@slider@ Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 tylko wolfram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 9 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 @PaNek fajny temat-Plis -wciagnij go na tablice glowna to wszyscy pogadaja. bo zacznie sie robic- groch z kaposta-. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 Sprężarka taka mała modelarska pod aero, ale lepszą można sobie zmontować z agregatu od lodówki. A taka sprężarka nie rzyga olejem ????? Nie.Żeby toto działało dobrze, czyli dawało stałe ciśnienie potrzebny jest zbiornik wyrównawczy i regulator z manometrem.Pierwszy filtr montuję przy zbiorniku a drugi mam przy regulatorze ciśnienia.I już nie pluje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 @jajakub Pięknie i starannie wykonane. Nabyłem aerograf i niedługo podejmę pierwsze próby. Używasz lakierów samochodowych czy modelarskich?Czy trzeba dodatkowo rozcieńczyć lakier do aerografu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Samochodowe.Ja kupuję w mieszalni w małych opakowaniach, bodajże Ixell, czy jakoś tak podobnie.A rozcieńczanie , pewnie w zależności od gatunku, moje to ok: 50-70%Jakbyś kupował, to bierz od razu z rozpuszczalnikiem, podobny do nitro, ale dużo wolniej paruje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Bardzo dziękuję za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Dodam tylko że ja używam jakiejś odmiany akryli, choć lekko waniających.Natomiast rozpuszczalnik wali jak nitro- za to lakier poliuretanowy tego nie rusza co ze sprayami zdażało się wcale często. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 jajakub może stworzysz oddzielny wątek odnośnie malowania aerografem,będe wdzięczny.Plissss Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Ja tez prosze o odzielny watek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 jajakub może stworzysz oddzielny wątek odnośnie malowania aerografem,będe wdzięczny.Plissss ZA cienki jestem w te klocki.Pewnie znalazło by sie tu kilka osób bardziej doswiadczonych.Ale jak by co to pytajcie- ile wiem tyle wam pomogę.Poszperam, miałem gdzieś link do fajnego artykułu na temat malowania aero, moze znajdę.A jak znajdę to tu wrzucę, może mnie admin nie ochrzani za zaśmiecanie wątku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 jajakub może stworzysz oddzielny wątek odnośnie malowania aerografem,będe wdzięczny.Plissss ZA cienki jestem w te klocki.Pewnie znalazło by sie tu kilka osób bardziej doswiadczonych.Ale jak by co to pytajcie- ile wiem tyle wam pomogę.Poszperam, miałem gdzieś link do fajnego artykułu na temat malowania aero, moze znajdę.A jak znajdę to tu wrzucę, może mnie admin nie ochrzani za zaśmiecanie wątku czekamy czekamy sam maluje aerografem od 3 lat ale nic szczegolnego chciabym pobawic sie z innymi farbami np jakies metaliczne albo perlowe obecnie maluje farbami humbrola Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 A jak znajdę to tu wrzucę, może mnie admin nie ochrzani za zaśmiecanie wątku Mimo, że chyba nigdy nie będę robił przynęt (chociaż nigdy nic nie wiadomo) sam chętnie dowiem się czegoś o malowaniu aerografem. Tak więc bardzo chętnie poczytam na ten temat. PozdrawiamRemek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 Witam.Dzisiaj wpadłem na dość ekstremalnie dziwny pomysłnad którym mógł by pomyśleć jakiś śmiałek?nie wiem czy to się sprawdzi czy nie ale nigdy nic...jest to młody ptak myślałem o wróblujako przynęta pływająca ( chyba bo nie wiem jak lepiej )mógł by się sprawdzić w maju wkońcu wiele młodych podczas nauki latania wpada do wody i kończy w paszczach zembaczy... wstępny projekt wyglądał by tak: podjoł by się ktoś?? licze na inwencje twurczą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Witam.Dzisiaj wpadłem na dość ekstremalnie dziwny pomysłnad którym mógł by pomyśleć jakiś śmiałek?nie wiem czy to się sprawdzi czy nie ale nigdy nic...jest to młody ptak myślałem o wróblujako przynęta pływająca ( chyba bo nie wiem jak lepiej )mógł by się sprawdzić w maju wkońcu wiele młodych podczas nauki latania wpada do wody i kończy w paszczach zembaczy... wstępny projekt wyglądał by tak: podjoł by się ktoś?? licze na inwencje twurczą heh niezly projekt. i muszę przyznać, dosyc oryginalny:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 to mój niepochamowany i nieobliczalny umysł <_< podejmie sie ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 to mój niepochamowany i nieobliczalny umysł <_< podejmie sie ktoś? w zadnej ofercie nie widziałem czegoś takiego. ale w sumie gdybyśmy nie ekperymentowali to pewnie łowilibyśmy wędkami z leszczyny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Lat temu dwadziescia a moze wiecej, mialem okazje obserwowac polow na mala ,zolta ,gomowa kaczke .Plynela z pradem blisko trzciny .Podobno ale tylko podobno ,sumu i szczupaki zbieraly je z wody z niezlym dymem.Ptaszek ze sterem to jednak nowosc.Kto wie, moze moze to dziala . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Mnie obił się o uszy połów sumów na pieczone wróble Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 ja piekł nie będe wole drewniane tylko neich ktoś się podejmie <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Lat temu dwadziescia a moze wiecej, mialem okazje obserwowac polow na mala ,zolta ,gomowa kaczke .Plynela z pradem blisko trzciny .Podobno ale tylko podobno ,sumu i szczupaki zbieraly je z wody z niezlym dymem.Ptaszek ze sterem to jednak nowosc.Kto wie, moze moze to dziala . haha...znalazlem gdzies taka ostatnio:) zastanawialem sie, moze by kotwiczke do niej przyczepic:) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Dzisiaj wtorek ale ja już Wam zdradzę, że w następnym tygodniu zostanie opublikowany artykuł dla miłośników tego wątku PozdrawiamRemek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Pomyłka - środa jest dzisiaj pozdrawiamRemek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 watek jak widac rozbudowany, takze sporo osob czeka na tego typu artykuły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 zrobi ktoś tego wróbla?? prooosze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Wirek Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Yeah Co do wróbla to jestem za, dobry pomysł. Gratulacje ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi