Skocz do zawartości

Woblerowa wariacja

TERMOS

Rekomendowane odpowiedzi

no dzieki :D

ale tu widze ze dyskusja sie rozwinela na temat aerografu, no to i ja sie podlacze ;)

chodzi o cene kompresora do aero, na allegro sa ale po 300 zl o ile dobrze pamietam, sam aero nie jest az taki drogi tylko ten kompresor :angry: nikt sie nie orientuje przypadkiem czy mozna kupic gdzies jakis troszke taniszy??

Witam. Na początek nie musisz kupować kompresora,zrób go sam tanim kosztem. Popytaj o agregat od starej lodówki, na szrotach lub w serwisach AGD.Jak będziesz miał szczęście to trafisz za grosze, a od znajomych, którzy wymieniają lodówkę za darmo.Potrzebne Ci będzie kawałek przewodu, wtyczka,włącznik,2m silikonowego wężyka akwarystycznego i trójnik akwarystyczny+ butelka po 2l napoju i odrobina ligniny.Całość poskładasz w kilkanaście minut. Mój służy prawie 10 lat i jest bezawaryjny. Pomalowałem nim setki wobków.Ma jeszcze jedną zaletę-hałasuję tak samo jak lodówka.Jak załatwisz agregat daj znać na forum to powiem Ci co dalej.

woblerki pstrągowe super :D fajny szczególnie ten pierwszy łamaniec :D

a co do kompresora to ja poszedłem maxymalnie po taniości i korzystam z czegoś takiego : http://allegro.pl/item476439639_opryskiwacz_cisnieniowy_4l_o grodowy_fvat_gw.html - jedyna wada - przed malowaniem trzeba podjąć ok 30sekundowy wysiłek fizyczny :lol:

Bardzo fajny :D

Ciekawy i naprawde szybki sposób, dosłownie wobler w 5 min.

Jednak pewnie trudno będzie zrobić tym sposobem wobler o długości np. 3cm. ;) a własnie takie lubie najbardziej.

Sposób naprawde bardzo dobry, gratuluje pomysłu i wprawy :D

Pozostaje tylko jedno pytanie: czy wykonując woblery w ten sposób, dalej można dumnie mówić o sobie jestem strugaczem ? :lol:

Pozostaje tylko jedno pytanie: czy wykonując woblery w ten sposób, dalej można dumnie mówić o sobie jestem strugaczem ? :lol:

@Rutt ,lepiej mówić: jestem facetem który wykonuje łowne woblery :D .Ja jestem w posiadaniu dwóch woblerkow boleniowych kolegi @WOBLER-W1,co do ich łowności,to dopiero mogę coś powiedzieć w przyszłym sezonie boleniowym :D.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...