przez Jano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 O taki okaz, jak zawadzisz... dobrze ze w kasku jeździsz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi