Skocz do zawartości

Woblerowa wariacja

TERMOS

Rekomendowane odpowiedzi

zrobi ktoś tego wróbla?? Embarassed

prooosze :mellow:

moze sam sprobujesz?

Myślę że dobra imitacja wróbla będzie trudna do wykonania i trudno nią będzie łowić. zwróć uwagę na to, że wróbel ma pióra, nogi itd.

robiąc coś na kształt ptaka z drewna, lub podobnego materiału, będzie on bardziej przypominał żabę lub jakieś inne stworzenie.

ale wszystko przed tobą, może akurat uda ci się zrobić coś łownego :D

zrobi ktoś tego wróbla?? Embarassed

prooosze :mellow:

moze sam sprobujesz?

Myślę że dobra imitacja wróbla będzie trudna do wykonania i trudno nią będzie łowić. zwróć uwagę na to, że wróbel ma pióra, nogi itd.

robiąc coś na kształt ptaka z drewna, lub podobnego materiału, będzie on bardziej przypominał żabę lub jakieś inne stworzenie.

ale wszystko przed tobą, może akurat uda ci się zrobić coś łownego :D

oj cicho kurka :mellow:

to śliczny wróbelek ma być i tyle :mellow:

nie bedzie przypominał zaby bo będzie ładny...

jak by january zrobił by było super

bo ten jego raczek to czysta poezja

i nie trudno by bylo nim zucać tylko się dno niego przekonać

Alternatywna przynenta .Mi udalo sie zrobic jerka po opakowanu z tabletek mosujacych.Tuning w postaci oczu i do wody.Sam padlem ze smiechu jak zlapalem pierwszego i ostatniego zebacza.Najtrodniejsze bylo jednak opanowanie techniki ktora to nazwalem,technika utylizcji starych opakowan.

Ptaszek wedlog Mnie powinien ujrzec swiatlo dzienne .CZY ZNAJDZIE SWOJEGO STWORCE? :D

Oczywiscie ze sie doczeka :D

A tak z innej beki to chcial bym podziekowac wszystkim udzielajacym sie w tym temacie.WIELKIE DZIEKUJE ,SZCZERE DZIEKI CHLOPY.Jedno jest pewne ,zaden chyba kraj niem takiego wyboru REKODZIELA jak MY.Powinnismy to cenic i korzystac z tego bogactwa ,bo choc kazdy z NAS ma w podelku niezliczone ilosci przynent.To te wyrabiane przez pasjonatow sa BEZCENNE.

[POLSKIE REKODZIELO NAJLEPSZE NA SWIECIE] :D :D :D

• 2 tygodnie później...

Oczywiscie ze sie doczeka :D

A tak z innej beki to chcial bym podziekowac wszystkim udzielajacym sie w tym temacie.WIELKIE DZIEKUJE ,SZCZERE DZIEKI CHLOPY.Jedno jest pewne ,zaden chyba kraj niem takiego wyboru REKODZIELA jak MY.Powinnismy to cenic i korzystac z tego bogactwa ,bo choc kazdy z NAS ma w podelku niezliczone ilosci przynent.To te wyrabiane przez pasjonatow sa BEZCENNE.

[POLSKIE REKODZIELO NAJLEPSZE NA SWIECIE] :D :D :D

Szczera prawda ceńmy rękodzieła !

Ostatnio zgubiłem całe pudełko pstrągowe rękodzieł z połowy polski, cudowne imitacje pstrążków, cierników, śliziki, strzebelki i istna perełka: imitacja minonga :( w sumie ok 30 woblerków i kilka ręcznych obrotówek, wahadełek i jigów. Wydałem na to ok 400zł ale wartość dla mnie dużo większa. Cios w plecy.

Teraz staram się sam wykonać kilka przynęt aby móc się wymienić - żadko kto sprzedaje rękodzieła, łatwiej się wymienić, a kilka szt. nawet otrzymałem w prezencie.

Jak wykończe swoje przynęty to zaprezentuję w tym wątku :D

Remku, wagi nie znam niestety a długość to 55mm i 60mm (sam korpus).

Uprzedzając ewentualne komentarze niektórych użytkowników odnośnie braku większej ilości parametrów - woblery robię tylko dla siebie, nie jestem producentem tylko hmm.. artystą :mellow: i każdy mój woblerek jest dla mnie w swoisty sposób unikalny.

Assam,

Ja to rozumiem, ale ciągle poszukuję woblerków, które pozwolą mi na swobodne operowanie zestawem castingowym. Dla mnie woblerek, musi troszkę ważyć - powyżej 4g.

Pozdrawiam

Remek

Poczekaj jeszcze chwilkę na moje szósteczki. Są pływające a lataja jak pociski :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...