benjam87 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 no nareszcie wątek rusza, zima za oknem to i co po niektórzy ostro dłubią !!! Tak trzymać Panowie , obiecuję, że i ja coś wrzucę jak już się obronie i będę miał chwilę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Tak napewno ster dołożę i coś domaluje .Priorytetem jednak jest dla mnie ten wzorek Boleniowy Ślizgacz 7cm 15g który będzie chodził przy powierzchni a przy podciągnięciu ma wyskoczyć z wody-no takie plany są Oko przylepiłem żeby było widać gdzie dół gdzie góra. Nie wiem czy pamiętasz ale kiedyś na priva pisałem o czymś takim ale w konwencji obciążenia mocno pyska co powinno dać efekt ładnego kolibania w opadzie. Generalnie ciągniesz to idzie w górę a w przytrzymaniu masz coś a'la łowienie w opadzie.Tak było coś takiego ale chodziło o co innego w tym projekcie.No i jeszcze jedna wiadomość skórki nie będą już dostępne{jedynie na specjalne zamówienie a ich cena mocno wzrasta}.Skupiłem się na malowaniu i pójdę w tym kierunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin k Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Witam. Zima w pełni, więcej czasu, więc trzeba coś podłubać. Boleniówki 6 i 7 cm. , tonące, mocna praca, może aż za mocna.. Te miały być pod klenika-jazika. Wzór okonka raczej nie pasuje do tych ryb, ale zobaczymy.. 3-4 cm. pływające. Bardzo ładnie pracuję nawet przy wolnym zwijaniu. .. i w trakcie ustawiania, baryłki sumowe 7 cm. pływające. Bardzo mocna praca. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Moje śledzie Boleniowe w 3rozmiarach i nowe kolorki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 15 mm. wkrótce 10-12 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Forecast ja to nie wiem mi przy tych 1,8cm mało łap nie pourywało.Strzebla druga warstwa,jeszcze jeden transparent i zmienią się bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Im mniejsze tym trudniej ale efekty w wodzie rekompensują wszystkie trudy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 No to i ja się pochwale, moim najnmiejszym (jak do tej pory ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pold3k Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Ja tez czasu nie marnowałem i coś uskrobałem Pare linkow z woblerkami i ich pracą(znajdziecie tam niedlugo jeszcze inne filmiki z woblerami) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benjam87 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 te łamańce pracują zabójczo!!! Normalnie tak mi się podoba zę aż sam chyba pokombinuję z tego typu konstrukcja bo efekt może być zabójczy dla rybek . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Pold3k super praca. Jak rozmieściłeś obciążenie w łamańcach no i oczywiście w jakich proporcjach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pold3k Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Obciazenie jest umieszczone dośc nisko, w pierwszej czesci 15g tam gdzie jest glowa i na poczatku drugiej 6g (gdybym umiescil w drugiej czescie ciezar na srodku lub koncu spowodowalo by to mniej agresywna prace) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Obciazenie jest umieszczone dośc nisko, w pierwszej czesci 15g tam gdzie jest glowa i na poczatku drugiej 6g (gdybym umiescil w drugiej czescie ciezar na srodku lub koncu spowodowalo by to mnie agresywna prace) Dokładnie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Pold3k jestem pod wrażeniem zarówno jeśli chodzi o prace jak i wykonanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pold3k Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Dzięki Tomy, staram się robić woblery coraz dokładniej. Raczej juz dopracowalem w miare moich mozliwości jerka i moje łamańce chociaż jesli chodzi o wygląd to dużo mi brakuje do twoich malowanek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Dzięki Tomy, staram się robić woblery coraz dokładniej. Raczej juz dopracowalem w miare moich mozliwości jerka i moje łamańce chociaż jesli chodzi o wygląd to dużo mi brakuje do twoich malowanek Pold3k ja tam nic nie widzę żeby brakowało.Moim zdaniem są dopracowane,swoją drogą ciekawe jak by taki łamaniec o kształcie uklei zrobić z pracą wężową pod Bolka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pold3k Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Będzie można spróbować, tylko na razie ja jestem uziemiony z powodu braku lipy. Wysyłka z lipą jest w drodze i czekam na nią z niecierpliwością Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Będzie można spróbować, tylko na razie ja jestem uziemiony z powodu braku lipy. Wysyłka z lipą jest w drodze i czekam na nią z niecierpliwościąPewnie od Bodzia jego czasem trzeba pogonić <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 ,swoją drogą ciekawe jak by taki łamaniec o kształcie uklei zrobić z pracą wężową pod Bolka. Tomku , już robiłem takie łamańce 9 i 7 cm dla jednego kolegi z innego forum . Bardzo ładnie sprawdzały się na szczupaczkach ale pod bolki ? Z ich lotnością jest znacznie gorzej jak przy jednoczęściowych boleniówkach czy klamkach . No i oczywiście waga też jest inna . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Paweł ale u mnie Wisła mała i nie trzeba tak mocno śmigać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pold3k Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Paweł może masz jakieś zdjęcia tych łamańców? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 ostatnio robie na czyms takim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Sporo czasu zajęło mi aby odkopać te fotki w sieci . To już historyczne rękodzieła i w realu już nie żyją , padły na polu walki . Gdyby je ładnie pomalował albo dał skórkę to może by i nawet jakiś bolesław się oszukał . Oczywiście lotność nie była za wielka bo i ciężar znikomy . Grzebania przy tym było co nie miara ze względu na niewielkie rozmiary . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Paweł coś Ty to robił na LSD? Najbardziej mi się podoba ten ogonek skur.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 To taka stara radosna twórczość . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi