Tomrusz Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 uu niezły parasol a jak Panowie z robaczkami, znajomi mówią że grzybów co prawda bardzo dużo ale ponad połowa robaczywa i do kosza ląduje...Zgadza się dużo robaczywych, ale przy tych ilościach coś się ostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arwanii Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 W Raciborskim lesie też coś ruszyło. Prawde mówiąc dawno nie widziałem takiego wysypu grzybów równie dobrze można by je kosą spalinową kosić.Niestety 99% zawierało wiecej białka niż samego grzyba.Ale to co zostało i tak mnie zadowala.Nawet ładny goryczak sie trafił, a przynajmniej tak myślę że to goryczak w każdym razie poleciał w kosz ps fotki robione kalkulatorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Goryczak na pewno - widać nawet róż na rurkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Oj tam ,oj tam - wszystkie grzyby są jadalne , tylko że niektóre JEDEN RAZ !!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Nie jadalny ale i nie trujący ... po prostu nie smaczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 (edytowane) Nie jadalny ale i nie trujący ... po prostu nie smacznyTomek Ja to wiem , że SZATANY nie są trujące , tylko tak mi się nasunęło .............. patrząc na to czym się Arwanii pochwalił . Teraz sie nie dziwię , że tyle różnych przypadków zatrucia ostatnio pokazują w mediach . Najprostsza zasada: mam podejrzenia , nie znam- to nie BIORĘ!!!! , no chyba , że jest się całkowitym laikiem . Edytowane 23 Sierpnia 2016 przez miramar69 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Wczorajsza eskapada niestety bez C&R. Pozdr 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Kilka dni deszczu i będzie tak...http://wiadomosci.monasterujkowice.pl/?p=14343 ;) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Kilka dni deszczu i będzie tak...http://wiadomosci.monasterujkowice.pl/?p=14343 ;) Ruscy sie nie rozdrabniaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 U mnie tez cos tam sie trafilo 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 ja bym powiedział że to raczej borowik ceglastopory: http://nagrzyby.pl/atlas/8 Zdecydowanie ceglastopory Zresztą - dużo lepszy niż borowik szlachetny. A w 'moim' lesie koło krakowa - ani śladu grzybów - jakichkolwiek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 (edytowane) U mnie tez cos tam sie trafilo Z tego co się orientuję w U.K. zbieranie grzybków jest zabronione...Jak jest naprawdę? Edytowane 5 Września 2016 przez chlodnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 U mnie tez cos tam sie trafilo Z tego co się orientuję w U.K. zbieranie grzybków jest zabronione...Jak jest naprawdę? Grzyby ze swietokrzyskiego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 U mnie tez cos tam sie trafilo Grzyby na piecu kaflowym z 16 zdjęcia przywołują dobre wspomnienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Grzyby na piecu kaflowym z 16 zdjęcia przywołują dobre wspomnienia Pieco-wedzarka jeszcze sie u starszych w piwnicy uchowala 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Tomek Ja to wiem , że SZATANY nie są trujące , tylko tak mi się nasunęło .............. patrząc na to czym się Arwanii pochwalił . Teraz sie nie dziwię , że tyle różnych przypadków zatrucia ostatnio pokazują w mediach . Najprostsza zasada: mam podejrzenia , nie znam- to nie BIORĘ!!!! , no chyba , że jest się całkowitym laikiem .Goryczak to nie szatan,pierwszy jest tylko niesmaczny ,drugi zaś trujący. Pomylić oba grzyby ze sobą raczej trudno.........chociaż może wcale nie tak trudno............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Kolega ostatnio ostro zatruł się ceglastoporymi które niedokładnie usmażył. Wylądował w szpitalu na tydzień i 3 tyg. w domu. Tak więc proszę uważać i poddawać dokładnej obróbce te grzyby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 http://demotywatory.pl/4687633/Co-za-widok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
covent Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 don Pablo zobacz stronę wcześniej. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 don Pablo zobacz stronę wcześniej. .a to ja bardzo przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Z dzisiejszego wypadu. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Z dzisiejszego wypadu.IMG_20161009_184543.jpgOMG, kto to obierał?! O ile zbierać bardzo lubię to potem jeszcze ta robota... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi