Skin Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 W związku z aerografem to czy ktoś go używa do wobków?. Jak tak to czy może podać mi wielkość dyszy, i ile za tą przyjemność zapłacił? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Aerograf ciężka sprawa - cena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Mozna samemu zrobić Slider Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Próbowałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 i jak ? Ja tez probowałem kilka razu ale zbyt słabe ciśnienie powietrza miałem Slider Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skin Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Aerograf ciężka sprawa - cena Powiedzmy że mam sponsora Ale nie trzeba odrazu wydawać 400zł można znaleźć fają propozycje za 100-150zł i troche podmucha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Ja przy samym załatwieniu wszystkich części miałem problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Wobler na co ty?? Nie masz paru nie potrzebnych dlugopisow? PozdrawiamSlider Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Nie o długopisy chodziło... miałem namiary GG na gościa co robił sam aerografy i napisał mi co mam kupić. To było około rok temu i w pół miesiąca nie mogłem wszystkiego zebrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 to tylko 2 tygodnie więc nie powinno być aż tak tragicznie... <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 A jakie nerwy 2 tygodnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 jak ja bym sie złościł z powodu wyczekiwania na coś 2 tygodnie ( zwykle czekam 2 miesiące... ) to bym chyba do reszty wyłysiał i popadł w depresje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sith Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Aerograf ciężka sprawa - cena Z tą ceną to nie jest tak źle.Używam Łukowiaka dysza chyba 0,2 mm i jest ok. Na allegro aerografy, które z powodzeniem można używać do malowania wobków są po 100-150 zł. No chyba, że ktoś chce poważnie zainwestować to polecam Paasche, ale to koszt od 300 zł w górę. Pomijając sam aerograf do jeszcze dochodzi sprężarka najtaniej ok 300 zł (alternatywą jest sprężone powietrze w sprayu).Używam aerografu do malowania wobków tylko dlatego, że wcześniej kupiłem go do malowania modeli samolotów, ale ostatnio doszedłem do wniosku, że jeżeli miałbym zakupić taki sprzęt w tej chwili, to raczej nie zdecydował bym się na to. No ale wybór należy, że tak powiem, do inwestora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 ja myśle że rybom wystarczy malowanie pędzelkiem, a ładne przejścia aerografu itp to już bardziej dla wędkarza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benito Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 ja myśle że rybom wystarczy malowanie pędzelkiem, a ładne przejścia aerografu itp to już bardziej dla wędkarza Dokładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Ryby odróżniają parę barw - rozpoznają jaskrawe, ciemne i jasne wobki. Ale z tym aerografem chodzi o to, że można właśnie upiększyć wobka - jak np. na sprzedaż bądź dla siebie I zdecydowanie więcej czasu poświęcam wobkom ładnym niż brzydkim - oczywiście chodzi o łowienie Dla mnie ładny wobek, to wobler:ładnie wykończonyładnie pomalowanyładnie pracującyi odpowiednio schodzący/ciężki pod dane łowisko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 W końcu skończyłem sklejać części lecz jedna źle wkleiłem i muszę trochę przerobić. Najgorsze jak tu umieścić obciążenie .Troche dziwacznie wyglada poniewaz musiałem parę rzeczy rozrysować na korpusie żeby to wszystko wyszło. Jak wszystko dobrze pójdzie to jutro będzie gotowy do testowania. Jeszcze obciazenie , design i lakier, tym razem juz bede testowal gotowego woblera a nie sam korpus dlaczego ? Poniewaz chce juz skonczyc ta zabawe z nim Musialem zrobic ok 60 czesci z drutu aby wyszlo 30 pasujacych i do tego jeszcze klej ktory zasycha w ok 5min ktorego po 2/3 godzinach trudno zeszlifować wiec trzeba było sie spieszyć z obróbką. Pare fotek, troche słabe ale widac cos. PozdrawiamSlider Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CEBUL Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 No to teraz @slider@ pojechałeś po całości Gratki za cierpliwość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benito Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 W końcu skończyłem sklejać części lecz jedna źle wkleiłem i muszę trochę przerobić. Najgorsze jak tu umieścić obciążenie .Troche dziwacznie wyglada poniewaz musiałem parę rzeczy rozrysować na korpusie żeby to wszystko wyszło. Jak wszystko dobrze pójdzie to jutro będzie gotowy do testowania. Jeszcze obciazenie , design i lakier, tym razem juz bede testowal gotowego woblera a nie sam korpus dlaczego ? Poniewaz chce juz skonczyc ta zabawe z nim Musialem zrobic ok 60 czesci z drutu aby wyszlo 30 pasujacych i do tego jeszcze klej ktory zasycha w ok 5min ktorego po 2/3 godzinach trudno zeszlifować wiec trzeba było sie spieszyć z obróbką. Pare fotek, troche słabe ale widac cos. PozdrawiamSlider Bardzo fajny wobler A nie będzie problemu z lakierowaniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Lakierowanie racze nie. Będę lakierował pędzelkiem.Wobler w trakcie schnięcia będzie mieszczony na specjalnym statywie który będzie sie obracał. PozdrawiamSlider Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Fajowy Czekam na filmik z testu - mam nadzieję, że będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Bedzie jutro PozdrawiamSlider Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanio Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 wow jaki lamaniec eksta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 dobra firma ten wobler robiła <_< widać fachure w rękach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skin Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Moje uznanie tyle roboty, napewno przyniesie nie jednego szczupca czekamy na test. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi