Skocz do zawartości

Woblerowa wariacja

TERMOS

Rekomendowane odpowiedzi

Filmiki instruktażowe-rewelka. @Wobler malowanie na powietrzu,a zwłaszcza na wietrze (to było widac na filmikach) wydawałoby sie, że powinno sprawiac trudności, ale co perfekcja to perfekcja!!Gratki talentu!

Ps. Szablon z blaszki ołowianej-musiałbym długo myślec- zawsze używałem tektury :D

Jakiś czas temu zrobiłem jednemu koledze 2 swimbajciki . Jeden miał coś około 8 z groszem cm a drugi niecałe 7 w całości z ogonem . Co chwilę mi pisze jak trzepie na nie szczupaki i sandacze . Obydwa są tonące dlatego łapie podrywająć z dna na dwa razy a potem opad .Trochę musiał je jeszcze dociążyć . Dwie śruty przed swimkiem . Teraz będę cudował takiego typowego do opadu tylko żeby po poderwaniu dalej tak ladnie tańczył . Zobaczę , może coś wyjdzie .

• 2 tygodnie później...

Heh , dzisiaj miałem trochę czasu po południu , poszedłem więc do mojej pracowni ( garażu ) i wyskrobałem kilka korpusów na woblerki kleniowo , jaziowo , okoniowo , pstrągowo , szczupakowe . :mellow: :mellow: :mellow:

Tak naprawdę to bardziej pod jazia , klenia . Korpusy mają od 4.3 do 5 cm . Jak sądzicie , jakie barwy im nadać ?

post-1250-1348914040,2805_thumb.jpg

...brzanowe jeśli nadałbyś im barwy wojenne kiełbia B) Mimo iż brzmi to jak żart chętnie którymś z nich przechytrzyłbym jakąś barwenę...

Musiałbyś mi pokazać jak miało by to wyglądać to może by mi się udało coś takiego dla Ciebie zmajstrować .

@Wobler taki stary fachowiec od wobków powinien wiedziec jak je pomalowac :mellow: Wal kolorki naturalne- to co w przyrodzie żyje!!

Na bank będą skuteczne- no w końcu wiesz co robisz B)

Pozdrawiam CEBUL

Hi hi , aleś mi dowalił Cebul .

Sorka @Wobler nie chciałem :mellow:

Pozdro. CEBUL

...brzanowe jeśli nadałbyś im barwy wojenne kiełbia B) Mimo iż brzmi to jak żart chętnie którymś z nich przechytrzyłbym jakąś barwenę...

Musiałbyś mi pokazać jak miało by to wyglądać to może by mi się udało coś takiego dla Ciebie zmajstrować .

Oczko do zaczepiania obowiązkowo w sterze by pracował jak najgłębiej... Kolorystyka a'la kiełb czyli coś wpadającego w okopcone srebro. Waga na styk PŁYWAJĄCY/NEUTRALNY. Praca oszczędna, nie szeroka o drobnej, niegasnoącej i wyczuwalnej amplitudzie. Oto mój ideał ;) B)

Oczko do zaczepiania obowiązkowo w sterze by pracował jak najgłębiej... Kolorystyka a'la kiełb czyli coś wpadającego w okopcone srebro. Waga na styk PŁYWAJĄCY/NEUTRALNY. Praca oszczędna, nie szeroka o drobnej, niegasnoącej i wyczuwalnej amplitudzie. Oto mój ideał ;) B)

No to narobiłeś mi roboty na najbliższe 2 lata :lol:

Widzę, że @Wobler nadajesz każdemu z wobków jakieś imię :lol: Jeden Grześ drugi Adam :lol:

Dżołk @Wobler widzę równiweż,że kolory takie typowo szczupakowe!

A wspomniałem o naturalnych B) Zobacz jakie chłopaki tną bolesławy na przynęty typu 100%-prawie-ukleja!!Nie ulega również wątpliwości, że i na te kolorki połapiesz!!

Tego Ci życzę!!!

Pzdr. CEBUL

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...