adzio Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 Ostatnio znalazlem chwilke i w koncu sobie cos zmajstrowalem. Czegos takiego mi brakowalo w pstragowym pudeleczku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGizycki Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Czytając wiele artykułów dotyczących produkcji woblerów, postanowiłem tej zimy spróbować samemu. Na początku testowałemoklejanie. Praca to żmudna, więc zakończyłem na 5 sztukach. Nie wiedziałem wtedy że lakiery bywają niełaskawe dla niektórych farb, więc wyszło jak wyszło. Teraz wykonuje boleniowe latawce - wersja tonąca ma 12g a pływająca 6g. Efektami pochwale się niebawem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGizycki Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 I dalej bączki . Miały być na klenie ale wyszły 5cm. Chyba to troszkę za dużo... Jak myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benito Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 @RobertGizycki Niektórzy łowią klenie na takie 'duże' woblery z powodzeniem ale u mnie by się raczej nie sprawdziły:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinn1990 Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 witam, czy moze mi ktos pomoc???mam problem ze zdobyciem gumek do zrobienia nozek w wobkach owadzich. czy mozna gdzies takie gumeczki kupic???lub jakies inne materialy do wykonania takich nozek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w.d.wobler Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Robert-tak trzymaj ! Pozdrówka ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 witam, czy moze mi ktos pomoc???mam problem ze zdobyciem gumek do zrobienia nozek w wobkach owadzich. czy mozna gdzies takie gumeczki kupic???lub jakies inne materialy do wykonania takich nozek? Witam, Taka gumkę mozesz kupic w pasmanterii - trzeba ja roźciąć i wydobyć z niej te właście ( cienkie ) gumki.taką gume stosują szwaczki do wszywania w jakies spodnie itd.Powiesz babce w sklepie o co Ci chodzi i napewno Ci pomoże... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinn1990 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 witam, czy moze mi ktos pomoc???mam problem ze zdobyciem gumek do zrobienia nozek w wobkach owadzich. czy mozna gdzies takie gumeczki kupic???lub jakies inne materialy do wykonania takich nozek? Witam, Taka gumkę mozesz kupic w pasmanterii - trzeba ja roźciąć i wydobyć z niej te właście ( cienkie ) gumki.taką gume stosują szwaczki do wszywania w jakies spodnie itd.Powiesz babce w sklepie o co Ci chodzi i napewno Ci pomoże... dzieki;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flls Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Taki w święta strugnięty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 @flls na podobne wobki własnej produkcji łowiłem w warcie sandacze nocą,jest tylko małe ale, to było 10lat temu no ale na szczęście szczupaków mamy sporo więc ...połamania kija. p.s jeśli mogę coś zasugerować to proponuję robić wieksze oczka do kółek łącznikowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flls Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 @flls na podobne wobki własnej produkcji łowiłem w warcie sandacze nocą,jest tylko małe ale, to było 10lat temu no ale na szczęście szczupaków mamy sporo więc ...połamania kija. p.s jeśli mogę coś zasugerować to proponuję robić wieksze oczka do kółek łącznikowych No małe ale to zawsze gdzieś jest ale co zrobić...Na Sandacza troszkę duży może być, ma 17 cm..Co do oczek to są dobrze zrobione, już nawet kółeczka w niego włożyłem i śmigają ładnie, na fotce po prostu lakier i farba nie były do końca obskubane z oczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 właściwie chodziło mi bardziej o kształt,w rozmiar nie wnikam i może dlatego oczko wydało mi sie małe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Tak mi się cuś skojarzyło z jednymy takymy SALMO Ale widzę, że ster chyba szerszy. 17 centów długości? Chyba nie mam takich pudełek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flls Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Tak mi się cuś skojarzyło z jednymy takymy SALMO Ale widzę, że ster chyba szerszy. 17 centów długości? Chyba nie mam takich pudełek Ster jest szeroki to fakt, lae i tak pewnie ulegnie spiłowaniu po testach nad wodą, które zweryfikują jego pracę.No z pudełkiem na takie przynęty właśnie też mam problem,muszę cos wypatrzeć w sklepie albo sam jakąś skrzynkę czy cuś w tym stylu zmontować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin k Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 WitamMoje ostatnie boleniówki i poppery wykonane na podstawie książki Jacka Stępnia. Nigdy na poppery nie łowiłem , w tym sezonie spróbuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xein Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 jak dla mnie bomba ten w srodku wobler to jest czym oklejany czy malowany ?? jesli mozna wiedziec to czym ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Wygląda to na pazłotko z opakowania po papierosach . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin k Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Ten w środku oklejany jest pazłotkiem z masła EXTRA POMORSKIEGO , grzbiecik czarny spray. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafcio0 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Wprawdzie nie mojej roboty, ale z pewnością ubarwi ten wątek: Autorem tego cacuszka jest Mistrz Leszek Dylewski . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Witam wszystkich. Pochwalę się też moją zabawą.To moje ostatnie wypocinki.Mała wariacja na temat okonka - po lewej stronie z grzechotką. A to moje robactwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin k Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 WitamKleniowo-jaziowe, skończone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamek Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Witam wszystkich! Zwracam się do was z pytaniem i bardzo proszę o odpowiedz. Jak umieścić obciążenie w woblerze typowo boleniowym pracującym pod powierzchnią wody. Mój wob będzie miał 8 cm. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 na 1 maja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjson Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Bardzo pokaźne stadko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 na 1 maja Zamierzasz nęcić?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi