Skocz do zawartości

Woblerowa wariacja

TERMOS

Rekomendowane odpowiedzi

Czytając wiele artykułów dotyczących produkcji woblerów, postanowiłem tej zimy spróbować samemu. Na początku testowałem

oklejanie. Praca to żmudna, więc zakończyłem na 5 sztukach. Nie wiedziałem wtedy że lakiery bywają niełaskawe dla niektórych farb, więc wyszło jak wyszło.

Teraz wykonuje boleniowe latawce - wersja tonąca ma 12g a pływająca 6g. Efektami pochwale się niebawem.

post-556-1348914297,2227_thumb.jpg

post-556-1348914297,2595_thumb.jpg

post-556-1348914297,305_thumb.jpg

witam, czy moze mi ktos pomoc???

mam problem ze zdobyciem gumek do zrobienia nozek w wobkach owadzich. czy mozna gdzies takie gumeczki kupic???

lub jakies inne materialy do wykonania takich nozek?

Witam,

Taka gumkę mozesz kupic w pasmanterii - trzeba ja roźciąć i wydobyć z niej te właście ( cienkie ) gumki.

taką gume stosują szwaczki do wszywania w jakies spodnie itd.

Powiesz babce w sklepie o co Ci chodzi i napewno Ci pomoże...

witam, czy moze mi ktos pomoc???

mam problem ze zdobyciem gumek do zrobienia nozek w wobkach owadzich. czy mozna gdzies takie gumeczki kupic???

lub jakies inne materialy do wykonania takich nozek?

Witam,

Taka gumkę mozesz kupic w pasmanterii - trzeba ja roźciąć i wydobyć z niej te właście ( cienkie ) gumki.

taką gume stosują szwaczki do wszywania w jakies spodnie itd.

Powiesz babce w sklepie o co Ci chodzi i napewno Ci pomoże...

dzieki;)

• 2 tygodnie później...

@flls na podobne wobki własnej produkcji łowiłem w warcie sandacze nocą,jest tylko małe ale, to było 10lat temu :angry: no ale na szczęście szczupaków mamy sporo więc ...połamania kija. p.s jeśli mogę coś zasugerować to proponuję robić wieksze oczka do kółek łącznikowych :D

@flls na podobne wobki własnej produkcji łowiłem w warcie sandacze nocą,jest tylko małe ale, to było 10lat temu :angry: no ale na szczęście szczupaków mamy sporo więc ...połamania kija. p.s jeśli mogę coś zasugerować to proponuję robić wieksze oczka do kółek łącznikowych :D

No małe ale to zawsze gdzieś jest :mellow: ale co zrobić...

Na Sandacza troszkę duży może być, ma 17 cm..

Co do oczek to są dobrze zrobione, już nawet kółeczka w niego włożyłem i śmigają ładnie, na fotce po prostu lakier i farba nie były do końca obskubane z oczek

Tak mi się cuś skojarzyło z jednymy takymy SALMO

Ale widzę, że ster chyba szerszy.

17 centów długości? Chyba nie mam takich pudełek :huh:

Ster jest szeroki to fakt, lae i tak pewnie ulegnie spiłowaniu po testach nad wodą, które zweryfikują jego pracę.

No z pudełkiem na takie przynęty właśnie też mam problem,muszę cos wypatrzeć w sklepie albo sam jakąś skrzynkę czy cuś w tym stylu zmontować :mellow:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...