Skocz do zawartości

Woblerowa wariacja

TERMOS

Rekomendowane odpowiedzi

grafik raczej nie masz tych samych, bo co prawda korzystałem z atlasu ryb, ale dodałem też im sporo od siebie :D

ale domyślam sie które Ty masz, bo kiedyś taki zestaw grafik dostałem od forumowego kolegi Stasia.

a samo obklejanie to kwestia wprawy. ja robie nacięcia na części grzbietowej i brzusznej naklejki, czego potem nie widać i wszystko wychodzi dobrze :D

Remku to bardziej kwestia wprawy niż talentu :D

Myśle, że każdy z nas schrzanił wiele woblerków w swojej karierze majsterkowicza :lol:

Spróbuj coś wyskrobać :D Złowienie ryby na przynęte wystruganą własnoręcznie to coś zupełnie innego niż zwykłe złowienie ryby :mellow: Dlatego ja całkowicie przestałem stosować kupne woblerki :D

Zdaję sobie sprawę, że na własnego to co innego :D ale kurcze brak mi czasu i warsztatu. Ja jestem typowym odbiorcą takich cudaków a przede wszystkim lubię coś na nie złowić i na tyle mi wystarcza czasu :D Zobaczymy co w nowym 2010roku bo obiecuję sobie po nim zdecydowanie więcej niż po 2009r.

z czasem wszyscy mamy problem, ale przy odrobinie zawziętości... :mellow: ja właśnie teraz wycinam sobie sterki do nowej partii :mellow:

a warsztatu niewiadomo jakiego nie potrzeba :D

nawet w mieszkaniu można sobie poradzić, jakaś gazetka na blat w kuchni, pare podstawowych narzędzi czyli nożyk, kombinerki :D patyczek z lipy - a to zawsze można znaleść ;) ze 2 lakiery do paznokci, jakiś bezbarwny i przygode można zacząć :mellow: (tak właśnie wyglądało to u mnie :D )

U mnie nadal tak wygląda.

Tacka zwinięta z kuchni, kawałki gałązek suszone na balkonie, zabawa woblerkami wieczorem przy TV, trochę gorzej przy papierze ściernym ale jak robione ręcznie to nie ma tragedii. Malowanie pactą - farby modelarskie na bazie wody. Jedynie lakierowanie w piwnicy. Wszystko w blokach - więc jak się chce :D

u mnie warsztat wygląda tak + ostatnio doszło 1 pudełko :mellow:

Malowanie odbywa się na korytarzu, lakier schnie niestety w domu :blush:<_<

http://images38.fotosik.pl/169/a7892c62d670eba0med.jpg

Ale Potrzeba matką pomysłów i u ojca znalazło się małe pomieszczenie pod ogólnie przyjęta nazwą suszarnia - w bloku.

Tam odbywa się najbrudniejsza robota związana z baardzo dużą ilością pyłu :D

http://img257.imageshack.us/img257/4238/zdjcie0222.jpg

http://img442.imageshack.us/img442/2104/zdjcie0220.jpg

No dziwna to prośba, bo gdybym ja miał coś podrobić, to poszedłbym do sklepu, kupił te woblery i oblukał co i jak.

Pomysł dobry, bo jak uczyć się to od najlepszych, ale prosić kolegów żeby suwmiarką zmierzyli wobka... ok. niech mierzą, bo ja się dziwię.

:lol: :lol: :lol: - wchodzisz na stronę wskazanych wobków i sam je zwymiarowujesz.

...pletwy od ogona i jej wysokosc... - jak podrabiać to na maksa :mellow: .

witam

robie woblery i przymierzam sie do zrobienia

wobkow podobnych do:skiner10,pike9 SALMO

Czy ktorys z kolegow moglby mi je zwymiaroawac?

chodzi mi o grubosc i wysokosc a w skinerze rowniez odlegos pletwy od ogona i jej wysokosc

pozdrawiam

http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=6624&amp ;start=0&

4. Nie publikuj treści, które mogą zostać uznane za naruszające porządek prawny lub dobre obyczaje. Jeśli zauważyłeś takie treści na forum, natychmiast powiadom o tym korzystając z dostępnej funkcji „zgłoś wiadomość moderatorowi”.

5. Przestrzegaj regulaminów obowiązujących na forum oraz zaleceń administratora lub moderatorów. Pamiętaj, że ostateczne interpretacje należą do nich. Wypowiedzi naruszające zasady mogą być usuwane a uporczywe naruszanie zasad obowiązujących na jerkbait.pl może oznaczać usunięcie z grona Użytkowników.

Ogólnie jestem zadowolony , że tak duża grupa osób robi swoje woblery. Mi jako kleniowemu zboczkowi przypadły te do gustu...

I pod kleniojazia

... czyli wobki na klenie zrobione przez Matusiaka. No , ale jak się jest plastykiem...

To mój przedstawiciel Robotniczej Partii Żuków

post-953-1348914540,7425_thumb.jpg

post-953-1348914540,7948_thumb.jpg

post-953-1348914540,8511_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...

Ja tam pracuję nad swoimi wynalazkami i nie długo też wstawię zdjęcia.Czytałem wątek o szlifierce do balsy i pozwolę sobie wtrącić że ja strugam(same korpusy z balsy)w 3 dni jakieś 200-300 sztuk B) .Przez kolejne 3 dni poleruje itd.W tej chwili ma na stanie ponad 300 korpusów.Ale to tak na marginesie :mellow:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...