Skocz do zawartości

Woblerowa wariacja

TERMOS

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie tak myślałem na początku - myślałem, że po moim obciążeniu wobek będzie schodził ku dołowi i pracował :unsure:

Ale jednak dociążę pierwszą i drugą część - trzeciej raczej nie. Czekam jeszcze na opinie innych speców :mellow:

Wobler trochę zmotywowałeś mnie do pracy nad jednym projektem woblera który już od dawna kreci sie u mnie w głowie. Wobler nie będzie miał tam 2,3 czy 4 segmenty tylko ponad 10 :D będzie to trudne ale jak szaleć to szaleć :lol: Projekt wstępny mam teraz teraz trzeba sie wsiąść za wykonanie :D

Pozdrawiam

Slider

Slider lepiej pomysł przelej na papier w postaci szkicu, bo nie raz mi się zdarzyło przez noc zapomnieć :unsure:

A tutaj prawie gotowy model - tylko obciążenia brakuje - potem do lakieru i na testy :D

tylko jest w cudzysłowie, bo dobre rozłożenie obciążenie będzie najtrudniejsze :(

FOTO

Dokładnie tak myślałem na początku - myślałem, że po moim obciążeniu wobek będzie schodził ku dołowi i pracował :unsure:

Ale jednak dociążę pierwszą i drugą część - trzeciej raczej nie. Czekam jeszcze na opinie innych speców :mellow:

Dobrze myślisz - dociąż tylko pierwszą i drugą.Ja zrobiłem podobnej konstrukcji łamańca bezsterowca i chodzi nienagannie.

Pokazałem go w inntm temacie i filmiki z jego pracą.

Pozdrawiam.

Wobler SPOKO!!! :mellow:

Nad tym projektem sporo myślałem kilka miechów porównywałem z firmowymi woblerami itp. Mogę powiedzieć jeszcze ze będzie miał ok 9cm. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Pozdrawiam

Slider

No,no 9 cm i 15 segmentów zadziwiasz mnie - jestem bardzo ciekaw i mam nadzieję ,że nie będziemy czekali zbyt długo.

Dzięki za odpowiedź.

Już wywierciłem miejsce na ołów - tylko go popołudniu wleję :D

Mój tok myślenia o dociążeniu jest taki:

gdy dam obciążenie po środku i z przodu to pierwsze dwa, dociążone segmenty będą zwrócone w jedną stronę, a niedociążony segment w przeciwną I wtedy powstanie praca rybki :mellow: Ale niestety to tylko teoria... :unsure:

PS

o jaka fajna liczba postów :lol:

Ja myślę ,że praca takiego łamańca polega na tym ,że pierwszy element wychyla się to w jedną to w drugą stronę powodując skręt spiralny następnych segmentów .

Oczywiście wychylenie + napór wody na pozostałe elementy powoduje ruch wężowaty.

post-1250-1348913776,1881_thumb.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...