Skocz do zawartości

Woblerowa wariacja

TERMOS

Rekomendowane odpowiedzi

Może ja pochwalę się swoimi wypocinami. Seria robiona z przerwą kilkumiesieczną, długośc to ok 8 do 9,5 cm. Materiał to balsa, ster z aluminium. Jeszcze przed nimi kilka kąpieli w lakierze i będą w lipcu (dopiero) próby. Cała robota z malowaniem to akryl i sporo lakieru różnego rodzaju - z brokatem lub bez. W tym mają już 4 warstwy żadkiego pokostu, oraz 3 warstwy podkładu akrylowego, 3 lub 4 warstwy widocznego koloru właściwego i już 3 lakieru (taki jaki miałem z utwardzaczem).

Dzięki i pozdrawiam.

post-1244-1348913861,6224_thumb.jpg

post-1244-1348913861,6921_thumb.jpg

post-1244-1348913861,7669_thumb.jpg

Dziękuję bardzo za oceny. Brałem przykład z woblerów z Lublina - ogólnie, poniewąz w Lublinie nie tylko tzw. Morel-team robią wręcz dzieła sztuki. Co do Farby to w głównej mierze moje poszukiwania interesujących mnie lakierów zakończyłem w babskim sklepie z lakierami. Jest tam mnóstwo wręcz kieniecznych do tego rzeczy no i za niewielkie pieniądze. Mam pare sztuk morelek ale z lat gdy jeszcze były do dostania w niewielkich egrzemplarzach w 2 sklepach w Lublinie. Zaobserwowałem, że podstawową zasadą jest warstwowośc nakłdania akrylu a między nimi idzie lakier najlepiej zabarwiony w kolorach naturalnych ewentualnie z brokatem. I tak też zrobiłem. Z barwieniem lakieru nie eksperymentowałem ponieważ najczęsciej się ścina, więc poszukałem i mam już foworytów wśród lakierów do paznokci. Jak będę miał chwile czasu to wrzucę coś jeszcze z moim wypocin - może coś z moich na głęboką wodę - takie ala podróby warszawskisko/zegrzyńskich olbrzymów (zainetresowani wiedza o jakich woblerach mowa).

dzięki i pozdrawiam.

Albert a napiszesz coś więcej o tym malowaniu? Jeśli dobrze rozumiem, to mieszasz farby akrylowe z lakierem i nieraz brokatem? :D

Zgadzam sie z kolega, takich ludzi jak najwięcej :D Super są twoje wobki!!!

Mam prośbę czy mógłbyś zrobić jedna fotkę trochę lepszej jakości jednego woblera aby było wszystko dokładnie widać(chodzi mi o malowanie) :D

Pozdrawiam

Slider

Dzień dorby pozwolę sobie załaczyć jeszcze kilka zdjęć moich woblerów. Dziekuję ponownie za oceny. W odpowiedzi - tą zaprezentowaną partię (nie mylić na Boga z polityczną) robiłem z myslą o Nieliszy, pozwolę sobie również zaprezentować serię zrobioną z mysla o Białym koło Włodawy.

Pozdrawiam.

post-1244-1348913865,1586_thumb.jpg

post-1244-1348913865,2278_thumb.jpg

post-1244-1348913865,3414_thumb.jpg

Juz ostatnie, pozostałe zdjęcia duzych woblerów na błęboka wodę, w tym jeden oryginał zapewne widać od razu. Ja darowałem sobie wyciskanie łuski, mimo iż wizualnie daje to duży efekt. A prosze zwóróc uiwagę na oryginalne, mojego pomysłu, oczy (zapewne nie mają żadnych walorów praktycznych) zrobiłem je z żywicy wlanej do pustym plaskitowych pasku po lekarstwach - wodłanie witaminach; po wyschnięciu oczy - ładne połówki kulek z czarnym punktem w środku wypycha się i można przyklejać do korpusów. Mam nadzieję, że spotkają mnie przychylne oceny z Waszej strony. Wszystkie poza tymi quasi-jugolami nie były jeszcze w prawdziwej wodzie.

Pozdrawiam!!!!

post-1244-1348913865,5993_thumb.jpg

post-1244-1348913865,6315_thumb.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...